Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Bu Listeden Kaç İl Başkanı Çıkar?

AK Partide seçmen olmak bile bu denli kıymetliyken, partinin çeşitli kademelerinde görev alabilmek hem çok kıymetli hem de çok büyük sorumluluk.  Geçtiğimiz dönemde bu sorumluluğu kaldıramayan dava değil de hava adamlarının, toplantı devam ederken partiye zarar verecek yalan yanlış bilgileri bazı kimselerle paylaşarak neler yaşattığına hepimiz defalarca şahit olduk. Umarız yeni dönemde böylesi şeyler yaşanmaz. Kongre sonrasında en çok konuşulan ise Karadağ’ın yönetim listesinin bekleneni veremediği konusu oldu. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, ne kadar iyi bir liste çıkarılırsa çıkarılsın, bu eleştireler hep olacaktır. Ben bu eleştirilere şu şekilde bir soru sorarak cevap verdim. Bu listeden kaç il başkanı çıkar? Sayı ne kadar yükseksek, listenin kalitesi de işte o kadardır, aynı soruyu size de soruyorum, bu listeden kaç il başkanı çıkar? Çanakkale merkezde CHP’nin her geçen gün daha da güçlendiği, il genelinde ise AK Partinin 600 farkla birinci parti olduğu gerçeği varken, listenin bu denli tartışılıyor olması ve beklentinin yüksek olmasını çok da garipsememek lazım. Kongreye katılan Başbakan Binali Yıldırım da aslında beklentisinin ne denli yüksek olduğunu ortaya koydu. Başbakan dedi ki; “2019’da Çanakkale belediyesini istiyorum, başkanlık seçimlerinde ise çok yüksek bir oy bekliyorum.” Başbakan beklentisini ortaya koymuşken partililerin beklentilerini açıklamalarına, eksik gördükleri noktaları ifade etmelerine gönül koymamak gerekiyor. Yeter ki bu eleştiriler yıkıcı değil, yapıcı olsun. Peki yeni yönetim listesi neden bu kadar eleştiriliyor? Bu sorunu cevabını aslında Sayın Başkan Yeşim Karadağ verdi. Karadağ yaptığı açıklamada dedi ki; “İki vekilim de hiçbir şekilde listeme karışmadı, kendi ekibimizi kendimiz kurduk.” Eğer Karadağ deseydi ki, “listemizi vekillerimizle beraber uzun istişareler sonucu yaptık.” İşte o zaman emin olun bugün konuşulan liste değil de çok daha başka şeyler olurdu… Yapılan eleştirilerin ne denli haklı ya da haksız olduğunu görmek için 100 gün beklemek gerekiyor. 100. günün sonunda ortaya çıkacak tablo 2019 seçimlerinde Çanakkale’de ki tablonun aslında ne olacağını da gösterecektir. Kendisini bu davaya ait hisseden kim varsa geldiğimiz gün itibariyle eleştirilerini 100 gün sonraya saklamalı ve bu süreçte Karadağ ve ekibine koşulsuz destek vermelidir.
Ekleme Tarihi: 22 Ocak 2018 - Pazartesi

Bu Listeden Kaç İl Başkanı Çıkar?

AK Partide seçmen olmak bile bu denli kıymetliyken, partinin çeşitli kademelerinde görev alabilmek hem çok kıymetli hem de çok büyük sorumluluk.  Geçtiğimiz dönemde bu sorumluluğu kaldıramayan dava değil de hava adamlarının, toplantı devam ederken partiye zarar verecek yalan yanlış bilgileri bazı kimselerle paylaşarak neler yaşattığına hepimiz defalarca şahit olduk. Umarız yeni dönemde böylesi şeyler yaşanmaz.

Kongre sonrasında en çok konuşulan ise Karadağ’ın yönetim listesinin bekleneni veremediği konusu oldu. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, ne kadar iyi bir liste çıkarılırsa çıkarılsın, bu eleştireler hep olacaktır. Ben bu eleştirilere şu şekilde bir soru sorarak cevap verdim. Bu listeden kaç il başkanı çıkar? Sayı ne kadar yükseksek, listenin kalitesi de işte o kadardır, aynı soruyu size de soruyorum, bu listeden kaç il başkanı çıkar?

Çanakkale merkezde CHP’nin her geçen gün daha da güçlendiği, il genelinde ise AK Partinin 600 farkla birinci parti olduğu gerçeği varken, listenin bu denli tartışılıyor olması ve beklentinin yüksek olmasını çok da garipsememek lazım. Kongreye katılan Başbakan Binali Yıldırım da aslında beklentisinin ne denli yüksek olduğunu ortaya koydu. Başbakan dedi ki; “2019’da Çanakkale belediyesini istiyorum, başkanlık seçimlerinde ise çok yüksek bir oy bekliyorum.” Başbakan beklentisini ortaya koymuşken partililerin beklentilerini açıklamalarına, eksik gördükleri noktaları ifade etmelerine gönül koymamak gerekiyor. Yeter ki bu eleştiriler yıkıcı değil, yapıcı olsun.

Peki yeni yönetim listesi neden bu kadar eleştiriliyor? Bu sorunu cevabını aslında Sayın Başkan Yeşim Karadağ verdi. Karadağ yaptığı açıklamada dedi ki; “İki vekilim de hiçbir şekilde listeme karışmadı, kendi ekibimizi kendimiz kurduk.” Eğer Karadağ deseydi ki, “listemizi vekillerimizle beraber uzun istişareler sonucu yaptık.” İşte o zaman emin olun bugün konuşulan liste değil de çok daha başka şeyler olurdu…

Yapılan eleştirilerin ne denli haklı ya da haksız olduğunu görmek için 100 gün beklemek gerekiyor. 100. günün sonunda ortaya çıkacak tablo 2019 seçimlerinde Çanakkale’de ki tablonun aslında ne olacağını da gösterecektir. Kendisini bu davaya ait hisseden kim varsa geldiğimiz gün itibariyle eleştirilerini 100 gün sonraya saklamalı ve bu süreçte Karadağ ve ekibine koşulsuz destek vermelidir.

Yazıya ifade bırak !