Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

MHP Bir Milletvekili Kaybettirdi Şimdi Sıra Belediyelerde!

MHP Küçükkuyu ve Çanakkale Merkez hariç toplam 10 ilçede belediye başkan adaylarını açıkladı. Bu açıklama sonrası “ittifak bitti mi neler oluyor” diye soruldu. Hemen cevabını vereyim; MHP 2019 seçimlerinde Lapseki, Biga, Yenice, Çan, Merkez’de ittifak yapılmış diğer 7 ilçede her parti kendi adayını çıkarmıştı yani bu tablo yeni değil… MHP’nin aday çıkardığı ilçelerden en kritik olanın Biga olduğunu sanırım söylemeye gerek yok. Cumhur İttifakı olarak girilen 2019 seçimlerinde AK Parti 17 bin 95, CHP ise 16 bin 751 oy almıştı yani AK Parti Biga’da seçimi 344 oy farkla kazanmıştı. Bu tabloya bakınca MHP’nin Biga’da aday çıkarması demek AK Partinin belediyeyi kaybetmesi demek.  Hayır kaybetmez demeyin çok uzağa gitmeye gerek yok 2023 genel seçimlerinde MHP ile ittifak yapılmadı MHP aday çıkardı ve AK Parti bir vekil kaybetti. MHP aday çıkardığında milletvekili çıkaramayacağını biliyordu hatta AK Partiye kaybettireceğini de biliyordu ama aday çıkardı? “Neden çıkardı?” sorusuna ne MHP’den ne de AK Partiden bir cevap geldi. MHP’de açıklanan belediye başkan adaylarının genel merkezin iradesiyle olduğu fakat ittifakın elzem olduğu ilçelerle ilgili il başkanına müzakere için yetki verildiğini öğrendim. Seçime 2 ay zaman kaldı önümüzdeki 15 günde Cumhur İttifakının Çanakkale ile ilgili yol haritası belli olur.
Ekleme Tarihi: 23 Ocak 2024 - Salı

MHP Bir Milletvekili Kaybettirdi Şimdi Sıra Belediyelerde!

MHP Küçükkuyu ve Çanakkale Merkez hariç toplam 10 ilçede belediye başkan adaylarını açıkladı. Bu açıklama sonrası “ittifak bitti mi neler oluyor” diye soruldu. Hemen cevabını vereyim; MHP 2019 seçimlerinde Lapseki, Biga, Yenice, Çan, Merkez’de ittifak yapılmış diğer 7 ilçede her parti kendi adayını çıkarmıştı yani bu tablo yeni değil…

MHP’nin aday çıkardığı ilçelerden en kritik olanın Biga olduğunu sanırım söylemeye gerek yok. Cumhur İttifakı olarak girilen 2019 seçimlerinde AK Parti 17 bin 95, CHP ise 16 bin 751 oy almıştı yani AK Parti Biga’da seçimi 344 oy farkla kazanmıştı. Bu tabloya bakınca MHP’nin Biga’da aday çıkarması demek AK Partinin belediyeyi kaybetmesi demek. 

Hayır kaybetmez demeyin çok uzağa gitmeye gerek yok 2023 genel seçimlerinde MHP ile ittifak yapılmadı MHP aday çıkardı ve AK Parti bir vekil kaybetti. MHP aday çıkardığında milletvekili çıkaramayacağını biliyordu hatta AK Partiye kaybettireceğini de biliyordu ama aday çıkardı? “Neden çıkardı?” sorusuna ne MHP’den ne de AK Partiden bir cevap geldi.

MHP’de açıklanan belediye başkan adaylarının genel merkezin iradesiyle olduğu fakat ittifakın elzem olduğu ilçelerle ilgili il başkanına müzakere için yetki verildiğini öğrendim. Seçime 2 ay zaman kaldı önümüzdeki 15 günde Cumhur İttifakının Çanakkale ile ilgili yol haritası belli olur.

Yazıya ifade bırak !