Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Vay İnsafsız Belediye Başkanı!

Dur şu belediyeyi de eleştireyim, bu aralar hayırdır neden belediyeyi hiç eleştirmiyorsun diye soruluyor. Özel bir durum yok, sadece sıra ona gelmiyor diyeyim.Öncelilikli olarak sırf belediyeye “çakmak” için absürd iddialarda bulunmak doğru bir yaklaşım değildir. Bu hatalar 30 Mart yerel seçimleri öncesinde AK Partiye yakın olduğunu iddia gazete/gazeteler tarafından yapıldı. Ve o dönemde yapılan birçok şey geri tepti umarım aynı hatalara yeniden düşülmez. Evet gelelim belediyeyi eleştrime kısmına; Geçtiğimiz hafta Çanakkale Belediyesinin Şehit Aileleri Derneğinin sularını kesti diyerek, vay insafsız belediye başkanı! felan diye şeyler söyleyecek değilim. Çünkü dünya görüşü ne olursa olsun, makamı ne olursa olsun Ülgür Gökhan da dahil hiç kimse  Şehit Aileleri Derneğinin suyunu kasıtlı olarak kesmez, buna kimseyi inandırmazsınız. Fakat yaratılmaya çalışılan algı Ülgür Gökhan, kasıtlı olarak derneğin sularını kesti yönündedir, öyle olmadığı da zaten ortaya çıktı. Olayın detayına hiç girmeyeceğim. Eğer Ülgür Gökhan gerçekten yaratılmaya çalışılan algı şeklindeki gibi bir insan olsaydı, bugün Fevzipaşa Mahallesinde yaşayan vatandaşın yarısından fazlasının suları kesilir, birçok esnaf işgaliye meselesi yüzünden icraya verilirdi. Daha öncede yazmıştım, eğer belediyeye “çakacaksanız” elle tutulur iddialarla birşeyler söylemek gerekir. Bakın ben öyle yapıyorum iddialarım elle tutulur; “Belediyenin Kira Gelirleri” başlığıyla yazdığım yazıda, belediyenin mülklerinin kimlere ve değerinin çok altında kiraya verildiği konuları incelenmeledir diye yazmıştım.  “Belediyenin Çiftliği”  başlığıyla yazdığım yazıda, belediye hizmet guruplarının zarar ettiği iddiasında bulunmuş ve bu durumun nasıl olduğunu izah etmiştim. Bunlar araştırılmalıdır, bu konuları detaylarıyla yazdım ve wwww.canakkeldegisim.com sitesinin arşivinden bu yazılara ulaşılabilir. Eğriye eğri, doğruya doğru demezseniz inandırıcılığın kalmaz. Çanakkale Belediyesi ve Başkanı eğer yanlış birşey yapmışsa bilerek veya bilmeyerek bunu yazmak, ortaya çıkarmak bizim görevimizdir. Fakat algı çalışması içinde olmak hiçbir değerle bağdaşmaz.             Eğer belediyeyi eleştirmek isteyenler var ise kendilerine bir iki konu vereyim.  Özgürlük parkına harcanan para 2,5 milyon Türk Lirası, evet evet yanlış duymadınız 2,5 milyon. Tamam park güzel sade, binalarla boğulmamış bir yer ama 2,5 milyon çok para... Ece Ayhan Şair Evinin restorasyonuna harcanan para yaklaşık 1 milyon Türk Lirası, tamam çok yerinde ve çok güzel bir iş oldu ama 1 milyon çok para...
Ekleme Tarihi: 14 Mart 2015 - Cumartesi

Vay İnsafsız Belediye Başkanı!

Dur şu belediyeyi de eleştireyim, bu aralar hayırdır neden belediyeyi hiç eleştirmiyorsun diye soruluyor. Özel bir durum yok, sadece sıra ona gelmiyor diyeyim.Öncelilikli olarak sırf belediyeye “çakmak” için absürd iddialarda bulunmak doğru bir yaklaşım değildir. Bu hatalar 30 Mart yerel seçimleri öncesinde AK Partiye yakın olduğunu iddia gazete/gazeteler tarafından yapıldı. Ve o dönemde yapılan birçok şey geri tepti umarım aynı hatalara yeniden düşülmez.

Evet gelelim belediyeyi eleştrime kısmına; Geçtiğimiz hafta Çanakkale Belediyesinin Şehit Aileleri Derneğinin sularını kesti diyerek, vay insafsız belediye başkanı! felan diye şeyler söyleyecek değilim. Çünkü dünya görüşü ne olursa olsun, makamı ne olursa olsun Ülgür Gökhan da dahil hiç kimse  Şehit Aileleri Derneğinin suyunu kasıtlı olarak kesmez, buna kimseyi inandırmazsınız. Fakat yaratılmaya çalışılan algı Ülgür Gökhan, kasıtlı olarak derneğin sularını kesti yönündedir, öyle olmadığı da zaten ortaya çıktı. Olayın detayına hiç girmeyeceğim. Eğer Ülgür Gökhan gerçekten yaratılmaya çalışılan algı şeklindeki gibi bir insan olsaydı, bugün Fevzipaşa Mahallesinde yaşayan vatandaşın yarısından fazlasının suları kesilir, birçok esnaf işgaliye meselesi yüzünden icraya verilirdi. Daha öncede yazmıştım, eğer belediyeye “çakacaksanız” elle tutulur iddialarla birşeyler söylemek gerekir.

Bakın ben öyle yapıyorum iddialarım elle tutulur;

“Belediyenin Kira Gelirleri” başlığıyla yazdığım yazıda, belediyenin mülklerinin kimlere ve değerinin çok altında kiraya verildiği konuları incelenmeledir diye yazmıştım.

 “Belediyenin Çiftliği”  başlığıyla yazdığım yazıda, belediye hizmet guruplarının zarar ettiği iddiasında bulunmuş ve bu durumun nasıl olduğunu izah etmiştim. Bunlar araştırılmalıdır, bu konuları detaylarıyla yazdım ve wwww.canakkeldegisim.com sitesinin arşivinden bu yazılara ulaşılabilir.

Eğriye eğri, doğruya doğru demezseniz inandırıcılığın kalmaz. Çanakkale Belediyesi ve Başkanı eğer yanlış birşey yapmışsa bilerek veya bilmeyerek bunu yazmak, ortaya çıkarmak bizim görevimizdir. Fakat algı çalışması içinde olmak hiçbir değerle bağdaşmaz.

            Eğer belediyeyi eleştirmek isteyenler var ise kendilerine bir iki konu vereyim.  Özgürlük parkına harcanan para 2,5 milyon Türk Lirası, evet evet yanlış duymadınız 2,5 milyon. Tamam park güzel sade, binalarla boğulmamış bir yer ama 2,5 milyon çok para...

Ece Ayhan Şair Evinin restorasyonuna harcanan para yaklaşık 1 milyon Türk Lirası, tamam çok yerinde ve çok güzel bir iş oldu ama 1 milyon çok para...

Yazıya ifade bırak !