Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Çanakkale Belediyesi Harcamadığı Parayı Ne Yapacak?

Nisan ayı Çanakkale Belediyesi Meclis toplantısında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 2015 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Raporda yapılması planlanan projeler için 2015 için tahmini gider 28 Milyon 105 Bin TL olarak bütçe ayrılmışken, 7 Milyon 285 Bin 575 TLsinin kullandığı görüldü. Yani Çanakkale Belediyesi harcamayı planladığı paranın dörtte birini harcadı, bir diğer ifade ile 100 tane iş  yapmayı vaat ederken 25 tane iş yaptı.  Bu durumu anlamak, mantıkla izah etmek mümkün değil para ve imkan varken şehrin ihtiyacı olan hizmetleri yapmamak bu şehrin insanına yapılmış en büyük ihanettir. Çanakkale kontrolsüz şekilde büyürken, belediye eliyle kontrol altına alınması gerekirken, eş, dost hatır için imar tadilatları yapılmakta ve şehrin gelişmesi için herhangi bir çaba harcanmamaktadır. Bu şehre yazık, bugün bu sorunlar ve yapılması gereken yatırımlar şehre yapılmaz ise yarın bunları yapmak hem daha zor olacak ve belki de iş işten geçmiş olacak.  Ayrıca Çanakkale Belediyesinin kasasındaki parayı şehrin ihtiyacı olan bekleyen projeler için neden harcamadığına yönelik bir iddiayı ise siz değerli okuyucularımla paylaşmak isterim. Necip Paşa Caminin hemen üst kısmında bulunan askeri lojman alanını Çanakkale Belediyesi, ilgili yazışmaları yaparak askeriyeden para karşılığında almak istemektedir. Burası için biçilen değer ise 30 milyon Türk Lirasıdır. Çanakkale Belediyesi burayı kordonla birleştirip, caminin etrafını açmak için satın almayı istememektedir! İddiaya göre belediye burayı askeriyeden satın alarak, bir işadamına satıp lüks konut yapmasını sağlayacaktır. Burada Belediye 20 milyon gibi bir kârı, hedeflerken iş adamına ise 60 milyonluk bir kârı vaat etmektedir. Çanakkale belediyesi emlak simsarlığı yapan bir kurum değildir, eğer burasını alıp memleketin insana açacaksa alsın yapsın destekleriz, lakin alıp birilerine peşkeş çekecekse biz buna karşıyız. İddialar bu yönde, önümüzdeki günler neleri gösterecek hep birlikte göreceğiz.
Ekleme Tarihi: 16 Nisan 2016 - Cumartesi

Çanakkale Belediyesi Harcamadığı Parayı Ne Yapacak?

Nisan ayı Çanakkale Belediyesi Meclis toplantısında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 2015 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Raporda yapılması planlanan projeler için 2015 için tahmini gider 28 Milyon 105 Bin TL olarak bütçe ayrılmışken, 7 Milyon 285 Bin 575 TLsinin kullandığı görüldü. Yani Çanakkale Belediyesi harcamayı planladığı paranın dörtte birini harcadı, bir diğer ifade ile 100 tane iş  yapmayı vaat ederken 25 tane iş yaptı.  Bu durumu anlamak, mantıkla izah etmek mümkün değil para ve imkan varken şehrin ihtiyacı olan hizmetleri yapmamak bu şehrin insanına yapılmış en büyük ihanettir. Çanakkale kontrolsüz şekilde büyürken, belediye eliyle kontrol altına alınması gerekirken, eş, dost hatır için imar tadilatları yapılmakta ve şehrin gelişmesi için herhangi bir çaba harcanmamaktadır. Bu şehre yazık, bugün bu sorunlar ve yapılması gereken yatırımlar şehre yapılmaz ise yarın bunları yapmak hem daha zor olacak ve belki de iş işten geçmiş olacak. 

Ayrıca Çanakkale Belediyesinin kasasındaki parayı şehrin ihtiyacı olan bekleyen projeler için neden harcamadığına yönelik bir iddiayı ise siz değerli okuyucularımla paylaşmak isterim. Necip Paşa Caminin hemen üst kısmında bulunan askeri lojman alanını Çanakkale Belediyesi, ilgili yazışmaları yaparak askeriyeden para karşılığında almak istemektedir. Burası için biçilen değer ise 30 milyon Türk Lirasıdır. Çanakkale Belediyesi burayı kordonla birleştirip, caminin etrafını açmak için satın almayı istememektedir! İddiaya göre belediye burayı askeriyeden satın alarak, bir işadamına satıp lüks konut yapmasını sağlayacaktır. Burada Belediye 20 milyon gibi bir kârı, hedeflerken iş adamına ise 60 milyonluk bir kârı vaat etmektedir. Çanakkale belediyesi emlak simsarlığı yapan bir kurum değildir, eğer burasını alıp memleketin insana açacaksa alsın yapsın destekleriz, lakin alıp birilerine peşkeş çekecekse biz buna karşıyız. İddialar bu yönde, önümüzdeki günler neleri gösterecek hep birlikte göreceğiz.

Yazıya ifade bırak !