Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Halk Böyle İstiyor Diyen 'Rantçılar'

Çanakkalede bir elistist kesim var, onların dedikleri “halkın dediği” imiş! En azından kamuoyuna bu şekilde lanse ediyorlar, açıkçası bu konuda da başarılı olduklarını söyleyebilirim. Bu halk son olarak ne diyor(muş); “17 Burda AVMnin karşısında yer alan 12 dönümlük arazinin olduğu yer halkın olsun, yeşil alan olsun, dokusu bozulmasın, hatta burada fabrikale diye de sosyal bir etkinlik merkezi olsun”  Velev ki bu elistlerin istediği verildi. Ne mi olur; bu alan sadece belirli bir zümre faydalancağı, geceleri ayyaşların takıldığı, depreme dayanıklı olmayan, virane binaların olduğu bir yer olarak kalır. O yüzden bu talebe benim de içinde bulunduğum halk karşı, peki içinde bulunduğum halk ne diyor, onların ihtiyacı ne? Gelin bunları konuşalım...             Bu arazinin bu pozisyona gelmesiyle alakalı olarak daha önce söylediklerimi siz değerli okuyucularım bilirisiniz, tekrar etmeme sanırım gerek yok. Olan oldu, şimdi bu alandan şehir olarak nasıl daha fazla fayda elde ederiz ona bakmak lazım. Çanakkalenin adam akıllı bir sinema salonu yok, birçok vizyon filmi 45 bin öğrenincinin olduğu bu şehirde gösterime dahi girmiyor. Mevcut sinema salonunun fiziki yetersizliği ise herkes tarafından kabul gören bir gerçek. Yani Çanakkalenin çok acil bir sinema salonuna ihtiyacı var. İskele Meydanın olduğu alan da yeni bir meydanımız oluştu, İl Genel Meclis Üyelerimizin fedakar girişimleri sonucu Anafartalar Oteli de yıkıldıktan sonra, burada çok geniş bir meydanımız olacak. Peki bizim yeni kordonda güzel bir meydanımız var mı? Maalesef yok keşke olsa... Şimdi bu keşkelerimize cevap verecek olan proje var, bu 12 dönümlük arazinin olduğu yerdeki depreme dayanıksız iki bina yıkılarak aynı mimaride Çanakkale halkına yakışır bir sinema salonu, denize sıfır çok güzel bir meydan, sosyal etkinliklerin yapılabileceği, modern bir sosyal etkinlik merkezi projesi bu alana yapılmak isteniyor. Projeyi gördüm çok da hoşuma gitti, şimdi burayı kimin nasıl, ne şartlarda yapacağından ziyade Çanakkale halkı olarak ne zaman yapacağını ve biran önce yapılması gerektiğini konuşmalıyız. Buraya bu projenin haricinde de hiçbir şey yapılmayacak. Birileri bu işi kaşıyor, kaşıyanlar buradan rant elde etmek isteyen malum “elitist” kesim. Neden mi kaşıyorlar; Çünkü bu alan bu şekilde projelendirilirse hiçbir şekilde ticari faaliyetlerin olduğu bir saha olmayacak, yani otoparkçısı, çaycısı, çorbacısı buradan rant elde edemeyecek aslında bütün kavga bu, Çanakkale halkının olsun diyenler aslında, burası “bizim” olsun diyor. Şimdi soruyorum; Bu alan, şehrin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlanarak hizmete sunulsa mı daha iyi, yoksa mevcut şekliyle rantçılara açık kapı bırakacak şekilde mi olsa kalsa daha iyi?
Ekleme Tarihi: 25 Ekim 2014 - Cumartesi

Halk Böyle İstiyor Diyen 'Rantçılar'

Çanakkalede bir elistist kesim var, onların dedikleri “halkın dediği” imiş! En azından kamuoyuna bu şekilde lanse ediyorlar, açıkçası bu konuda da başarılı olduklarını söyleyebilirim.

Bu halk son olarak ne diyor(muş); “17 Burda AVMnin karşısında yer alan 12 dönümlük arazinin olduğu yer halkın olsun, yeşil alan olsun, dokusu bozulmasın, hatta burada fabrikale diye de sosyal bir etkinlik merkezi olsun”  Velev ki bu elistlerin istediği verildi. Ne mi olur; bu alan sadece belirli bir zümre faydalancağı, geceleri ayyaşların takıldığı, depreme dayanıklı olmayan, virane binaların olduğu bir yer olarak kalır. O yüzden bu talebe benim de içinde bulunduğum halk karşı, peki içinde bulunduğum halk ne diyor, onların ihtiyacı ne? Gelin bunları konuşalım...

            Bu arazinin bu pozisyona gelmesiyle alakalı olarak daha önce söylediklerimi siz değerli okuyucularım bilirisiniz, tekrar etmeme sanırım gerek yok. Olan oldu, şimdi bu alandan şehir olarak nasıl daha fazla fayda elde ederiz ona bakmak lazım.

Çanakkalenin adam akıllı bir sinema salonu yok, birçok vizyon filmi 45 bin öğrenincinin olduğu bu şehirde gösterime dahi girmiyor. Mevcut sinema salonunun fiziki yetersizliği ise herkes tarafından kabul gören bir gerçek. Yani Çanakkalenin çok acil bir sinema salonuna ihtiyacı var. İskele Meydanın olduğu alan da yeni bir meydanımız oluştu, İl Genel Meclis Üyelerimizin fedakar girişimleri sonucu Anafartalar Oteli de yıkıldıktan sonra, burada çok geniş bir meydanımız olacak. Peki bizim yeni kordonda güzel bir meydanımız var mı? Maalesef yok keşke olsa...

Şimdi bu keşkelerimize cevap verecek olan proje var, bu 12 dönümlük arazinin olduğu yerdeki depreme dayanıksız iki bina yıkılarak aynı mimaride Çanakkale halkına yakışır bir sinema salonu, denize sıfır çok güzel bir meydan, sosyal etkinliklerin yapılabileceği, modern bir sosyal etkinlik merkezi projesi bu alana yapılmak isteniyor. Projeyi gördüm çok da hoşuma gitti, şimdi burayı kimin nasıl, ne şartlarda yapacağından ziyade Çanakkale halkı olarak ne zaman yapacağını ve biran önce yapılması gerektiğini konuşmalıyız. Buraya bu projenin haricinde de hiçbir şey yapılmayacak.

Birileri bu işi kaşıyor, kaşıyanlar buradan rant elde etmek isteyen malum “elitist” kesim. Neden mi kaşıyorlar; Çünkü bu alan bu şekilde projelendirilirse hiçbir şekilde ticari faaliyetlerin olduğu bir saha olmayacak, yani otoparkçısı, çaycısı, çorbacısı buradan rant elde edemeyecek aslında bütün kavga bu, Çanakkale halkının olsun diyenler aslında, burası “bizim” olsun diyor.

Şimdi soruyorum; Bu alan, şehrin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlanarak hizmete sunulsa mı daha iyi, yoksa mevcut şekliyle rantçılara açık kapı bırakacak şekilde mi olsa kalsa daha iyi?

Yazıya ifade bırak !