Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Muharrem Erkek, Rıdvan Uz Kaybedecek Ülgür Gökhan Kazanacak

Millet İttifakı bileşenleri “2023 seçimlerini kazandık” diyerek planlamalarını bugünden yapıyorlar öyle ki bakanlıkları paylaşmaya bile başladılar. Hatta ekonomi konusunda hangi partinin daha söz sahibi olacağı konusunda anlaşmazlıklar bile yaşanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in ise adalet bakanı olamasa da etkin bir rolle sistemin içinde yer alması bekleniyor.  Böylesi bir tabloda 2023 sonrası belediye başkanlığı seçimlerinde CHP Çanakkale teşkilatlarının belirlenmesinde Muharrem Erkek’in tek yetkili olarak söz sahibi olacağı, benzer şekilde İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz’un da İYİ Parti Çanakkale teşkilatlarını şekillendirmek isterken artık üyeydi, delegeydi, ilçe başkanıydı, il başkanıydı diye bir sorunun kalmayacağı görülüyor. CHP ve İyi Parti kadrolarında büyük bir çoğunluk bu beklentiyi satın almış durumda ve pozisyonlarını ona göre alıyorlar.  Peki “2023 seçimlerini kaybettik” dedikleri vakit ne olacak?  İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “ben başbakan olacağım” dediği ve muhtemel Kılıçdaroğlu’nun adaylığına kapalı kapılar ardında şerh düştüğünü belirttiği için 2024 belediye seçimlerinde eskisi kadar güçlü olmasa da yine tek söz sahibi olarak partisini yönetecek. “Eskisi kadar güçlü olmasa da…” kısmının altını özellikle çizmek isterim. İyi Partinin Çanakkale özelinde daha yeni kurulmuş Deva Partisi gibi kurumsal kimliğinin oluşamamasında tek sorumlu olan Rıdvan Uz diye bir siyasi aktör üzülerek söylüyorum kalmayacak.… Çünkü Akşener, kaybetmiş isimlere sahip çıkmayı teklif bile edemeyecek.  Asıl kriz ise CHP Genel Merkezinde yaşanacak, parti olağanüstü genel kurula gidecek, Kılıçdaroğlu çaycısı dahil tüm kadrosuyla birlikte tasfiye edilecek. Böylesi bir tabloda Muharrem Erkek’in akıbetinin ne olacağını konuşmamıza sanırım gerek yok… Bir şey daha olacak ve o şey Çanakkale siyasetinin bundan sonraki 20 yılını belirleyecek. Mevcut belediye başkanları hiç olmadığı kadar güçlü hale gelecekler. Çanakkale özelinde Ülgür Gökhan kendi koltuğu dahil Çanakkale’de ki tüm koltuklara kimin oturacağı konusunda %51 oyu olan bir isim haline gelecek.  Bu durumda en zorda kalacaklar ise bugün ortada durarak ikisine de oynayanlar olacak. Bu durumda en zorda kalacaklar ise Ülgür Gökhan’ı 2024 seçimlerinde “yemek” için dolaylı şekilde bazen basın bazen teşkilatlar üzerinden dosya oluşturan Muharrem Erkek’le ve Rıdvan Uz’a yakın isimler olacak.  Peki sence hangisi olacak diye sorarsanız “2023 seçimlerini kaybettik” diyen bir Millet İttifakının olacağını görüyorum.
Ekleme Tarihi: 09 Aralık 2022 - Cuma

Muharrem Erkek, Rıdvan Uz Kaybedecek Ülgür Gökhan Kazanacak

Millet İttifakı bileşenleri “2023 seçimlerini kazandık” diyerek planlamalarını bugünden yapıyorlar öyle ki bakanlıkları paylaşmaya bile başladılar. Hatta ekonomi konusunda hangi partinin daha söz sahibi olacağı konusunda anlaşmazlıklar bile yaşanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in ise adalet bakanı olamasa da etkin bir rolle sistemin içinde yer alması bekleniyor. 

Böylesi bir tabloda 2023 sonrası belediye başkanlığı seçimlerinde CHP Çanakkale teşkilatlarının belirlenmesinde Muharrem Erkek’in tek yetkili olarak söz sahibi olacağı, benzer şekilde İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz’un da İYİ Parti Çanakkale teşkilatlarını şekillendirmek isterken artık üyeydi, delegeydi, ilçe başkanıydı, il başkanıydı diye bir sorunun kalmayacağı görülüyor. CHP ve İyi Parti kadrolarında büyük bir çoğunluk bu beklentiyi satın almış durumda ve pozisyonlarını ona göre alıyorlar. 

Peki “2023 seçimlerini kaybettik” dedikleri vakit ne olacak? 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “ben başbakan olacağım” dediği ve muhtemel Kılıçdaroğlu’nun adaylığına kapalı kapılar ardında şerh düştüğünü belirttiği için 2024 belediye seçimlerinde eskisi kadar güçlü olmasa da yine tek söz sahibi olarak partisini yönetecek. “Eskisi kadar güçlü olmasa da…” kısmının altını özellikle çizmek isterim. İyi Partinin Çanakkale özelinde daha yeni kurulmuş Deva Partisi gibi kurumsal kimliğinin oluşamamasında tek sorumlu olan Rıdvan Uz diye bir siyasi aktör üzülerek söylüyorum kalmayacak.… Çünkü Akşener, kaybetmiş isimlere sahip çıkmayı teklif bile edemeyecek. 

Asıl kriz ise CHP Genel Merkezinde yaşanacak, parti olağanüstü genel kurula gidecek, Kılıçdaroğlu çaycısı dahil tüm kadrosuyla birlikte tasfiye edilecek. Böylesi bir tabloda Muharrem Erkek’in akıbetinin ne olacağını konuşmamıza sanırım gerek yok…

Bir şey daha olacak ve o şey Çanakkale siyasetinin bundan sonraki 20 yılını belirleyecek. Mevcut belediye başkanları hiç olmadığı kadar güçlü hale gelecekler. Çanakkale özelinde Ülgür Gökhan kendi koltuğu dahil Çanakkale’de ki tüm koltuklara kimin oturacağı konusunda %51 oyu olan bir isim haline gelecek. 

Bu durumda en zorda kalacaklar ise bugün ortada durarak ikisine de oynayanlar olacak. Bu durumda en zorda kalacaklar ise Ülgür Gökhan’ı 2024 seçimlerinde “yemek” için dolaylı şekilde bazen basın bazen teşkilatlar üzerinden dosya oluşturan Muharrem Erkek’le ve Rıdvan Uz’a yakın isimler olacak. 

Peki sence hangisi olacak diye sorarsanız “2023 seçimlerini kaybettik” diyen bir Millet İttifakının olacağını görüyorum.

Yazıya ifade bırak !