Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Ülgür Gökhan, Bülent Turan’ı Arasın

Ayrıca Zafer evlerinin yanından bir yol da sahile iniyordu. Askeri darbe sonucu Zafer evlerinden sahile inen yol kapatıldı, duvar örüldü. Askeri nizamiye (lumbar ağzı) da askeri hastane yerine Necip paşa cami yanına getirildi. Böylelikle vatandaşın denize girdiği alan ve yürüyüş yolu olarak kullanılan alan tamamen askeri alan oldu.  Bu alanın yeniden Çanakkaleye kazandırılması için çeşitli girişimlerde bulunan Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Celal Karakaş bu konuyu gündeme getirdi “Çanakkale Kordonunu Geri İstiyor” başlıklı yazısıyla buranın şehir için ne denli önemli bir nokta olduğu ve çok önemli bir ihtiyaca da cevap vereceğini belirtti. Bu konu havada kalmamalı, belediye meclisi de aldığı kararı askeriyeye göndermiş  fakat işler askeri kanatta kaplumbağa hızında ilerliyor, halen daha bir sonuç alınamamış.  Düşünsenize bu alanın halka açıldığını, askeri hastaneye kadar uzanan yeni bir kordonumuz ve şehrin tam göbeğinde denize girilebilecek çok güzel bir sahilimiz olacak. Ayrıca projede cami etrafında bulunan askeri lojmanların da belediyece alınması var. Belediye buradaki eski lojmanları yıkıp caminin etrafını biraz daha rahatlamak ve şartlara göre oraya konut yaparak yeni bir yaşam alanı oluşturmayı planlıyor, işin bu kısmı konuşulur. Ama nizamiye kapısının, askeri hastanenin oraya taşınması ve bu alanın şehre kazandırılması işi çok güzel olacak. Bu konuda şu anda bir tıkanıklık söz konusu, neler yapılabilir acaba derken; Belediye Başkanımıza şöyle bir önerim olacak. Gerçi şu ara Ankarada işler biraz sıkıntılı ama herhalde bu işi çözmek çok zor olmasa gerek. Başkan AK Parti Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turanı cep telefonundan arasın, hal hatır kısmından sonra; “senden şehir için bir şey istiyorum....” diyerek söze başlasın ben eminim ki Sayın Turan yıllardır şehrin gündeminde olan bu konuyu hızlı bir şekilde neticelendirecektir.
Ekleme Tarihi: 27 Haziran 2015 - Cumartesi

Ülgür Gökhan, Bülent Turan’ı Arasın

Ayrıca Zafer evlerinin yanından bir yol da sahile iniyordu. Askeri darbe sonucu Zafer evlerinden sahile inen yol kapatıldı, duvar örüldü. Askeri nizamiye (lumbar ağzı) da askeri hastane yerine Necip paşa cami yanına getirildi. Böylelikle vatandaşın denize girdiği alan ve yürüyüş yolu olarak kullanılan alan tamamen askeri alan oldu.  Bu alanın yeniden Çanakkaleye kazandırılması için çeşitli girişimlerde bulunan Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Celal Karakaş bu konuyu gündeme getirdi “Çanakkale Kordonunu Geri İstiyor” başlıklı yazısıyla buranın şehir için ne denli önemli bir nokta olduğu ve çok önemli bir ihtiyaca da cevap vereceğini belirtti.

Bu konu havada kalmamalı, belediye meclisi de aldığı kararı askeriyeye göndermiş  fakat işler askeri kanatta kaplumbağa hızında ilerliyor, halen daha bir sonuç alınamamış.  Düşünsenize bu alanın halka açıldığını, askeri hastaneye kadar uzanan yeni bir kordonumuz ve şehrin tam göbeğinde denize girilebilecek çok güzel bir sahilimiz olacak. Ayrıca projede cami etrafında bulunan askeri lojmanların da belediyece alınması var. Belediye buradaki eski lojmanları yıkıp caminin etrafını biraz daha rahatlamak ve şartlara göre oraya konut yaparak yeni bir yaşam alanı oluşturmayı planlıyor, işin bu kısmı konuşulur. Ama nizamiye kapısının, askeri hastanenin oraya taşınması ve bu alanın şehre kazandırılması işi çok güzel olacak.

Bu konuda şu anda bir tıkanıklık söz konusu, neler yapılabilir acaba derken; Belediye Başkanımıza şöyle bir önerim olacak. Gerçi şu ara Ankarada işler biraz sıkıntılı ama herhalde bu işi çözmek çok zor olmasa gerek. Başkan AK Parti Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turanı cep telefonundan arasın, hal hatır kısmından sonra; “senden şehir için bir şey istiyorum....” diyerek söze başlasın ben eminim ki Sayın Turan yıllardır şehrin gündeminde olan bu konuyu hızlı bir şekilde neticelendirecektir.

Yazıya ifade bırak !