Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Bu Takım Ne Ülgür’ün, Ne İsmet’in Babasın Malıdır

Çanakkale Belediyespor Bayan Voleybol Takımı son 3-4 yıldır çok önemli başarılara imza atıyor. Ligde kalabilmek bile çok büyük başarı. Sporcu bacılarımıza, yöneticilere, sponsorlara tüm Çanakkale halkının, büyük bir teşekkür borcu vardır.  Fakat bu başarı Çanakkale tarafından sahiplenilmiyor, büyük bir emeğin ve azmin sonucunda kazanılan Balkan Kupası da aslında bunu gözler önüne sermiş oldu. Hadi Çanakkale Dardanel spor “başarısız” denildiği için insanlar maçlara ilgi göstermiyor, anlarız… Eee, burada başarı da var, neden insanlar maçlara gitmiyor. Bakan şampiyonası finalinde toplasanız 500 kişi ancak vardı.  İşte bunu sorgulamak lazım ben çok açık şekilde sebeplerini yazacağım. Çanakkale Belediyesi, tıpkı bir lions kulübü ve buna benzer yapılarda olduğu gibi bu spor kulübünü de belirli kişilere açtı, yönetimlerine belirli kişileri aldı. (Bu konudaki tek istisna Doğanlar Grubudur) Babasının malı gibi davranarak, “sahiplendi” böylesi bir sahiplenmeyi gören halk, bürokrasi, siyaset şehrin her kademesi “öyleyse biz de dışardan bu durumu izleriz” demek zorunda kaldı. Bu durumun bir benzeri aslında belediye de yaşanıyor kısa bir süre sonra belediye başkanlığı görevi sona erecek olan Ülgür Gökhan babasının malı, çiftliği zannettiği belediyenin kapısını maddi, manevi sadece belirli bir kesime açmış durumda, belediyeye sadece belirli adamlar iş yapabiliyor, belirli adamların projeleri kabul ediliyor…. Çanakkale Belediye Spor ne Ülgürün , ne İsmetin babasının malıdır, bu takım şehrin takımıdır. Eğer siz bu takımı şehre açmazsanız, yönetimini daha geniş bir tabana yaymazsanız, bu takım dünya şampiyonu da olsa Çanakkalenin umrunda olmaz. Bakın hiçbir yazımda ve haberimde kendimden örnek vermem ama bu konuda bir istisna yapayım; Çanakkale Belediye Sporun yeri nerede bilmiyorum, bir kez dahi davet almadım, bir kez dahi bir basın bülteni bana gelmedi, bir kez dahi şehir dışında veya şehirdeki maçlara davet edilmedim… Diğer gazeteci arkadaşlara da sordum siz böylesi bir davet aldınız mı onların da cevabı hayır oldu kendilerine kapı kulluğu yapan beş gazetenin haricinde kimse Çanakkalenin takımına “sahip çıkamıyor” Ayrıca belediye spor tam bir kapalı kutu, internet sitesi yeni sezona hazırlanıyoruz diye aylardır bakımda, bütçesi nedir, ne yapar ne eder… Orada da sen, ben, bizim oğlan durumu var. Şaşırmadık ama bu konuda dostane eleştirimi yaptım… İzleyip göreceğiz…  
Ekleme Tarihi: 15 Ekim 2016 - Cumartesi

Bu Takım Ne Ülgür’ün, Ne İsmet’in Babasın Malıdır

Çanakkale Belediyespor Bayan Voleybol Takımı son 3-4 yıldır çok önemli başarılara imza atıyor. Ligde kalabilmek bile çok büyük başarı. Sporcu bacılarımıza, yöneticilere, sponsorlara tüm Çanakkale halkının, büyük bir teşekkür borcu vardır. 

Fakat bu başarı Çanakkale tarafından sahiplenilmiyor, büyük bir emeğin ve azmin sonucunda kazanılan Balkan Kupası da aslında bunu gözler önüne sermiş oldu. Hadi Çanakkale Dardanel spor “başarısız” denildiği için insanlar maçlara ilgi göstermiyor, anlarız… Eee, burada başarı da var, neden insanlar maçlara gitmiyor. Bakan şampiyonası finalinde toplasanız 500 kişi ancak vardı.

 İşte bunu sorgulamak lazım ben çok açık şekilde sebeplerini yazacağım.

Çanakkale Belediyesi, tıpkı bir lions kulübü ve buna benzer yapılarda olduğu gibi bu spor kulübünü de belirli kişilere açtı, yönetimlerine belirli kişileri aldı. (Bu konudaki tek istisna Doğanlar Grubudur) Babasının malı gibi davranarak, “sahiplendi” böylesi bir sahiplenmeyi gören halk, bürokrasi, siyaset şehrin her kademesi “öyleyse biz de dışardan bu durumu izleriz” demek zorunda kaldı.

Bu durumun bir benzeri aslında belediye de yaşanıyor kısa bir süre sonra belediye başkanlığı görevi sona erecek olan Ülgür Gökhan babasının malı, çiftliği zannettiği belediyenin kapısını maddi, manevi sadece belirli bir kesime açmış durumda, belediyeye sadece belirli adamlar iş yapabiliyor, belirli adamların projeleri kabul ediliyor….

Çanakkale Belediye Spor ne Ülgürün , ne İsmetin babasının malıdır, bu takım şehrin takımıdır. Eğer siz bu takımı şehre açmazsanız, yönetimini daha geniş bir tabana yaymazsanız, bu takım dünya şampiyonu da olsa Çanakkalenin umrunda olmaz.

Bakın hiçbir yazımda ve haberimde kendimden örnek vermem ama bu konuda bir istisna yapayım; Çanakkale Belediye Sporun yeri nerede bilmiyorum, bir kez dahi davet almadım, bir kez dahi bir basın bülteni bana gelmedi, bir kez dahi şehir dışında veya şehirdeki maçlara davet edilmedim… Diğer gazeteci arkadaşlara da sordum siz böylesi bir davet aldınız mı onların da cevabı hayır oldu kendilerine kapı kulluğu yapan beş gazetenin haricinde kimse Çanakkalenin takımına “sahip çıkamıyor”

Ayrıca belediye spor tam bir kapalı kutu, internet sitesi yeni sezona hazırlanıyoruz diye aylardır bakımda, bütçesi nedir, ne yapar ne eder… Orada da sen, ben, bizim oğlan durumu var. Şaşırmadık ama bu konuda dostane eleştirimi yaptım… İzleyip göreceğiz…

 

Yazıya ifade bırak !