Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

ÇOMÜ’de Ayaklar Yere Sağlam Basıyor

ÇOMÜde yeni rektör Prof. Dr. Yücel Acer ile yepyeni bir dönem başladı. ÇOMÜnün yeni yönetimi daha önce kurumlarla o ya da bu sebeple yaşadığı gerginlikleri kısa sürede tamir edip yeni, güçlü işbirlikleriyle Çanakkaleye önemli hizmetlerde bulunacak bir zemin inşaa etmektedir. ÇOMÜnün, şehrin belediyeleriyle, kurum ve kuruluşlarıyla olan ilişkilerini yeni zeminde inşaa ederken tek bir amacı vardır;  şehre değer katmak. ÇOMÜnün yeni yönetimi adalet, liyakat esasında oluşturduğu zemini aynı şekilde kurum içindeki atamalarda da göstermektedir. Atamalar yapılırken siyasi görüşü, yönetime yakınlığı gibi kriterlerden ziyade işi ehline verme esas alınmaktadır. Yapılan dekan ve yüksek okul müdürlüklerindeki atamalar bizlere bunu net şekilde göstermektedir. ÇOMÜde bir gurubun beklediği gibi kelle avcılığı yapılmamaktadır. Bu demek değildir ki paralelle mücadeleden vazgeçildi veya yapılmayacak. Mücadele devam ediyor, etmektedir de fakat bu mücadelede hukukun dışına çıkmadan, öncelikli olarak insani değerler dikkate alınarak sürdürülmektedir. Böylelikle görevden alıp, mahkeme kararıyla geri dönüşler ve kısır döngüler yaşanmamaktadır. İlim, irfan sahibi bilim ve ilim insanlarına yakışan da budur. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve yönetimi 18 Nisanda dolacak bir aylık görev süresi boyunca ayaklarını yere sağlam basarak, doğru yöntemlerle, doğru şekilde ÇOMÜyü  yeniden inşaa etmeye çalışmaktadır. Bu durum şehirde yakından takip edilmekte ve takdir toplamaktadır.
Ekleme Tarihi: 10 Nisan 2015 - Cuma

ÇOMÜ’de Ayaklar Yere Sağlam Basıyor

ÇOMÜde yeni rektör Prof. Dr. Yücel Acer ile yepyeni bir dönem başladı. ÇOMÜnün yeni yönetimi daha önce kurumlarla o ya da bu sebeple yaşadığı gerginlikleri kısa sürede tamir edip yeni, güçlü işbirlikleriyle Çanakkaleye önemli hizmetlerde bulunacak bir zemin inşaa etmektedir. ÇOMÜnün, şehrin belediyeleriyle, kurum ve kuruluşlarıyla olan ilişkilerini yeni zeminde inşaa ederken tek bir amacı vardır;  şehre değer katmak.

ÇOMÜnün yeni yönetimi adalet, liyakat esasında oluşturduğu zemini aynı şekilde kurum içindeki atamalarda da göstermektedir. Atamalar yapılırken siyasi görüşü, yönetime yakınlığı gibi kriterlerden ziyade işi ehline verme esas alınmaktadır. Yapılan dekan ve yüksek okul müdürlüklerindeki atamalar bizlere bunu net şekilde göstermektedir.

ÇOMÜde bir gurubun beklediği gibi kelle avcılığı yapılmamaktadır. Bu demek değildir ki paralelle mücadeleden vazgeçildi veya yapılmayacak. Mücadele devam ediyor, etmektedir de fakat bu mücadelede hukukun dışına çıkmadan, öncelikli olarak insani değerler dikkate alınarak sürdürülmektedir. Böylelikle görevden alıp, mahkeme kararıyla geri dönüşler ve kısır döngüler yaşanmamaktadır. İlim, irfan sahibi bilim ve ilim insanlarına yakışan da budur.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve yönetimi 18 Nisanda dolacak bir aylık görev süresi boyunca ayaklarını yere sağlam basarak, doğru yöntemlerle, doğru şekilde ÇOMÜyü  yeniden inşaa etmeye çalışmaktadır. Bu durum şehirde yakından takip edilmekte ve takdir toplamaktadır.

Yazıya ifade bırak !