Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

İYİ Partide Önseçimi Rıdvan Uz mu İptal Ettirdi?

İyi Parti Çanakkale İl Başkanlığı’nın isteği ile parti genel merkezi tarafından Çanakkale’de daha önce duyurulan ve Nisan ayı başında yapılması planlanan ön seçim iptal edildi. 10 aday adayının olduğu partide ön seçimin iptal edilmesiyle ilgili kamuoyunda “Rıdvan Uz İptal Ettirdi” spekülasyonları yapılmaya başlandı.  Bakalım gerçekten böyle mi oldu?  Öncellikli olarak belirtmem gerekiyor, yapılacak önseçimde Rıdvan Uz listede zaten olmayacaktı. Çünkü Rıdvan Uz, Genel Başkan Yardımcısı olduğu için Akşener’in kontenjan adaylarından ve İyi Parti tüzüğünde diyor ki, “Genel Başkan tarafından kontenjan adayı gösterilecekler, ön seçim ve teşkilat yoklaması seçimlerine katılamazlar.” Bunu eleştirebilirsiniz fakat AK Parti, CHP, MHP tüm partilerde benzer durumlar söz konusu. Yani Rıdvan Uz’un “acaba sandıktan çıkar mıyım” diye bir kaygısı yoktu. İlçe Başkanları Haklılar Mı Kesinlikle Haklılar İyi Partide alınan önseçim kararı üye bazında yapılacağı yönündeydi. İyi Partinin il genelinde 4 bin üyesi var, il başkanlığına önseçimi iptal edin diye dilekçe veren 9 başkan diyor ki, “Ramazan günü bizim bu insanları merkeze taşıma imkânımız yok. Hepsini geçtik bu çok ciddi bir maliyet Gelibolu’da sadece 400 üye var 10 otobüs demektir, biz bu parayı seçimde propaganda yapmak için harcarız.” İlçe başkanları haklılar mı kesinlikle haklılar. İlla demokrasi, sandık deniyorsa, daha bir ay önce il başkanlığı seçimlerindeki gibi CHP’nin Çanakkale’de 2019 seçimlerindeki gibi delege bazında bir önseçim yapılabilirdi ve bu tartışmalar yaşanmazdı. Bu arada dipnot CHP Çanakkale’de neredeyse son 20 yıldır milletvekili adaylarını hep önseçimle belirliyordu onlar da bu seçimde genel merkezden atama yapılacağını duyurdu. İyi Parti İl Başkanlığı Bu Süreci Doğru Yönetemedi İyi Parti merkez ilçe başkanlığının başını çektiği bazı muhaliflerin iddia ettiği gibi bu kaosun sorumlusu Rıdvan Uz değil, genel merkez seçim işleri başkanı Şenol Sunat Hanımefendidir. Konu aslında bu şekilde tartışılmayabilirdi ama İyi Parti İl Başkanlığı bu süreci doğru yönetemedi. Önseçimin iptal kararını sosyal medyada hiçbir açıklama yapmadan paylaşmak yerine 9 ilçe başkanıyla birlikte il başkanlığında basın toplantısı düzenleyip gerekçelerini anlatsalardı konu buralara gelmezdi.  “Ya kardeşim Rıdvan Uz’u sürekli eleştiriyordun ne oldu ne kadar savundun adamı” diyenler illa ki olacaktır ama herhangi bir savunma yapmıyorum. Kaldı ki Uz’un benim savunmama ihtiyacı da yok. Ben sadece bu konunun kamuoyuna yansıtıldığı gibi olmadığını işin aslını sizlerle paylaşmak istedim.
Ekleme Tarihi: 28 Mart 2023 - Salı

İYİ Partide Önseçimi Rıdvan Uz mu İptal Ettirdi?

İyi Parti Çanakkale İl Başkanlığı’nın isteği ile parti genel merkezi tarafından Çanakkale’de daha önce duyurulan ve Nisan ayı başında yapılması planlanan ön seçim iptal edildi. 10 aday adayının olduğu partide ön seçimin iptal edilmesiyle ilgili kamuoyunda “Rıdvan Uz İptal Ettirdi” spekülasyonları yapılmaya başlandı. 

Bakalım gerçekten böyle mi oldu? 

Öncellikli olarak belirtmem gerekiyor, yapılacak önseçimde Rıdvan Uz listede zaten olmayacaktı. Çünkü Rıdvan Uz, Genel Başkan Yardımcısı olduğu için Akşener’in kontenjan adaylarından ve İyi Parti tüzüğünde diyor ki, “Genel Başkan tarafından kontenjan adayı gösterilecekler, ön seçim ve teşkilat yoklaması seçimlerine katılamazlar.” Bunu eleştirebilirsiniz fakat AK Parti, CHP, MHP tüm partilerde benzer durumlar söz konusu. Yani Rıdvan Uz’un “acaba sandıktan çıkar mıyım” diye bir kaygısı yoktu.

İlçe Başkanları Haklılar Mı Kesinlikle Haklılar

İyi Partide alınan önseçim kararı üye bazında yapılacağı yönündeydi. İyi Partinin il genelinde 4 bin üyesi var, il başkanlığına önseçimi iptal edin diye dilekçe veren 9 başkan diyor ki, “Ramazan günü bizim bu insanları merkeze taşıma imkânımız yok. Hepsini geçtik bu çok ciddi bir maliyet Gelibolu’da sadece 400 üye var 10 otobüs demektir, biz bu parayı seçimde propaganda yapmak için harcarız.” İlçe başkanları haklılar mı kesinlikle haklılar.

İlla demokrasi, sandık deniyorsa, daha bir ay önce il başkanlığı seçimlerindeki gibi CHP’nin Çanakkale’de 2019 seçimlerindeki gibi delege bazında bir önseçim yapılabilirdi ve bu tartışmalar yaşanmazdı. Bu arada dipnot CHP Çanakkale’de neredeyse son 20 yıldır milletvekili adaylarını hep önseçimle belirliyordu onlar da bu seçimde genel merkezden atama yapılacağını duyurdu.

İyi Parti İl Başkanlığı Bu Süreci Doğru Yönetemedi

İyi Parti merkez ilçe başkanlığının başını çektiği bazı muhaliflerin iddia ettiği gibi bu kaosun sorumlusu Rıdvan Uz değil, genel merkez seçim işleri başkanı Şenol Sunat Hanımefendidir. Konu aslında bu şekilde tartışılmayabilirdi ama İyi Parti İl Başkanlığı bu süreci doğru yönetemedi. Önseçimin iptal kararını sosyal medyada hiçbir açıklama yapmadan paylaşmak yerine 9 ilçe başkanıyla birlikte il başkanlığında basın toplantısı düzenleyip gerekçelerini anlatsalardı konu buralara gelmezdi. 

“Ya kardeşim Rıdvan Uz’u sürekli eleştiriyordun ne oldu ne kadar savundun adamı” diyenler illa ki olacaktır ama herhangi bir savunma yapmıyorum. Kaldı ki Uz’un benim savunmama ihtiyacı da yok. Ben sadece bu konunun kamuoyuna yansıtıldığı gibi olmadığını işin aslını sizlerle paylaşmak istedim.

Yazıya ifade bırak !