Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Teşkilatlar Neredeydi?

Geçtiğimiz hafta sonu AK Partinin milletvekili adayları seçim otobüsüyle Keşandan başlayarak, Gelibolu, Lapseki ve Çanakkalede mini mitingler düzenleyerek partililerle buluştular. Çanakkalede ki mini mitinge katılan sayısı yaklaşık  bin kişi civarındaydı. Bu bin kişinin de 400 kadarı Lapsekiden gelen insanlardı. Yani Çanakkalede ki mitinge katılanların sayısı en iyi ihtimalle 600 kişiydi. Bu sayı bir kaç tespit yapma açısından önemli şöyle ki; İl Başkanlığı 40 asil, 40 yedek toplam 80 kişiden oluşuyor aynı şekilde İlçe, Kadın ve Gençlik Kollarını da topladığımızda 320 kişilik bir kadrodan bahsediyoruz. Yani AK Parti veya başka bir parti sadece teşkilatlardaki asil ve yedek kadrolarla 320 kişiyi toplayabilir. Bu kişilerin herbirinden yapılacak program için 5 kişi getirilmesi istendiğinde toplamda 1600 kişiyi alanda toplamak çok zor olmasa gerek. Benim hesap biraz Bahçelinin hesabına benzemiş olabilir ama o gün ki mitingte 1600 kişi yoktu bu durumun sorgulanması gerektiği görüşündeyim eğer sorgulanmaz ise önümüzdeki günlerde sıkıntılar yaşanabilir.  Turan Şehirde Daha Çok Fırtına Estireceğe Benziyor            Bülent Turan ismi herkes tarafından artık biliniyor. Bunda Turanın özellikle İstanbul teşkilatlarında edindiği tecrübe ve Ankara bürokrasisindeki etkinliği önemli rol oynadı. Çok değil bir iki haftalık bir ivmeyle bu rüzgar estirilebildiyse 7 Hazirana kadar sahada çalışacak ekiplerle Turan bu şehirde daha çok fırtına estireceğe benziyor.  Kaşdemir 2023ün En Önemli Aktörlerinden Biri Olacak      Bu dönemde mecliste ikinci dönemini yaşayacak olan İsmail Kaşdemir Çanakkalenin 2023 hedeflerinde yer alan yatırımların koordinasyonunda çok önemli bir görevler üstlenecek ve şehirde onlarca yıl konuşulacak hizmetlerin temelinin atılmasında önemli bir aktör olacaktır. Bildiğiniz gibi Kaşdemir meclis divan üyesi ve İstanbul koordinatör vekilliği görevlerini de yürütüyordu, bu iki görevde çok zaman isteyen ve ağır yüklerdir, bilenler bilir. Kaşdemirin meclisteki odasına gittiğinizde masasında çay bardağını koyacak yer olmaz, çünkü masası meclisin gündem maddeleriyle ve iç işleyişe ilgili incelenmesi gereken evraklarla doludur. Gece çok geç saatlere kadar, çoğu zaman ise sabaha kadar divanda görev aldığını meclis televizyonundan şahit olmuşsunuzdur. Buna rağmen Kaşdemir seçim bölgesine fırsat buldukça gelmiş ve özellikle gençlerin organizasyonlarına katılmaya ayrı bir önem göstermiştir.
Ekleme Tarihi: 18 Nisan 2015 - Cumartesi

Teşkilatlar Neredeydi?

Geçtiğimiz hafta sonu AK Partinin milletvekili adayları seçim otobüsüyle Keşandan başlayarak, Gelibolu, Lapseki ve Çanakkalede mini mitingler düzenleyerek partililerle buluştular. Çanakkalede ki mini mitinge katılan sayısı yaklaşık  bin kişi civarındaydı. Bu bin kişinin de 400 kadarı Lapsekiden gelen insanlardı. Yani Çanakkalede ki mitinge katılanların sayısı en iyi ihtimalle 600 kişiydi. Bu sayı bir kaç tespit yapma açısından önemli şöyle ki; İl Başkanlığı 40 asil, 40 yedek toplam 80 kişiden oluşuyor aynı şekilde İlçe, Kadın ve Gençlik Kollarını da topladığımızda 320 kişilik bir kadrodan bahsediyoruz. Yani AK Parti veya başka bir parti sadece teşkilatlardaki asil ve yedek kadrolarla 320 kişiyi toplayabilir. Bu kişilerin herbirinden yapılacak program için 5 kişi getirilmesi istendiğinde toplamda 1600 kişiyi alanda toplamak çok zor olmasa gerek. Benim hesap biraz Bahçelinin hesabına benzemiş olabilir ama o gün ki mitingte 1600 kişi yoktu bu durumun sorgulanması gerektiği görüşündeyim eğer sorgulanmaz ise önümüzdeki günlerde sıkıntılar yaşanabilir.

 Turan Şehirde Daha Çok Fırtına Estireceğe Benziyor           

Bülent Turan ismi herkes tarafından artık biliniyor. Bunda Turanın özellikle İstanbul teşkilatlarında edindiği tecrübe ve Ankara bürokrasisindeki etkinliği önemli rol oynadı. Çok değil bir iki haftalık bir ivmeyle bu rüzgar estirilebildiyse 7 Hazirana kadar sahada çalışacak ekiplerle Turan bu şehirde daha çok fırtına estireceğe benziyor.

 Kaşdemir 2023ün En Önemli Aktörlerinden Biri Olacak     

Bu dönemde mecliste ikinci dönemini yaşayacak olan İsmail Kaşdemir Çanakkalenin 2023 hedeflerinde yer alan yatırımların koordinasyonunda çok önemli bir görevler üstlenecek ve şehirde onlarca yıl konuşulacak hizmetlerin temelinin atılmasında önemli bir aktör olacaktır. Bildiğiniz gibi Kaşdemir meclis divan üyesi ve İstanbul koordinatör vekilliği görevlerini de yürütüyordu, bu iki görevde çok zaman isteyen ve ağır yüklerdir, bilenler bilir. Kaşdemirin meclisteki odasına gittiğinizde masasında çay bardağını koyacak yer olmaz, çünkü masası meclisin gündem maddeleriyle ve iç işleyişe ilgili incelenmesi gereken evraklarla doludur. Gece çok geç saatlere kadar, çoğu zaman ise sabaha kadar divanda görev aldığını meclis televizyonundan şahit olmuşsunuzdur. Buna rağmen Kaşdemir seçim bölgesine fırsat buldukça gelmiş ve özellikle gençlerin organizasyonlarına katılmaya ayrı bir önem göstermiştir.

Yazıya ifade bırak !