Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

CHP ve MHP Birbirlerinin Duacısı Olacaklar

2015 Haziran ayında yapılması planlanan milletvekili seçimleri öncesi her şehirde olduğu gibi Çanakkalede de hareketli günler yaşanıyor. Takvim netleşmemiş, partiler resmi başvuraları almaya başlamamış olmasına rağmen aday adayları gerek sosyal medyadan, gerek ilan ve afişlerle “ben de varım” diyor. CHPnin ön seçim yapacağını bildiğimiz için kimin ya da kimlerin sandıktan milletvekili adayı olarak çıkamayacağını net olarak biliyoruz. Mesela CHPnin mevcut milletvekili Ali Sarıbaş bir daha rüyasında dahi göremeyeceği milletvekilliğinin son günlerini yaşadığı söyleyebiliriz, çünkü Sarıbaş hem genel merkez tarafından hem de Çanakkalede karşılığı olmayan bir isim, bakmayın siz onun sürekli olarak soru önergesi verdiğine, o soru önergelerini kimlerin hazırladığı, nasıl ellere tutuşturulduğunu biliyoruz. Mevcut vekili Serdar Soydanın ise ön seçimde kurulacak sandıklardan çıkacağına kesin gözüyle bakabiliriz neden mi? Çünkü Soydan teşkilatla bağını hiç koparmadı. Ankaradan Çanakkaleye geldiğinde evine dahi uğramadan önce parti teşkilatına uğradı, gece yarılarına kadar mesai yaptı, bunu herkes biliyor ve takdir ediyor. Soydan hem Çanakkalede hem Ankarada ulaşılabilir ve anlaşılabilir bir isim telefonu 24 saat açık, arayan her numaraya kendisi cevap veriyor, üstelik rehberinde kayıtlı olmasına da gerek yok. CHPde uzun süredir milletvekili olmak için çalışan bir isim daha var Sarıbaştan boşalacak koltuğa Ülgür Gökhanın sağ kolu diyebileceğimiz Avukat Muharrem Erkek talip. Erkekte yola erken çıkanlardan, vekil olmak istediği içn belediye meclisine girmedi ve bir yılı aşkın süredir aday adayıyım diyor ve çalışıyor. Erkeğin sandıktan çıkma şansı nedir sorusunun sevabı ise; Aslında yüzde elli, yüzde elli sebebi ise ufak tefek ticari hatalar diyebiliriz. Erkek CHPden ilk ikide olacak şekilde aday gösterilse dahi işi çok ama çok zor çünkü MHP beklenen adaylardan birisini aday gösterirse CHPnin Çanakkaleden iki vekil çıkarması imkansız diyebiliriz. Garip ama CHP ve MHP seçimler öncesinde birbirlerinin duacısı olacaklar... Hangisinin duasu kabul olur bekleyip göreceğiz. MHP seçimin aslında favorisi diyebiliriz. Çünkü AK Parti ve CHPnin kaç milletvekili çıkaracağını aslında MHP belirleyecek. Nasıl mı; MHP daha önce denenmiş ve istenilen başarıyı elde edememiş veya geçtiğimiz seçimlerde yaptığı gibi ithal bir adayla seçime girerse sıfır çeker. AK Parti 2, CHP 2 veya AK Parti 3, CHP 1 milletvekili çıkarır. Fakat MHP kulislerde ismi geçen ve büyük süpriz olarak yorumlanacak isimlerden birisini çıkarırısa işte o o zaman bir vekil çıkarır ve tablo şu şekilde olur MHP 1, CHP 1, AK Parti 2 vekil. AK Partide ise iki vekil garanti tüm mesele bu iki vekilin isimleri...
Ekleme Tarihi: 31 Ocak 2015 - Cumartesi

CHP ve MHP Birbirlerinin Duacısı Olacaklar

2015 Haziran ayında yapılması planlanan milletvekili seçimleri öncesi her şehirde olduğu gibi Çanakkalede de hareketli günler yaşanıyor. Takvim netleşmemiş, partiler resmi başvuraları almaya başlamamış olmasına rağmen aday adayları gerek sosyal medyadan, gerek ilan ve afişlerle “ben de varım” diyor.

CHPnin ön seçim yapacağını bildiğimiz için kimin ya da kimlerin sandıktan milletvekili adayı olarak çıkamayacağını net olarak biliyoruz. Mesela CHPnin mevcut milletvekili Ali Sarıbaş bir daha rüyasında dahi göremeyeceği milletvekilliğinin son günlerini yaşadığı söyleyebiliriz, çünkü Sarıbaş hem genel merkez tarafından hem de Çanakkalede karşılığı olmayan bir isim, bakmayın siz onun sürekli olarak soru önergesi verdiğine, o soru önergelerini kimlerin hazırladığı, nasıl ellere tutuşturulduğunu biliyoruz.

Mevcut vekili Serdar Soydanın ise ön seçimde kurulacak sandıklardan çıkacağına kesin gözüyle bakabiliriz neden mi? Çünkü Soydan teşkilatla bağını hiç koparmadı. Ankaradan Çanakkaleye geldiğinde evine dahi uğramadan önce parti teşkilatına uğradı, gece yarılarına kadar mesai yaptı, bunu herkes biliyor ve takdir ediyor. Soydan hem Çanakkalede hem Ankarada ulaşılabilir ve anlaşılabilir bir isim telefonu 24 saat açık, arayan her numaraya kendisi cevap veriyor, üstelik rehberinde kayıtlı olmasına da gerek yok.

CHPde uzun süredir milletvekili olmak için çalışan bir isim daha var Sarıbaştan boşalacak koltuğa Ülgür Gökhanın sağ kolu diyebileceğimiz Avukat Muharrem Erkek talip. Erkekte yola erken çıkanlardan, vekil olmak istediği içn belediye meclisine girmedi ve bir yılı aşkın süredir aday adayıyım diyor ve çalışıyor. Erkeğin sandıktan çıkma şansı nedir sorusunun sevabı ise; Aslında yüzde elli, yüzde elli sebebi ise ufak tefek ticari hatalar diyebiliriz. Erkek CHPden ilk ikide olacak şekilde aday gösterilse dahi işi çok ama çok zor çünkü MHP beklenen adaylardan birisini aday gösterirse CHPnin Çanakkaleden iki vekil çıkarması imkansız diyebiliriz.

Garip ama CHP ve MHP seçimler öncesinde birbirlerinin duacısı olacaklar... Hangisinin duasu kabul olur bekleyip göreceğiz.

MHP seçimin aslında favorisi diyebiliriz. Çünkü AK Parti ve CHPnin kaç milletvekili çıkaracağını aslında MHP belirleyecek. Nasıl mı; MHP daha önce denenmiş ve istenilen başarıyı elde edememiş veya geçtiğimiz seçimlerde yaptığı gibi ithal bir adayla seçime girerse sıfır çeker. AK Parti 2, CHP 2 veya AK Parti 3, CHP 1 milletvekili çıkarır. Fakat MHP kulislerde ismi geçen ve büyük süpriz olarak yorumlanacak isimlerden birisini çıkarırısa işte o o zaman bir vekil çıkarır ve tablo şu şekilde olur MHP 1, CHP 1, AK Parti 2 vekil.

AK Partide ise iki vekil garanti tüm mesele bu iki vekilin isimleri...

Yazıya ifade bırak !