Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Bülend Engin Herşeyi Söylemiş

Çanakkalenin kanayan yarasıdır organize sanayi bölgesi, asılında buranın adı organize sanayi bölgesi değil, mahrumiyet bölgesi olmalıydı. Yıllardır çözülemeyen sorunlar ve bir türlü beklenen sıçrayışı yapmamış bir OSBmiz var. Sorunlar öyle çok da büyük değil ha, altyapı, elektrik gibi sorunlardan bahsediyoruz.Geçtiğimiz yıl Nihat Parlak şöyle demişti; Kendi işyerimde kiracı gibiyim, ayda 6-7 bin lira vidanjör parası ödüyorum. Aradan geçen bir yıla rağmen bu sorun çözüldü mü hayır, halen daha bu sorunlar yaşanıyor....Haziran ayı meclis toplantısında, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülend Engin de bu konuyu gündeme getirdi. Bülend Engin her şeyi söylemiş aslında söylediklerine katılmamak  mümkün değil.  İşte Enginin söyledikleri; Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak Çanakkalenin hak ettiği konuma gelmesi için,  benim işim mi onun işi mi demeden doğru bildiğimizi yapmaya devam etmekteyiz. Bize verilen görev icraat ise icraatın içinde oluruz. İcraatın içinde olamıyorsak da kıyısından kenarından yapışarak makam koltuk işgal edemeyiz. Biliyorsunuz Çanakkale Organize Sanayi Bölgesinde de Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaktaydım. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, OSB kurulduğundan beridir OSB Yönetimindedir. Ne yazıktır ki yıllardır çözüm adına bir arpa boyu yol alınamamıştır. OSB Yönetiminde görev yaptığımız kısa süre içerisinde; Organize Sanayi Bölgesinde elektrik iletim hatlarının gerekli bakımı yaptırılarak elektrik kesintilerinin kısmen azaltılması, trafo binasının güçlendirilmesi,  boya işi, OSB İdare binasının dış ve iç boya, iç tadilat işleri, kullanım suyu polietilen borusunun değişimi, trafo önü yağmur suyu gider ve ızgara işi, karayolu altı menfez içi çelik boru değişimi ve giriş çevre düzenlemesi gibi işleri bizzat takip ederek yaptırdık. Arıtma sorununun çözümü için GMKAna verilecek arıtma denge havuzu projesinin tüm alt yapı çalışmalarını hazırlatarak OSB Müdürüne GMKAna başvuru yapması için teslim ettik. Temennimiz biran önce projenin hayata geçirilmesidir. Bir Sayın Meclis Üyemiz bu salonda bir sene önce şikayetlerini dile getirmiş, ayda 6-7 bin TL vidanjör parası verdiğini haykırmıştı. Çanakkalenin kanalizasyon, arıtma sorununu Odanın görevlerine mal ederken benim de dahil olduğum emekli sınıfın haricindeki tüm Çanakkale önce bir kendilerine sormalıdır. Organize Sanayi Bölgesinin yeterli doluluğa ulaşması ile birlikte yönetiminin tamamen işadamlarına bırakılması yönünde OSB Yönetiminde alınan karara ÇTSO uymuştur ve OSB Yönetiminden ve Başkan Vekilliğinden feragat edilmiştir.  
Ekleme Tarihi: 27 Haziran 2015 - Cumartesi

Bülend Engin Herşeyi Söylemiş

Çanakkalenin kanayan yarasıdır organize sanayi bölgesi, asılında buranın adı organize sanayi bölgesi değil, mahrumiyet bölgesi olmalıydı. Yıllardır çözülemeyen sorunlar ve bir türlü beklenen sıçrayışı yapmamış bir OSBmiz var. Sorunlar öyle çok da büyük değil ha, altyapı, elektrik gibi sorunlardan bahsediyoruz.Geçtiğimiz yıl Nihat Parlak şöyle demişti; Kendi işyerimde kiracı gibiyim, ayda 6-7 bin lira vidanjör parası ödüyorum. Aradan geçen bir yıla rağmen bu sorun çözüldü mü hayır, halen daha bu sorunlar yaşanıyor....Haziran ayı meclis toplantısında, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülend Engin de bu konuyu gündeme getirdi. Bülend Engin her şeyi söylemiş aslında söylediklerine katılmamak  mümkün değil.

 İşte Enginin söyledikleri;

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak Çanakkalenin hak ettiği konuma gelmesi için,  benim işim mi onun işi mi demeden doğru bildiğimizi yapmaya devam etmekteyiz. Bize verilen görev icraat ise icraatın içinde oluruz. İcraatın içinde olamıyorsak da kıyısından kenarından yapışarak makam koltuk işgal edemeyiz.

Biliyorsunuz Çanakkale Organize Sanayi Bölgesinde de Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaktaydım. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, OSB kurulduğundan beridir OSB Yönetimindedir. Ne yazıktır ki yıllardır çözüm adına bir arpa boyu yol alınamamıştır.

OSB Yönetiminde görev yaptığımız kısa süre içerisinde; Organize Sanayi Bölgesinde elektrik iletim hatlarının gerekli bakımı yaptırılarak elektrik kesintilerinin kısmen azaltılması, trafo binasının güçlendirilmesi,  boya işi, OSB İdare binasının dış ve iç boya, iç tadilat işleri, kullanım suyu polietilen borusunun değişimi, trafo önü yağmur suyu gider ve ızgara işi, karayolu altı menfez içi çelik boru değişimi ve giriş çevre düzenlemesi gibi işleri bizzat takip ederek yaptırdık.

Arıtma sorununun çözümü için GMKAna verilecek arıtma denge havuzu projesinin tüm alt yapı çalışmalarını hazırlatarak OSB Müdürüne GMKAna başvuru yapması için teslim ettik. Temennimiz biran önce projenin hayata geçirilmesidir.

Bir Sayın Meclis Üyemiz bu salonda bir sene önce şikayetlerini dile getirmiş, ayda 6-7 bin TL vidanjör parası verdiğini haykırmıştı. Çanakkalenin kanalizasyon, arıtma sorununu Odanın görevlerine mal ederken benim de dahil olduğum emekli sınıfın haricindeki tüm Çanakkale önce bir kendilerine sormalıdır.

Organize Sanayi Bölgesinin yeterli doluluğa ulaşması ile birlikte yönetiminin tamamen işadamlarına bırakılması yönünde OSB Yönetiminde alınan karara ÇTSO uymuştur ve OSB Yönetiminden ve Başkan Vekilliğinden feragat edilmiştir.

 

Yazıya ifade bırak !