Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Okul Bahçesinde Siyaset

Çanakkale Kent Konseyi işlevi ve temsil ettiği zihniyet bakımından şehirde belli bir zümreye hitap etmektedir. Yapılan etkinlikler ve etkinliklere katılımda bunun izleri net olarak görülmektedir.  Oysaki Kent Konseyleri kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarını ifade eder.  Sorarım size; Çanakkale Kent Konseyinin yerel yönetime tek bir eleştirisi olmuş mudur? Bu eleştiri kavga etsinler anlamında değil, katkı versinler anlamındadır. Yerel yönetimin aynası durumunda olan Kent Konseyi, şehrin kalkınma öncelikleri konusunda yerel yönetimle nasıl bir uzlaşı içinde olduğuna hep birlikte şahit olduk, yat ve kurvaziyer limanı meselesi konusunda taşların nasıl dizildiği halen daha aklımızda. Kent Konseyinin, 17 Burada AVMnin karşısında bulunan 12 dönümlük, “Çanakkale Halkına ait” alanın yine aynı firmaya ihaleyle verilmesi ve aynı firmanın Belediye Spor takımına sponsor olması konusunda söyleyecek tek bir cümlesi var mıdır? Neyse asıl  sorunumuz bu değil, onlar birbirlerini çok seviyorlar, sevenlerin arasına girmeyelim... Asıl sorunumuz birilerinin siyasi hırslarına kurban edilmek istenen bu ülkenin geleceği çocuklar.  Merkezi hükümetin İmam Hatipler konusunda fiziki altyapıyı hazırlamadan yapmış olduğu dayatmanın mağduru olan imam hatipli ve imam hatipli olmayan çocukların yaşadıkları kabul edilemez. Kabul edilemez diğer bir durum da şehirde “Merkez Ortaokulumuzu Geri İstiyoruz” sloganıyla çocukları istismar ederek, Kent Konseyi Cevatpaşa Meclisinin yaptıklarıdır. Çocukların ellerine pankart tutuşturup yollara süren, İmam Hatip Okulu tabelasının yanına korsan levha asarak, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının başladığı ilk günde öğrencilerin okulda veya bahçesinde olduğu bir anda ellerinde pankartla okul önünde açıklama yaparak çocukları olumsuz yönde etkilemeleriyle amaçlanan nedir? Adeta bir siyasi partinin yöneticisi gibi davranan Cevatpaşa Mahalle Meclisi başkanı ve üyeleri, siyaseti okulların bahçesine kadar götürerek hangi haklı davanın savunuculuğunu yaptıklarını iddia edebilirler.
Ekleme Tarihi: 20 Eylül 2014 - Cumartesi

Okul Bahçesinde Siyaset

Çanakkale Kent Konseyi işlevi ve temsil ettiği zihniyet bakımından şehirde belli bir zümreye hitap etmektedir. Yapılan etkinlikler ve etkinliklere katılımda bunun izleri net olarak görülmektedir. 

Oysaki Kent Konseyleri kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarını ifade eder.  Sorarım size; Çanakkale Kent Konseyinin yerel yönetime tek bir eleştirisi olmuş mudur? Bu eleştiri kavga etsinler anlamında değil, katkı versinler anlamındadır. Yerel yönetimin aynası durumunda olan Kent Konseyi, şehrin kalkınma öncelikleri konusunda yerel yönetimle nasıl bir uzlaşı içinde olduğuna hep birlikte şahit olduk, yat ve kurvaziyer limanı meselesi konusunda taşların nasıl dizildiği halen daha aklımızda. Kent Konseyinin, 17 Burada AVMnin karşısında bulunan 12 dönümlük, “Çanakkale Halkına ait” alanın yine aynı firmaya ihaleyle verilmesi ve aynı firmanın Belediye Spor takımına sponsor olması konusunda söyleyecek tek bir cümlesi var mıdır? Neyse asıl  sorunumuz bu değil, onlar birbirlerini çok seviyorlar, sevenlerin arasına girmeyelim...

Asıl sorunumuz birilerinin siyasi hırslarına kurban edilmek istenen bu ülkenin geleceği çocuklar.

 Merkezi hükümetin İmam Hatipler konusunda fiziki altyapıyı hazırlamadan yapmış olduğu dayatmanın mağduru olan imam hatipli ve imam hatipli olmayan çocukların yaşadıkları kabul edilemez. Kabul edilemez diğer bir durum da şehirde “Merkez Ortaokulumuzu Geri İstiyoruz” sloganıyla çocukları istismar ederek, Kent Konseyi Cevatpaşa Meclisinin yaptıklarıdır. Çocukların ellerine pankart tutuşturup yollara süren, İmam Hatip Okulu tabelasının yanına korsan levha asarak, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının başladığı ilk günde öğrencilerin okulda veya bahçesinde olduğu bir anda ellerinde pankartla okul önünde açıklama yaparak çocukları olumsuz yönde etkilemeleriyle amaçlanan nedir?

Adeta bir siyasi partinin yöneticisi gibi davranan Cevatpaşa Mahalle Meclisi başkanı ve üyeleri, siyaseti okulların bahçesine kadar götürerek hangi haklı davanın savunuculuğunu yaptıklarını iddia edebilirler.

Yazıya ifade bırak !