Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Muharrem Erkek’in CHP’si

Delege seçimleri, ilçe başkanlığı seçimleri ve nihayetinde il başkanlığı seçimi sonrası Muharrem Erkek’in “adamları” açık ara farkla seçimleri kazandılar. Erkek’in Çanakkale özelinde genel başkan yardımcısı olduğu dönemde başlattığı ele geçirme planı tıkır tıkır işledi ve CHP Çanakkale’de Muharrem Erkek’in oldu. Bu “başarıyı” halktan olarak gönüllere girerek mi elde etti? Kesinlikle hayır Erkek bu “başarıyı” kaba kuvvetle elde etti. Bizim insanımızın da güce olan zaafı malum… Erkek bunu yaparken karşısında konumlananlar ise yol arkadaşlarına dahi sahip çıkmaya cesaret edemediler ve kaybettiler. Öyle ya kendi “adamına” sahip çıkmayan bize mi sahip çıkacaktı. Altını çizmek isterim Erkek’in ekibi birbirlerini nefret eder gibi seviyor ilkesel birliktelikten ziyade çıkar ve rant odaklı birlikten söz edebiliriz. Erkek’e güvenenler unutmasınlar ki zaaflarına denk gelen bu ekibe hayatlarıyla ilgili tanrısal yetkiler verdiler. Tutsağı olduğunuz bu ekip sizin değerinizi bilmiyor, işin ciddiyetinde değil ve çok da iyi niyetli değil. O yüzden tanrı gibi kaderlerinizi ellerine alıp sizi bir kuklaya çevirecekler. Ne ürkütücü bir güç... Tam da bu yüzden önümüzdeki dönemde Erkek’in “adamlarının” Erkek’in “elemanlarına” dönüşeceğine hep birlikte şahit olacağız!  Aslında bakarsanız Erkek tarihi bir fırsatı kaçırdı aslında, genel başkan yardımcılığı döneminden başlayarak “Çanakkaleli hemşerilerim” diyerek siyaset yapsaydı bugün AK Parti, MHP, İYİ Partililerin de dikkate alacağı bir isim olabilirdi ama yapmadı. Hadi diğer partilileri geçtik Erkek’in kendi elitist çevresi dışında kaç dostu var? Erkek’in ekibinde emekçi, CHP’ye ömrünü adamış kaç Çanakkaleli var? Erkek’i Yalova Restoran’ın dışında bu şehrin herhangi bir esnaf lokantasında gören kaç kişi var?  Ama bu şehrin insanları olarak unutmayalım. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem Erkek’e siyaseten her şeyi verdi. Atatürk’ün kurduğu partide genel başkan yardımcılığı verdi. Hiçbir şehirde yapmadığını yaptı, Çanakkale mitinginde kazanırsak bu şehrin bir bakanı olacak diye ilan etti. 6’lı masadaki mutabakat metinlerinin altında imzası olan bir isim olarak başarısızlıktan kendisine hiçbir pay çıkarmadı ve seçimin hemen ertesi günü Kılıçdaroğlu’na operasyon çeken ekibi kurdu. 
Ekleme Tarihi: 16 Ekim 2023 - Pazartesi

Muharrem Erkek’in CHP’si

Delege seçimleri, ilçe başkanlığı seçimleri ve nihayetinde il başkanlığı seçimi sonrası Muharrem Erkek’in “adamları” açık ara farkla seçimleri kazandılar. Erkek’in Çanakkale özelinde genel başkan yardımcısı olduğu dönemde başlattığı ele geçirme planı tıkır tıkır işledi ve CHP Çanakkale’de Muharrem Erkek’in oldu. Bu “başarıyı” halktan olarak gönüllere girerek mi elde etti? Kesinlikle hayır Erkek bu “başarıyı” kaba kuvvetle elde etti. Bizim insanımızın da güce olan zaafı malum… Erkek bunu yaparken karşısında konumlananlar ise yol arkadaşlarına dahi sahip çıkmaya cesaret edemediler ve kaybettiler. Öyle ya kendi “adamına” sahip çıkmayan bize mi sahip çıkacaktı.

Altını çizmek isterim Erkek’in ekibi birbirlerini nefret eder gibi seviyor ilkesel birliktelikten ziyade çıkar ve rant odaklı birlikten söz edebiliriz. Erkek’e güvenenler unutmasınlar ki zaaflarına denk gelen bu ekibe hayatlarıyla ilgili tanrısal yetkiler verdiler. Tutsağı olduğunuz bu ekip sizin değerinizi bilmiyor, işin ciddiyetinde değil ve çok da iyi niyetli değil. O yüzden tanrı gibi kaderlerinizi ellerine alıp sizi bir kuklaya çevirecekler. Ne ürkütücü bir güç... Tam da bu yüzden önümüzdeki dönemde Erkek’in “adamlarının” Erkek’in “elemanlarına” dönüşeceğine hep birlikte şahit olacağız! 

Aslında bakarsanız Erkek tarihi bir fırsatı kaçırdı aslında, genel başkan yardımcılığı döneminden başlayarak “Çanakkaleli hemşerilerim” diyerek siyaset yapsaydı bugün AK Parti, MHP, İYİ Partililerin de dikkate alacağı bir isim olabilirdi ama yapmadı. Hadi diğer partilileri geçtik Erkek’in kendi elitist çevresi dışında kaç dostu var? Erkek’in ekibinde emekçi, CHP’ye ömrünü adamış kaç Çanakkaleli var? Erkek’i Yalova Restoran’ın dışında bu şehrin herhangi bir esnaf lokantasında gören kaç kişi var? 

Ama bu şehrin insanları olarak unutmayalım. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem Erkek’e siyaseten her şeyi verdi. Atatürk’ün kurduğu partide genel başkan yardımcılığı verdi. Hiçbir şehirde yapmadığını yaptı, Çanakkale mitinginde kazanırsak bu şehrin bir bakanı olacak diye ilan etti. 6’lı masadaki mutabakat metinlerinin altında imzası olan bir isim olarak başarısızlıktan kendisine hiçbir pay çıkarmadı ve seçimin hemen ertesi günü Kılıçdaroğlu’na operasyon çeken ekibi kurdu. 

Yazıya ifade bırak !