Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Mutan Açıkladı CHP’nin Kukla Adayı O İsme Oy Yok!

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ı belki de en çok bu yüzden özleyeceğiz. Her ay düzenlediği basın toplantıları açıkçası biz gazeteciler için önemliydi yekten konuşuyor ve bizlere bolca malzeme veriyordu. 2019 yılının ilk basın toplantısında da böyle oldu çok önemli bir bilgi paylaştı Mutan bizlerle. Daha öncede defalarca yazmıştık acaba mı, olacak mı diye. İyi Parti Genel Merkezi Ömer Faruk Mutan’a gel bizim Çanakkale Belediye Başkan adayımız ol demiş, yılın son haftasında bu teklif yapılmış. Mutan üzerine çok düşünmeden kendimi inkâr edemem deyip onura olduğunu söyleyerek reddetmiş.  Mutan Kepez’de aday olmadı, Çanakkale’de ise kurulan sandıktan çıkamadı, çünkü o sandığın ağaları, paşaları ve çok ciddi pazarlıkları vardı. Yani adil olmayan bir süreç vardı buna rağmen bu adil olmayan sürecin mimarlarına bir cevap niteliğinde olacak Çanakkale İyi Parti Belediye Başkan Adaylığını reddetti. Mutan’ın bu teklifi reddetmesi siyasette çok karşılaştığımız bir durum değil. Mutan’ı bu duruşundan dolayı tebrik ediyorum.   Mutan’ın söyledikleri ise önemli bakın neler söylüyor önümüzdeki sürece ilişkin; "Ben çünkü bu süreçle ilgili bir yarışa girdim, çok adil olmasa da. Bu yarışta da yenik çıktık. Eğriye eğri, doğruya doğru. Ama her son bir başlangıçtır. Siyaseten ben daha ikinci perdeyi açıyorum. Daha üçe bile gitmiyoruz. Evet, ben 2 Aralık’ta ki bugün 2 Ocak siyasette ikinci perdeyi açıyorum. Bakmayın, benim aldığım oy da az bir oy değil. Ben oyu tek başıma aldım. Diğerleri karışıktı yani, gruplar… Ömer Faruk Mutan kemiksiz bu kadar aldı. Elimde süte çalacak maya var, yoğurt var. Bundan sonraki süreç, yoğurdu çoğaltma süreci olacak.”  Ama Mutan pes etmediğini kendisi için siyasette 2. perdenin açıldığını ve mücadeleye devam edeceğini “Kral Çıplak”demeye devam edeceğini söyledi. Mutan Çanakkale Belediye Başkan adaylığı koltuğuna aday olunca “Mutan Yanlış Koltuğa Aday” başlığıyla bir yazı kaleme almış ve Mutan’ın il başkanlığı koltuğuna aday olması gerektiğini söylemiştim. Bakalım bu süreç geçtikten sonra neler olacak.  Mutan’a sordum, “oyunu kime vereceksin”bakalım dedi ama kime vermeyeceğimi az önce söyledim. Az önce söyledikleri ise şunlardı, Kepez’in hiçbir yerinde olmayan, birilerinin güdümünde onun bunun adamı olan, Kepez’e dair bir vizyonu olmayan, diğer adaylara göre eğitimsiz, bir adaya oy vermeyeceğim. Kimdi o aday diye sorarsanız… CHP’nin adayı Birol Arslan… Mutan’a sordum, “İyi Partinin Kepez adayı Gökhan Bayram ile aranız kötü idi düzeldi mi?”yok kötü değil herhangi bir sorunumuz yok. Kendisi eğitimli, eğitimci güzel bir arkadaşımız herhangi bir sorunumuz yok izliyoruz kendisini. 
Ekleme Tarihi: 02 Ocak 2019 - Çarşamba

Mutan Açıkladı CHP’nin Kukla Adayı O İsme Oy Yok!

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ı belki de en çok bu yüzden özleyeceğiz. Her ay düzenlediği basın toplantıları açıkçası biz gazeteciler için önemliydi yekten konuşuyor ve bizlere bolca malzeme veriyordu. 2019 yılının ilk basın toplantısında da böyle oldu çok önemli bir bilgi paylaştı Mutan bizlerle. Daha öncede defalarca yazmıştık acaba mı, olacak mı diye. İyi Parti Genel Merkezi Ömer Faruk Mutan’a gel bizim Çanakkale Belediye Başkan adayımız ol demiş, yılın son haftasında bu teklif yapılmış. Mutan üzerine çok düşünmeden kendimi inkâr edemem deyip onura olduğunu söyleyerek reddetmiş. 

Mutan Kepez’de aday olmadı, Çanakkale’de ise kurulan sandıktan çıkamadı, çünkü o sandığın ağaları, paşaları ve çok ciddi pazarlıkları vardı. Yani adil olmayan bir süreç vardı buna rağmen bu adil olmayan sürecin mimarlarına bir cevap niteliğinde olacak Çanakkale İyi Parti Belediye Başkan Adaylığını reddetti. Mutan’ın bu teklifi reddetmesi siyasette çok karşılaştığımız bir durum değil. Mutan’ı bu duruşundan dolayı tebrik ediyorum.  

Mutan’ın söyledikleri ise önemli bakın neler söylüyor önümüzdeki sürece ilişkin; "Ben çünkü bu süreçle ilgili bir yarışa girdim, çok adil olmasa da. Bu yarışta da yenik çıktık. Eğriye eğri, doğruya doğru. Ama her son bir başlangıçtır. Siyaseten ben daha ikinci perdeyi açıyorum. Daha üçe bile gitmiyoruz. Evet, ben 2 Aralık’ta ki bugün 2 Ocak siyasette ikinci perdeyi açıyorum. Bakmayın, benim aldığım oy da az bir oy değil. Ben oyu tek başıma aldım. Diğerleri karışıktı yani, gruplar… Ömer Faruk Mutan kemiksiz bu kadar aldı. Elimde süte çalacak maya var, yoğurt var. Bundan sonraki süreç, yoğurdu çoğaltma süreci olacak.” 

Ama Mutan pes etmediğini kendisi için siyasette 2. perdenin açıldığını ve mücadeleye devam edeceğini “Kral Çıplak”demeye devam edeceğini söyledi. Mutan Çanakkale Belediye Başkan adaylığı koltuğuna aday olunca “Mutan Yanlış Koltuğa Aday” başlığıyla bir yazı kaleme almış ve Mutan’ın il başkanlığı koltuğuna aday olması gerektiğini söylemiştim. Bakalım bu süreç geçtikten sonra neler olacak. 

Mutan’a sordum, “oyunu kime vereceksin”bakalım dedi ama kime vermeyeceğimi az önce söyledim. Az önce söyledikleri ise şunlardı, Kepez’in hiçbir yerinde olmayan, birilerinin güdümünde onun bunun adamı olan, Kepez’e dair bir vizyonu olmayan, diğer adaylara göre eğitimsiz, bir adaya oy vermeyeceğim. Kimdi o aday diye sorarsanız… CHP’nin adayı Birol Arslan…

Mutan’a sordum, “İyi Partinin Kepez adayı Gökhan Bayram ile aranız kötü idi düzeldi mi?”yok kötü değil herhangi bir sorunumuz yok. Kendisi eğitimli, eğitimci güzel bir arkadaşımız herhangi bir sorunumuz yok izliyoruz kendisini. 

Yazıya ifade bırak !