Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Çanakkale İsterse Uçak Sorununu Çözer

Deniz, kara, hava ve Boğaz köprüsü projesinin hayata geçmesiyle birlikte demiryolu gibi ağlarla her kanaldan ulaşılabilir bir kentiz, tüm imkanlarımız var lakin imkanları sağlayan araçlarla ilgili sıkıntılarımız yok değil. Yıllarca hava limanı sıkıntı yaşadık, sorun çözüldü fakat şimdide uçak sıkıntı yaşıyoruz. Bora Jet firmasının insafına kalmış Çanakkaleliler, bir kaç saatlik rötarları görmezden gelirken, 5-6 saatlik rötarlar ve sefer iptalleriyle hemen her gün karşı karşıya kalıyor. Üstelik çok da kullanışlı olmayan saatler ve İstanbul Atatürk Hava Limanına düzenlenmeyen seferler de cabası, adeta Çanakkaleye öteki çocuk muamelesi yapılıyor. Çanakkale Valiliği, Ticaret Odamız da uçak seferleri iptal olmasın diye hatırı sayılır bir bedeli her ay düzenli olarak ödüyor. Peki bu öteki çocuk durumu nereye kadar, Çanakkaleliler sabahın erken saatlerinde İstanbulda olsa, gün içinde işlerini halletseler ve akşam seferiyle de geri dönseler, aynı durum Ankara için de geçerli olsa bu mümkün değil mi? Aslında mümkün bir dönem bu şekilde hizmet almıştık, açıkçası tadı da damağımızda kalmıştı. Peki hava yolu şirketlerinin insafına kalmış Çanakkale için başka bir çözüm yolu yok mu? Bana göre var daha önceki Valimiz Sayın Ahmet Çınara seslendiğim bir yazımda “Uçağı Kim Alsın” diye sormuş ve bir öneride bulunmuştum. Şimdi yeni Valimiz Hamza Erkala aynı çağrıda bulunmak istiyorum. Bizim çok değerli bir firmamız, başında da çok kıymetli bir yöneticimiz var, firmamız GESTAŞ, müdürümüz Hasan bey. GESTAŞ yıllar içinde büyük emek ve çabalarla sektörde çok önemli bir noktaya geldi. Her bayram on binlerce aracın geçtiği iskele hatlarında sıfır sorunla hizmet veren GESTAŞ, geçtiğimiz aylarda da Denizlik sektörünün Oscarı sayılan Altın Çıpa ödülüne layık görüldü. Yani bu işte çok iyiz, planlanan bir kaç liman yatırımın da hayata geçmesiyle belki Nirvanaya ulaşamayacağız ama yaklaşmış olacağız. Bu denli kıymetli ve değerli firmamızın her türlü imkanı ve altyapısı mevcut, ben diyorum ki işi zaten ulaşım olan GESTAŞa denizcilik ulaşımının yanında bir de hava ulaşımını ekleyelim. Çok değil 40-50 kişilik bir uçak ve mini bir takımla bu operasyonu başarıyla gerçekleştirebilecek kabiliyete sahip bir firma GESTAŞ. Bundan 15 yıl önce Dardanel Fabrikalarının sahibi Niyazi Önen bu hizmeti Çanakkaleye vermiş. Bundan 15 yıl önceki imkan ve potansiyelle bu operasyon yapılabilmişse, şimdi imkan ve insan gücüyle çok daha fazlası yapılabilir. Ben bu konun şehrin gündemine gelmesini ve Sayın Valimiz Erkal tarafından fizibilitesinin yapılmasını istiyorum.
Ekleme Tarihi: 17 Ekim 2015 - Cumartesi

Çanakkale İsterse Uçak Sorununu Çözer

Deniz, kara, hava ve Boğaz köprüsü projesinin hayata geçmesiyle birlikte demiryolu gibi ağlarla her kanaldan ulaşılabilir bir kentiz, tüm imkanlarımız var lakin imkanları sağlayan araçlarla ilgili sıkıntılarımız yok değil.

Yıllarca hava limanı sıkıntı yaşadık, sorun çözüldü fakat şimdide uçak sıkıntı yaşıyoruz. Bora Jet firmasının insafına kalmış Çanakkaleliler, bir kaç saatlik rötarları görmezden gelirken, 5-6 saatlik rötarlar ve sefer iptalleriyle hemen her gün karşı karşıya kalıyor. Üstelik çok da kullanışlı olmayan saatler ve İstanbul Atatürk Hava Limanına düzenlenmeyen seferler de cabası, adeta Çanakkaleye öteki çocuk muamelesi yapılıyor. Çanakkale Valiliği, Ticaret Odamız da uçak seferleri iptal olmasın diye hatırı sayılır bir bedeli her ay düzenli olarak ödüyor. Peki bu öteki çocuk durumu nereye kadar, Çanakkaleliler sabahın erken saatlerinde İstanbulda olsa, gün içinde işlerini halletseler ve akşam seferiyle de geri dönseler, aynı durum Ankara için de geçerli olsa bu mümkün değil mi? Aslında mümkün bir dönem bu şekilde hizmet almıştık, açıkçası tadı da damağımızda kalmıştı. Peki hava yolu şirketlerinin insafına kalmış Çanakkale için başka bir çözüm yolu yok mu?

Bana göre var daha önceki Valimiz Sayın Ahmet Çınara seslendiğim bir yazımda “Uçağı Kim Alsın” diye sormuş ve bir öneride bulunmuştum. Şimdi yeni Valimiz Hamza Erkala aynı çağrıda bulunmak istiyorum.

Bizim çok değerli bir firmamız, başında da çok kıymetli bir yöneticimiz var, firmamız GESTAŞ, müdürümüz Hasan bey. GESTAŞ yıllar içinde büyük emek ve çabalarla sektörde çok önemli bir noktaya geldi. Her bayram on binlerce aracın geçtiği iskele hatlarında sıfır sorunla hizmet veren GESTAŞ, geçtiğimiz aylarda da Denizlik sektörünün Oscarı sayılan Altın Çıpa ödülüne layık görüldü. Yani bu işte çok iyiz, planlanan bir kaç liman yatırımın da hayata geçmesiyle belki Nirvanaya ulaşamayacağız ama yaklaşmış olacağız.

Bu denli kıymetli ve değerli firmamızın her türlü imkanı ve altyapısı mevcut, ben diyorum ki işi zaten ulaşım olan GESTAŞa denizcilik ulaşımının yanında bir de hava ulaşımını ekleyelim. Çok değil 40-50 kişilik bir uçak ve mini bir takımla bu operasyonu başarıyla gerçekleştirebilecek kabiliyete sahip bir firma GESTAŞ. Bundan 15 yıl önce Dardanel Fabrikalarının sahibi Niyazi Önen bu hizmeti Çanakkaleye vermiş. Bundan 15 yıl önceki imkan ve potansiyelle bu operasyon yapılabilmişse, şimdi imkan ve insan gücüyle çok daha fazlası yapılabilir. Ben bu konun şehrin gündemine gelmesini ve Sayın Valimiz Erkal tarafından fizibilitesinin yapılmasını istiyorum.

Yazıya ifade bırak !