Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Sümerbank’tan Payımızı Verin, İstediğinizi Yapın!

...Çanakkale’nin gündeminde olan Sümerbank arazisiyle ilgili "şehrin emini" belediye olarak bizim de orada %10 payımız var ama bize gelen giden yok serzenişinde bulundu. Aslında "şehrin emini" oraya bir proje yapılmasına karşı değiliz ama yapılacak olan projede bizim adamlarımızla yol yürünmesini istiyoruz. Bu adamların kimler olduğunu hepimiz biliyoruz. Belediyeyi adeta bir anonim şirket haline getirmiş olan bu çok ortaklı yapı: belediye binası yaparak otel yeri kapıyor, Yerel gündem 21 binasını yaparak kazan kazan oynuyor, kazıkçıkçı ise belediyenin yönlendirmesiyle yeni binaların yüzde doksanına kazık sistemini yaparak, işi sağlama alıyor, son günlerde ise "şehrin emininin" yeni prensi olan, şehri dönüştüren ve çok hayır duası alan imamı da unutmuyoruz. Organizasyonun en önemli ayağını ise Çetinler oluşturuyor. Bu çetin karı koca rant organizasyonlarıyla tüm şehre örnek oluyorlar. Malum AVM ile rüştlerini zaten ispat eden çiftleri kutluyoruz. Ama benden söylemesi bu saydığım isimlerin hepsi ayrı ayrı yargılanacaklar çünkü "organizasyon" çok "organize" sözün özü "şehrin emini" ranttan her zaman olduğu gibi bizim "ekimiz de" gereken payı almalı diyor ve kartlarını sırayla oynuyor. Geçmişte yaşadığımız tecrübelerde aslında bize bu konuda bu ekibin ne denli tecrübeli olduğunu gösteriyor.  Ekibin oynadığı kartların ilk ise şudur.  Son günlerde Sümerbank arazisi bizzat "şehrin emini" tarafından beslenen medya üzerinden manipüle edilmesinin açık gerekçesi budur. Yani bir yönüyle şunu diyor;"payımızı verin bu işi çözelim." Peki öncesinde neler oldu. Sadece bir kısmını yazalım. Sümerbank arazisi eskiden ticari sahaydı fakat zaman içinde işlevini yitirdi ve binalar çürümeye terk edildi. Etrafında yeni binalar birer ikişer yükselmeye başladı. 116 Jandarma binaları ve cezaevinin kaldırılması gündeme geldi. Sümerbank arazisi alan İstanbullu iş adamı ise belediye belediyeye geldi ve ben konut yapmak istiyorum dedi fakat belediyeli yapı İstanbulluyu yolunacak kaz gördü ve girişimde bulundu. Fakat İstanbullu lanet olsun dedi ve yatırımdan vazgeçti gitti. Sonra ne mi oldu kooperatif kuruldu. Kooperatifi kuranlar, yapısı ve başlarına gelenler,  son durum ise ayrı bir yazı konusu olsun. 
Ekleme Tarihi: 13 Şubat 2017 - Pazartesi

Sümerbank’tan Payımızı Verin, İstediğinizi Yapın!

...Çanakkale’nin gündeminde olan Sümerbank arazisiyle ilgili "şehrin emini" belediye olarak bizim de orada %10 payımız var ama bize gelen giden yok serzenişinde bulundu. Aslında "şehrin emini" oraya bir proje yapılmasına karşı değiliz ama yapılacak olan projede bizim adamlarımızla yol yürünmesini istiyoruz. Bu adamların kimler olduğunu hepimiz biliyoruz. Belediyeyi adeta bir anonim şirket haline getirmiş olan bu çok ortaklı yapı: belediye binası yaparak otel yeri kapıyor, Yerel gündem 21 binasını yaparak kazan kazan oynuyor, kazıkçıkçı ise belediyenin yönlendirmesiyle yeni binaların yüzde doksanına kazık sistemini yaparak, işi sağlama alıyor, son günlerde ise "şehrin emininin" yeni prensi olan, şehri dönüştüren ve çok hayır duası alan imamı da unutmuyoruz. Organizasyonun en önemli ayağını ise Çetinler oluşturuyor. Bu çetin karı koca rant organizasyonlarıyla tüm şehre örnek oluyorlar. Malum AVM ile rüştlerini zaten ispat eden çiftleri kutluyoruz. Ama benden söylemesi bu saydığım isimlerin hepsi ayrı ayrı yargılanacaklar çünkü "organizasyon" çok "organize" sözün özü "şehrin emini" ranttan her zaman olduğu gibi bizim "ekimiz de" gereken payı almalı diyor ve kartlarını sırayla oynuyor. Geçmişte yaşadığımız tecrübelerde aslında bize bu konuda bu ekibin ne denli tecrübeli olduğunu gösteriyor. 

Ekibin oynadığı kartların ilk ise şudur.  Son günlerde Sümerbank arazisi bizzat "şehrin emini" tarafından beslenen medya üzerinden manipüle edilmesinin açık gerekçesi budur. Yani bir yönüyle şunu diyor;"payımızı verin bu işi çözelim."

Peki öncesinde neler oldu. Sadece bir kısmını yazalım. Sümerbank arazisi eskiden ticari sahaydı fakat zaman içinde işlevini yitirdi ve binalar çürümeye terk edildi. Etrafında yeni binalar birer ikişer yükselmeye başladı. 116 Jandarma binaları ve cezaevinin kaldırılması gündeme geldi. Sümerbank arazisi alan İstanbullu iş adamı ise belediye belediyeye geldi ve ben konut yapmak istiyorum dedi fakat belediyeli yapı İstanbulluyu yolunacak kaz gördü ve girişimde bulundu. Fakat İstanbullu lanet olsun dedi ve yatırımdan vazgeçti gitti. Sonra ne mi oldu kooperatif kuruldu. Kooperatifi kuranlar, yapısı ve başlarına gelenler,  son durum ise ayrı bir yazı konusu olsun. 

Yazıya ifade bırak !