Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Rüşvet, İrtikap, CHP’nin Bülent Öz Sınavı

“Çanakkale’nin Çan ilçesinde adrese teslim temizlik ihalesi karşılığında kendisine lüks rezidans aldığı HTS kayıtları ve Whatsapp yazışmalarıyla belgelenen CHP’li Belediye Başkanı Bülent Öz’ün kirli işlerinde müteahhit kuzeni Özgür Erbil’i kullandığı ortaya çıktı. Soruşturma dosyasına yansıyan olaylarda Başkan Öz’ün eşinin kıyafetlerinden, çocuğunun okul taksitlerine, mobilyalardan, hediyelere kadar birçok özel harcamasını müteahhit kuzeni Özgür Erbil’e ödettirip, belediyeye fatura etmesini istediği belirlendi.” Soruşturma dosyasında daha onlarca detay var yazsam sayfalar yetmez. Başkan Bülent Öz bu iddialara sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı canlı yayınla cevap verdi. İtiraf etmeliyim ki Öz’ün açıklamaları kimseyi tatmin etmedi. “Algı operasyon yapılıyor” diyerek iddialara cevap vermek yerine hedef şaşırtmaya çalıştı.  Açıklamalar karşısında AK Parti Çan İlçe Başkanı Ömer Şahin “ALGI OPERASYONUNU BİZZAT BÜLENT ÖZ YAPMAKTADIR!” diyerek; “Zira yapmış olduğu açıklamanın sebebi “Bir süredir belli basın yayın organlarında ve siyasi mecralarda hakkında yürütülen algı operasyonu” değil; geçirmekte olduğu ve halen devam etmekte olan, HAKKINDA YURTDIŞI ÇIKIŞ YASAĞI VE HAFTADA ÜÇ GÜN İMZA VERME ŞEKLİNDE ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDIĞI CEZA SORUŞTURMASI’DIR. Kendisinin ifade ettiği şekliyle masumiyetinin ispatlandığı ve beraat ettiği gibi bir durum da söz konusu değildir. Ceza Soruşturması ve hukuki süreç devam etmektedir” açıklamasında bulundu.  Bir açıklama da “Başkanı Bülent Öz’ün kirli işlerinde kullandığı müteahhit kuzeni Özgür Erbil’den geldi.” Erbil canlı yayında Öz’e 17 soru sordu ve bunları açıkla yoksa pazartesi ben tüm detaylarıyla açıklayacağım, “SEN SUÇLUSUN” dedi.  CHP Çan teşkilatıyla, başkan Bülent Öz arasında sorunlar olmuş ve ilçe başkanı görevden ayrılmıştı. Benzer şekilde CHP’li meclis üyelerinin çoğunluğu belediye içinden bazı müdürler Öz’le kavgalı. Kavganın sebepleri arasında davaya konu olan bu olayların olduğu söyleniyor. Öz’ün çok daha öncesinde “yapma” diye uyarmışlar! Bakanlık müfettişleri Çan Belediyesinde ki evrakları didik ediyorlar. CHP’li, AK Partili meclis üyeleri de dahil olmak üzere belediye personellerin bilgisine başvuruyorlar. Zaten savcılık da bir sürü belge delil vardı bir detaylı rapor ve belgeler eklenince Bülent Öz’ün görevden uzaklaştırılacağına kesin gözüyle bakılıyor.  Adli sürecin sona ermesi ise çok daha kötü sonuçlara hapise kadar gidebilir. Keşke böyle olmasaydı…Yaşananlar karşısında CHP teşkilatlarının da doğru şekilde bir pozisyon alması gerekiyor! İl başkanlığı “Çan Belediye Başkanımız Bülent Öz hakkında uygulanan gözaltı işlemi yersiz, haksız ve hukuksuzdur” diye açıklama yaptı. Bakalım bundan sonraki süreçte nasıl bir açıklama gelecek… 
Ekleme Tarihi: 10 Haziran 2022 - Cuma

Rüşvet, İrtikap, CHP’nin Bülent Öz Sınavı

“Çanakkale’nin Çan ilçesinde adrese teslim temizlik ihalesi karşılığında kendisine lüks rezidans aldığı HTS kayıtları ve Whatsapp yazışmalarıyla belgelenen CHP’li Belediye Başkanı Bülent Öz’ün kirli işlerinde müteahhit kuzeni Özgür Erbil’i kullandığı ortaya çıktı. Soruşturma dosyasına yansıyan olaylarda Başkan Öz’ün eşinin kıyafetlerinden, çocuğunun okul taksitlerine, mobilyalardan, hediyelere kadar birçok özel harcamasını müteahhit kuzeni Özgür Erbil’e ödettirip, belediyeye fatura etmesini istediği belirlendi.”

Soruşturma dosyasında daha onlarca detay var yazsam sayfalar yetmez. Başkan Bülent Öz bu iddialara sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı canlı yayınla cevap verdi. İtiraf etmeliyim ki Öz’ün açıklamaları kimseyi tatmin etmedi. “Algı operasyon yapılıyor” diyerek iddialara cevap vermek yerine hedef şaşırtmaya çalıştı. 

Açıklamalar karşısında AK Parti Çan İlçe Başkanı Ömer Şahin “ALGI OPERASYONUNU BİZZAT BÜLENT ÖZ YAPMAKTADIR!” diyerek; “Zira yapmış olduğu açıklamanın sebebi “Bir süredir belli basın yayın organlarında ve siyasi mecralarda hakkında yürütülen algı operasyonu” değil; geçirmekte olduğu ve halen devam etmekte olan, HAKKINDA YURTDIŞI ÇIKIŞ YASAĞI VE HAFTADA ÜÇ GÜN İMZA VERME ŞEKLİNDE ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDIĞI CEZA SORUŞTURMASI’DIR. Kendisinin ifade ettiği şekliyle masumiyetinin ispatlandığı ve beraat ettiği gibi bir durum da söz konusu değildir. Ceza Soruşturması ve hukuki süreç devam etmektedir” açıklamasında bulundu. 

Bir açıklama da “Başkanı Bülent Öz’ün kirli işlerinde kullandığı müteahhit kuzeni Özgür Erbil’den geldi.” Erbil canlı yayında Öz’e 17 soru sordu ve bunları açıkla yoksa pazartesi ben tüm detaylarıyla açıklayacağım, “SEN SUÇLUSUN” dedi. 

CHP Çan teşkilatıyla, başkan Bülent Öz arasında sorunlar olmuş ve ilçe başkanı görevden ayrılmıştı. Benzer şekilde CHP’li meclis üyelerinin çoğunluğu belediye içinden bazı müdürler Öz’le kavgalı. Kavganın sebepleri arasında davaya konu olan bu olayların olduğu söyleniyor. Öz’ün çok daha öncesinde “yapma” diye uyarmışlar!

Bakanlık müfettişleri Çan Belediyesinde ki evrakları didik ediyorlar. CHP’li, AK Partili meclis üyeleri de dahil olmak üzere belediye personellerin bilgisine başvuruyorlar. Zaten savcılık da bir sürü belge delil vardı bir detaylı rapor ve belgeler eklenince Bülent Öz’ün görevden uzaklaştırılacağına kesin gözüyle bakılıyor. 

Adli sürecin sona ermesi ise çok daha kötü sonuçlara hapise kadar gidebilir. Keşke böyle olmasaydı…Yaşananlar karşısında CHP teşkilatlarının da doğru şekilde bir pozisyon alması gerekiyor! İl başkanlığı “Çan Belediye Başkanımız Bülent Öz hakkında uygulanan gözaltı işlemi yersiz, haksız ve hukuksuzdur” diye açıklama yaptı. Bakalım bundan sonraki süreçte nasıl bir açıklama gelecek… 

Yazıya ifade bırak !