Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Musluktan Kan Akıtan HDP

HDP adayları Müteahhitler Birliğinin düzenlemiş olduğu kahvaltıda kendilerini tanıtma imkanı buldur ve adaylardan birisi; “Eskiden Kürt demek yasaktı, bizim buralarda kendimizi anlatmamız hayaldi, şimdi ise buradayız” dedi. Bende kendisine bir soru sordum; “Bu durum AK Parti sayesinde olmadı mı?”  Durumun AK Parti sayesinde olmadığını, gelişen dünya ve demokrasinin bir sonucu olduğunu söyledi bana, pek inandırıcı gelmedi açıkçası bu cevap. “Yiğidi öldür hakkını yeme, evet AK Parti birçok konuda eksik veya yanlış yapmış olabilir ama Kürt sorunun çözümünde ve temsil noktasında bizim kendimizi ifade edebilmemiz açısından önemli reformlara imza atmıştır, bu konuda kendilerine teşekkür ederiz” demesini beklerdim adayın, ama demedi doğrusu şaşırtmadı beni... HDP bu toplumu “şaşırtmaz” bundan emin olabilirsiniz demokrasi, insan hakları, kişisel hak ve özgürlük gibi evrensel kavramları bugün dilinden düşürmeyen HDP, yarın %10 barajını aşamaması veya aşması durumda neler yapabileceğinin sinyallerini az, çok veriyor. Vanda Belediye tarafından billboardlara asılan “Önleminizi Alın” sloganıyla Musluktan Kan akıtan bir zihniyetin dilinin ne söylediğinin aslında çok da bir önemi yok. Bunların fikirleri belli, aldatabilecekleri sol seçmenle bir sıçrama yapmaya çalışıyorlar ama bu çok da mümkün değil...!
Ekleme Tarihi: 09 Mayıs 2015 - Cumartesi

Musluktan Kan Akıtan HDP

HDP adayları Müteahhitler Birliğinin düzenlemiş olduğu kahvaltıda kendilerini tanıtma imkanı buldur ve adaylardan birisi; “Eskiden Kürt demek yasaktı, bizim buralarda kendimizi anlatmamız hayaldi, şimdi ise buradayız” dedi. Bende kendisine bir soru sordum; “Bu durum AK Parti sayesinde olmadı mı?”  Durumun AK Parti sayesinde olmadığını, gelişen dünya ve demokrasinin bir sonucu olduğunu söyledi bana, pek inandırıcı gelmedi açıkçası bu cevap. “Yiğidi öldür hakkını yeme, evet AK Parti birçok konuda eksik veya yanlış yapmış olabilir ama Kürt sorunun çözümünde ve temsil noktasında bizim kendimizi ifade edebilmemiz açısından önemli reformlara imza atmıştır, bu konuda kendilerine teşekkür ederiz” demesini beklerdim adayın, ama demedi doğrusu şaşırtmadı beni...

HDP bu toplumu “şaşırtmaz” bundan emin olabilirsiniz demokrasi, insan hakları, kişisel hak ve özgürlük gibi evrensel kavramları bugün dilinden düşürmeyen HDP, yarın %10 barajını aşamaması veya aşması durumda neler yapabileceğinin sinyallerini az, çok veriyor. Vanda Belediye tarafından billboardlara asılan “Önleminizi Alın” sloganıyla Musluktan Kan akıtan bir zihniyetin dilinin ne söylediğinin aslında çok da bir önemi yok. Bunların fikirleri belli, aldatabilecekleri sol seçmenle bir sıçrama yapmaya çalışıyorlar ama bu çok da mümkün değil...!

Yazıya ifade bırak !