Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Devletin Sıcak Yüzlü Adamı

Çanakkalenin milletvekili olmak isteyen 63 isim var. Sadece 4ü milletvekili olabilecek ve bu 4 isimden acaba kaç tanesi siyasetçi, politikacı olacak. Özellikle belirtmek isterim milletvekili olmakla, siyasetçi olmak politikacı olmak arasında çok fark var.  Bakınız bu şehrin milletvekili olmuş bir sürü isim var ama ilk aklımıza gelen Ahmet Hamdi Üçpınarlar, Cumhur Ersümer ve Mehmet Daniş isimleri var. Bunun dışında aklımıza gelen isimler yok mesela Köşdere, Kuşku, Sarıbaş bunlarda milletvekilliği yaptılar oysa ki bu isimler siyaset yapıp, politika üretseydiler şimdi isimlerini konuşur olurduk. Peki önümüzdeki dönemde durum nasıl olacak? Çanakkalenin belki de en önemli siyaset adamı Mehmet Daniş üç dönem kuralından dolayı mecliste olmayacak. Mecliste olmaması demek siyasetten kopacağı anlamına gelmeyecek elbetteki, Daniş ismi her zaman bu şehirde konuşulacak fakat Daniş bugüne kadar olduğu gibi çok fazla konuşmayacak. Çünkü Mehmet Daniş bilindik siyasetçi profilinden farklı, basına sıkça demeç veren, sosyal medyadan “önemli açıklamalarda” bulunan bir isim değil. Fakat Daniş son rektörlük seçimlerinde de gördüğümüz gibi aldığı kararlar ve stratejik hamleleriyle hep konuşulacak. Twitterde fenomen haline gelen ve AK Parti kulislerindeki bilgileri paylaşan @Baskentcii hesabı Çanakkale ile ilgili olarak bir lsite paylaştı. Bu listeye ne kadar itibar edilir orası tartışılır tabi.... O listeyi sizinle paylaşmak isterim; @Baskentcii Çanakkale aday listesinde yer alacak isimler: Ayhan Gider,Muzaffer Kutlu,Jülide Iskenderoğlu,Sebahattin Güner,Seyfulah Ekşi,Ismail Kasdemir olduğunu iddia ediyor. Burada bir isme dikkatinizi çekmek isterim Ayhan Gider, eski İl Özel İdaresi Genel Sekreteri yıllardır başarılı şekilde bürokratlık yapan siyasetle, bürokrasiyi karşı karşıya getirmemiş sağcısı, solcusu herkesin, sevdiği, işini severek yapmış, bunun sonucunda da vatandaşın sevgisini kazanmış devletin sıcak yüzlü adamı. Bugün milletvekili aday adayı 7 Nisandaki listede olur mu? Bence olması gerekiyor...Anketler ve temayül sonuçları hatta Başkençi de aynı şeyi söylüyor.
Ekleme Tarihi: 21 Mart 2015 - Cumartesi

Devletin Sıcak Yüzlü Adamı

Çanakkalenin milletvekili olmak isteyen 63 isim var. Sadece 4ü milletvekili olabilecek ve bu 4 isimden acaba kaç tanesi siyasetçi, politikacı olacak. Özellikle belirtmek isterim milletvekili olmakla, siyasetçi olmak politikacı olmak arasında çok fark var.  Bakınız bu şehrin milletvekili olmuş bir sürü isim var ama ilk aklımıza gelen Ahmet Hamdi Üçpınarlar, Cumhur Ersümer ve Mehmet Daniş isimleri var. Bunun dışında aklımıza gelen isimler yok mesela Köşdere, Kuşku, Sarıbaş bunlarda milletvekilliği yaptılar oysa ki bu isimler siyaset yapıp, politika üretseydiler şimdi isimlerini konuşur olurduk.

Peki önümüzdeki dönemde durum nasıl olacak? Çanakkalenin belki de en önemli siyaset adamı Mehmet Daniş üç dönem kuralından dolayı mecliste olmayacak. Mecliste olmaması demek siyasetten kopacağı anlamına gelmeyecek elbetteki, Daniş ismi her zaman bu şehirde konuşulacak fakat Daniş bugüne kadar olduğu gibi çok fazla konuşmayacak. Çünkü Mehmet Daniş bilindik siyasetçi profilinden farklı, basına sıkça demeç veren, sosyal medyadan “önemli açıklamalarda” bulunan bir isim değil. Fakat Daniş son rektörlük seçimlerinde de gördüğümüz gibi aldığı kararlar ve stratejik hamleleriyle hep konuşulacak.

Twitterde fenomen haline gelen ve AK Parti kulislerindeki bilgileri paylaşan @Baskentcii hesabı Çanakkale ile ilgili olarak bir lsite paylaştı. Bu listeye ne kadar itibar edilir orası tartışılır tabi....

O listeyi sizinle paylaşmak isterim; @Baskentcii Çanakkale aday listesinde yer alacak isimler: Ayhan Gider,Muzaffer Kutlu,Jülide Iskenderoğlu,Sebahattin Güner,Seyfulah Ekşi,Ismail Kasdemir olduğunu iddia ediyor.

Burada bir isme dikkatinizi çekmek isterim Ayhan Gider, eski İl Özel İdaresi Genel Sekreteri yıllardır başarılı şekilde bürokratlık yapan siyasetle, bürokrasiyi karşı karşıya getirmemiş sağcısı, solcusu herkesin, sevdiği, işini severek yapmış, bunun sonucunda da vatandaşın sevgisini kazanmış devletin sıcak yüzlü adamı. Bugün milletvekili aday adayı 7 Nisandaki listede olur mu? Bence olması gerekiyor...Anketler ve temayül sonuçları hatta Başkençi de aynı şeyi söylüyor.

Yazıya ifade bırak !