Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Siyanürcünün Oyunu

Çanakkale’de siyanürle altın madenciliği yapacak Kuzey Biga yeni bir oyunla yine gündeme oturdu. Daha madeni açmadan gizli saklı işlerle ileride nasıl siyanürcülük yapacağını göstermiş oldu. Şimdi bu siyanürcülere bakalım yeni gelen Valimiz nasıl yaklaşacak. Bundan önceki 2 Valimizde siyanürcülere geçit vermedi. Hatta randevu bile vermediğini biliyoruz. Son oyunlarına bakınca Valilerimizin ne kadar haklı olduğunu ve Çevre platformu ile Belediye Başkanının feryatlarını daha iyi anladık. Konu şu: 2 yıl kadar önce siyanürcü şirket ÇED olumlu görüşü alıyor. Tabi bugünkü kıvraklığına bakınca, Bakanlıklardan işlerini kolay yapmalarını anlıyorum. Sonrasında ise çevr eplatformu dönem sözcüsü Hicri Nalbant liderliğinde, idare mahkemesine dava açıldı. Davayı siyanürcüler kaybetti. Ancak dava daha sonra Danıştaya gitti. Ankara nede olsa siyanürcülerin sahası ve Danıştaydan olmadık bir karar ile siyanürcü şirket lehine bir karar çıktı. Allah’ın sopası yok ki siyanürcülerin kıçına vursun Karar hakkında Hicri Nalbant ile konuştuğumda Danıştayın bu kararından Türkiye adına, Çanakkale ve doğa adına ne kadar üzüldüğünü gördüm. Dahası bu kararı iyi incelemek gerektiğini belirtti. Ancak Allah’ın sopası yok ki. Siyanürcü Danıştaya rağmen işi sağlama almak için ÇED’de değişiklik yaptı. İşte bu noktada siyanürcü bir kez daha suç üstü yakalanmış oldu. Bu değişiklik ile çevre platformu yeni bir dava daha açma hakkı buldu. Ve davayı açtı. Şimdi Çanakkaleliler olarak, yaşamı, doğayı sevenler olarak Kuzey Biga’nın patronu Çağın’ın İdare Mahkemesinde ne yapacağını beklemeye başladık. Çevre Platformu haklı olarak kazanacaklarına inanıyor. Böylece Çanakkale’nin geleceğinde siyanürlü sular içmemiş olacağız, tarım ürünlerinde siyanür lekeleri olmamış olacağız. 
Ekleme Tarihi: 05 Eylül 2015 - Cumartesi

Siyanürcünün Oyunu

Çanakkale’de siyanürle altın madenciliği yapacak Kuzey Biga yeni bir oyunla yine gündeme oturdu. Daha madeni açmadan gizli saklı işlerle ileride nasıl siyanürcülük yapacağını göstermiş oldu. Şimdi bu siyanürcülere bakalım yeni gelen Valimiz nasıl yaklaşacak. Bundan önceki 2 Valimizde siyanürcülere geçit vermedi. Hatta randevu bile vermediğini biliyoruz. Son oyunlarına bakınca Valilerimizin ne kadar haklı olduğunu ve Çevre platformu ile Belediye Başkanının feryatlarını daha iyi anladık.

Konu şu: 2 yıl kadar önce siyanürcü şirket ÇED olumlu görüşü alıyor. Tabi bugünkü kıvraklığına bakınca, Bakanlıklardan işlerini kolay yapmalarını anlıyorum. Sonrasında ise çevr eplatformu dönem sözcüsü Hicri Nalbant liderliğinde, idare mahkemesine dava açıldı. Davayı siyanürcüler kaybetti. Ancak dava daha sonra Danıştaya gitti. Ankara nede olsa siyanürcülerin sahası ve Danıştaydan olmadık bir karar ile siyanürcü şirket lehine bir karar çıktı.

Allah’ın sopası yok ki siyanürcülerin kıçına vursun

Karar hakkında Hicri Nalbant ile konuştuğumda Danıştayın bu kararından Türkiye adına, Çanakkale ve doğa adına ne kadar üzüldüğünü gördüm. Dahası bu kararı iyi incelemek gerektiğini belirtti. Ancak Allah’ın sopası yok ki. Siyanürcü Danıştaya rağmen işi sağlama almak için ÇED’de değişiklik yaptı. İşte bu noktada siyanürcü bir kez daha suç üstü yakalanmış oldu. Bu değişiklik ile çevre platformu yeni bir dava daha açma hakkı buldu. Ve davayı açtı. Şimdi Çanakkaleliler olarak, yaşamı, doğayı sevenler olarak Kuzey Biga’nın patronu Çağın’ın İdare Mahkemesinde ne yapacağını beklemeye başladık. Çevre Platformu haklı olarak kazanacaklarına inanıyor. Böylece Çanakkale’nin geleceğinde siyanürlü sular içmemiş olacağız, tarım ürünlerinde siyanür lekeleri olmamış olacağız. 

Yazıya ifade bırak !