Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Yağmur Üzerinden Siyaset

Geçtiğimiz hafta ortalamanın üzerinde yağan yağmur, şehirde birçok noktanın su baskınlarına ve taşkınların yaşanmasına sebep oldu. Su baskını yaşayan noktaların neredeyse tamamının alt yapısı yeni yapılmıştı ve bu durum eleştirilere sebep oldu. En sert eleştirler ise şüphesiz sosyal medya üzerinden yapıldı, elinin ve ağzının ayarı olmayanların söylediklerini burada yazacak değilim ama bu eleştirileri yapanların birçoğunun kantarın topuzunu kullandıkları üsluptan ötürü kaçırdıklarını söyleyebilirim. Bu taşkınları Belediye Başkanı Ülgür Gökhana sormuştum zamanında, buralar yeni yapıldı ama aşırı yağışlarda durum budur, neler söylersiniz diye. Başkanın cevabı ise; “normal yağmurlarda buradalarda su birikintisi gibi bir durum, taşkınlar söz konusu değil. Mevsim normalleri üzerinde ve anormal yağışlarda böylesi bir durum söz konusu oluyor. Hatta bir örnekle açıklayayım bu durumu size, evinizde duşa kabini düşünün normal bir su akışıyla yıkandığınızda duşa kabinin giderinden herhangi bir sorun olmaz, su yolunu bulur akar gider. Fakat soğuk ve sıcak muslukları sonuna kadar açın biraz bekleyin işte o zaman taşkın olur, ve banyonuzu su basar. Bizim yollardaki durum da böyle aslında” demişti. Bu cevap tatmin eder mi etmez mi bilemem, su giderleri ona göre yapılasıydı denilebilir. Eleştirilebilir, fakat bu işin partisinin CHPsi , MHPsi, AK Partisi yok. Antalyada da çok ciddi su taşkınlarının olduğunu unutmayalım... Yağmur üzerinden siyaset yapanlara ise seçimlerin yaz aylarında yapıldığını hatırlatmak isterim. Yani söyledikleriniz unutulur. Eğer bu şehirde belediye hizmetlerinden şikayet ediyor, eksik ya da yetersiz kaldığıığını iddia ediyorsanız, iki gün sonra unutulacak mevzular üzerinden siyaset yapmayacaksınız. Eğer bu belediye hizmetlerini çok daha iyi yapacağınız iddiasındaysanız, bunu seçimlerden 60 gün önce çalışmaya başlayarak yapmayacaksınız. (Murat Efe ve Mehmet Daniş örneğinde olduğu gibi, bu partinin bir politikası adayların tercihi değil, dolayısıyla eleştirim parti politikasına, adaylara değil) Eğer bu şehirde belediyeyi almak istiyorsanız 12 ay öncesinden adayınız ve ekibinizle çalışmaya başlamanız gerekir. Ayrı Kent Konseyi mahalle örgütlenmeleri üzerinde etkiniz olmasını istiyorsanız buraları “ele geçirmelisiniz”
Ekleme Tarihi: 13 Aralık 2014 - Cumartesi

Yağmur Üzerinden Siyaset

Geçtiğimiz hafta ortalamanın üzerinde yağan yağmur, şehirde birçok noktanın su baskınlarına ve taşkınların yaşanmasına sebep oldu. Su baskını yaşayan noktaların neredeyse tamamının alt yapısı yeni yapılmıştı ve bu durum eleştirilere sebep oldu. En sert eleştirler ise şüphesiz sosyal medya üzerinden yapıldı, elinin ve ağzının ayarı olmayanların söylediklerini burada yazacak değilim ama bu eleştirileri yapanların birçoğunun kantarın topuzunu kullandıkları üsluptan ötürü kaçırdıklarını söyleyebilirim.

Bu taşkınları Belediye Başkanı Ülgür Gökhana sormuştum zamanında, buralar yeni yapıldı ama aşırı yağışlarda durum budur, neler söylersiniz diye. Başkanın cevabı ise; “normal yağmurlarda buradalarda su birikintisi gibi bir durum, taşkınlar söz konusu değil. Mevsim normalleri üzerinde ve anormal yağışlarda böylesi bir durum söz konusu oluyor. Hatta bir örnekle açıklayayım bu durumu size, evinizde duşa kabini düşünün normal bir su akışıyla yıkandığınızda duşa kabinin giderinden herhangi bir sorun olmaz, su yolunu bulur akar gider. Fakat soğuk ve sıcak muslukları sonuna kadar açın biraz bekleyin işte o zaman taşkın olur, ve banyonuzu su basar. Bizim yollardaki durum da böyle aslında” demişti. Bu cevap tatmin eder mi etmez mi bilemem, su giderleri ona göre yapılasıydı denilebilir. Eleştirilebilir, fakat bu işin partisinin CHPsi , MHPsi, AK Partisi yok. Antalyada da çok ciddi su taşkınlarının olduğunu unutmayalım...

Yağmur üzerinden siyaset yapanlara ise seçimlerin yaz aylarında yapıldığını hatırlatmak isterim. Yani söyledikleriniz unutulur. Eğer bu şehirde belediye hizmetlerinden şikayet ediyor, eksik ya da yetersiz kaldığıığını iddia ediyorsanız, iki gün sonra unutulacak mevzular üzerinden siyaset yapmayacaksınız.

Eğer bu belediye hizmetlerini çok daha iyi yapacağınız iddiasındaysanız, bunu seçimlerden 60 gün önce çalışmaya başlayarak yapmayacaksınız. (Murat Efe ve Mehmet Daniş örneğinde olduğu gibi, bu partinin bir politikası adayların tercihi değil, dolayısıyla eleştirim parti politikasına, adaylara değil) Eğer bu şehirde belediyeyi almak istiyorsanız 12 ay öncesinden adayınız ve ekibinizle çalışmaya başlamanız gerekir. Ayrı Kent Konseyi mahalle örgütlenmeleri üzerinde etkiniz olmasını istiyorsanız buraları “ele geçirmelisiniz”

Yazıya ifade bırak !