Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Çanakkale MHP’nin Durumunu Soranlara

MHP Çanakkalede neler oluyor diye soranlara kısa bir rapor vereyim. Meral Akşener MHP tabanında bir rüzgar yakalamış  durumda. Muhalifler mahkemenin kararından sonra Mayıs ayında tüzük kongresi yapılmasını bekliyorlar ama genel merkez hayır yapılamayacak iddiasında. Çanakkalede  ki dokuz delegenin dokuzu da kongre için imza verdi, yani delegeler Bahçeliye seninle değiliz dedi. Daha önce il başkanlığı yapmış, belediye başkan adayı olmuş Rıdvan Uz uzun yıllardır Bahçeliye muhalif ve Meral Akşeneri destekliyor bu durum da açıkçası takdir de görüyor. Adam zaten muhalifti deniliyor fakat 25.dönem milletvekili Kürşat Tunanın da Akşeneri desteklemesi açıkçası biraz hoş karşılanmıyor. Sebep olarak ise Bahçelinin vekil adayı gösterdiği kişi olarak Akşeneri desteklemesi biraz olmadı diyorlar, siyasettir bu bir gariplik yok diyenlere ise rüzgarın Akşenerden yana olduğunu gördükten sonra desteklemesini hoş karşılamıyoruz diyorlar.  Ayrıca Tuna ve Uz küsler acaba salonlarda falan karşılaştıklarında nasıl bir tablo oluşuyordur garip bir durum, aramızda Akşenerle muhabbeti olan varsa bu iki değerli ismi barıştırsın Çanakkale için Akşenerin yatığı en iyi iş bu olacaktır. Çünkü ben Akşenerin partinin başına geleceğine inanmıyorum en azından bu rüzgarda Çanakkaleye bir faydası dokunur. İl Başkanı Hakan Pınar ise biz partimize sahip çıkıyoruz, genel merkezde  olanlarla açıkçası çok da ilgilenmiyoruz diyor. Açıkçası böylesi bir dönemde partiye sahip çıkmayı, il binasında olarak Bahçelinin fotoğrafı önünde poz vermeyi çok onurlu bir davranış olarak görüyorum.  Çünkü Bahçeli bugün olmasa da yarın gidecek, Pınar ve yönetimine siz Bahçelinin ekibiydiniz diyenler illa çıkacaktır, bence Pınar ve ekibi Bahçelinin değil MHPnin ekibidir ve bu siyasi duruş çok kıymetlidir.  
Ekleme Tarihi: 16 Nisan 2016 - Cumartesi

Çanakkale MHP’nin Durumunu Soranlara

MHP Çanakkalede neler oluyor diye soranlara kısa bir rapor vereyim. Meral Akşener MHP tabanında bir rüzgar yakalamış  durumda. Muhalifler mahkemenin kararından sonra Mayıs ayında tüzük kongresi yapılmasını bekliyorlar ama genel merkez hayır yapılamayacak iddiasında. Çanakkalede  ki dokuz delegenin dokuzu da kongre için imza verdi, yani delegeler Bahçeliye seninle değiliz dedi. Daha önce il başkanlığı yapmış, belediye başkan adayı olmuş Rıdvan Uz uzun yıllardır Bahçeliye muhalif ve Meral Akşeneri destekliyor bu durum da açıkçası takdir de görüyor. Adam zaten muhalifti deniliyor fakat 25.dönem milletvekili Kürşat Tunanın da Akşeneri desteklemesi açıkçası biraz hoş karşılanmıyor. Sebep olarak ise Bahçelinin vekil adayı gösterdiği kişi olarak Akşeneri desteklemesi biraz olmadı diyorlar, siyasettir bu bir gariplik yok diyenlere ise rüzgarın Akşenerden yana olduğunu gördükten sonra desteklemesini hoş karşılamıyoruz diyorlar.  Ayrıca Tuna ve Uz küsler acaba salonlarda falan karşılaştıklarında nasıl bir tablo oluşuyordur garip bir durum, aramızda Akşenerle muhabbeti olan varsa bu iki değerli ismi barıştırsın Çanakkale için Akşenerin yatığı en iyi iş bu olacaktır. Çünkü ben Akşenerin partinin başına geleceğine inanmıyorum en azından bu rüzgarda Çanakkaleye bir faydası dokunur.

İl Başkanı Hakan Pınar ise biz partimize sahip çıkıyoruz, genel merkezde  olanlarla açıkçası çok da ilgilenmiyoruz diyor. Açıkçası böylesi bir dönemde partiye sahip çıkmayı, il binasında olarak Bahçelinin fotoğrafı önünde poz vermeyi çok onurlu bir davranış olarak görüyorum.  Çünkü Bahçeli bugün olmasa da yarın gidecek, Pınar ve yönetimine siz Bahçelinin ekibiydiniz diyenler illa çıkacaktır, bence Pınar ve ekibi Bahçelinin değil MHPnin ekibidir ve bu siyasi duruş çok kıymetlidir.

 

Yazıya ifade bırak !