Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Benim İçin Değil Ülgür Başkan İçin Şunları Kaldırın!

Çanakkale Belediye Başkanı ve CHP’nin yeniden aday olan Ülgür Gökhan’ın seçim afişleri şehri “süsledi” sosyal medyada bu görseller kullanılmaya başlandı. Afişlerde kullanılan renge, sloganlara ise eleştiriler yine aynı mahalleden geldi. Sosyolog cumhur Arslan “Benim için değil Ülgür Başkan için şunları kaldırın...” diyerek önerisini şu sözlerle dile getirdi.  “Renk seçimi feci... Seçilen sözler feci Sloganın ilki zaten bir facia, ikincisinde de YEMİNLE arkadaşlara Ramazan ayına mı denk geliyor seçim dedim, yok dediler, orada da bu slogan yine hatalı ... Belli ki, sloganı hazırlayan iyi bir reklamcı fakat şehri, Ülgür başkanı "bilmiyor". ... Not: Bu sloganların toplumsal karşılığı yok. Ne emekçiler ne kadınlar ne de mütedeyyinler için bu sloganların hiçbir karşılığı yok ... Slogan onu okuyanın zihninde iz bırakır, sempati veya antipati uyandırır. Bu iyidir. ... Slogan hiçbir olumlu, olumsuz iz bırakmaz, bu kötüdür. İnsan kendini Ramazan ayında muhafazakâr eğilimli bir Doğu kentinde hissediyor.” Ben de “Benim için değil Ülgür Başkan için şunları kaldırın...” başlığıyla daha farklı şeyler söyleyeceğim ve inanıyorum ki Ülgür Başkan o afişleri kaldıracak. Çünkü kendisi “hak, hukuk, adalet ve eşit şartlarda yarışa” önem veren bir kimse ise eğer kaldıracak, kaldırmalı. Şimdi benim bu afişleri kaldırın demem daha farklı bir sebepten hemen kısaca özetleyeyim. Gökhan’ın afişlerinde bir şey dikkatinizi çekti mi? Parti logosu yok, belediye logosu var. Yani o afiş ve sloganlar “belediye hizmeti” olarak billboardlarda yer alıyor. Yani belediye bir hizmetini duyurmak istediğinde o billboardları ücretsiz olarak kullanabiliyor. Sayın Başkanın afişleri de “hizmet” kategorisinden ücretsiz olarak yayınlanıyor. Evet sistemde böyle bir boşluk olabilir ve o koltukta oturan partisi, görüşü ne olursa olsun herkes bu yönteme başvuruyor da olabilir ama herkes yapıyor diye Ülgür Gökhan da yapacak diye bir kural yok, ben bu konudan Sayın Gökhan’ın bilgisi olduğunu düşünmüyorum, düşünmek istemiyorum, işgüzar bir müdürün marifetidir diye umut ediyorum! Son olarak bir şey daha eklemek isterim, belediyeden reklam alanları kiralamak isteyenlere 31 Mart’a kadar dolu deniyor ve Şubat-31 Mart arası kullanım için parasını ödemiş, sözleşme yapmış belediyenin müşterileri ise 31 Mart’tan sonraya öteleniyor. Burada belediyenin maddi bir kaybı, müşterilerin ise bir hak kaybı söz konusu malum konuyla ilgilenirken işin bu kısmında el atılırsa iyi olur diye bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. 
Ekleme Tarihi: 04 Şubat 2019 - Pazartesi

Benim İçin Değil Ülgür Başkan İçin Şunları Kaldırın!

Çanakkale Belediye Başkanı ve CHP’nin yeniden aday olan Ülgür Gökhan’ın seçim afişleri şehri “süsledi” sosyal medyada bu görseller kullanılmaya başlandı. Afişlerde kullanılan renge, sloganlara ise eleştiriler yine aynı mahalleden geldi. Sosyolog cumhur Arslan “Benim için değil Ülgür Başkan için şunları kaldırın...” diyerek önerisini şu sözlerle dile getirdi. 
“Renk seçimi feci... Seçilen sözler feci
Sloganın ilki zaten bir facia, ikincisinde de YEMİNLE arkadaşlara Ramazan ayına mı denk geliyor seçim dedim, yok dediler, orada da bu slogan yine hatalı
... Belli ki, sloganı hazırlayan iyi bir reklamcı fakat şehri, Ülgür başkanı "bilmiyor".
... Not: Bu sloganların toplumsal karşılığı yok. Ne emekçiler ne kadınlar ne de mütedeyyinler için bu sloganların hiçbir karşılığı yok
... Slogan onu okuyanın zihninde iz bırakır, sempati veya antipati uyandırır. Bu iyidir.
... Slogan hiçbir olumlu, olumsuz iz bırakmaz, bu kötüdür.
İnsan kendini Ramazan ayında muhafazakâr eğilimli bir Doğu kentinde hissediyor.”

Ben de “Benim için değil Ülgür Başkan için şunları kaldırın...” başlığıyla daha farklı şeyler söyleyeceğim ve inanıyorum ki Ülgür Başkan o afişleri kaldıracak. Çünkü kendisi “hak, hukuk, adalet ve eşit şartlarda yarışa” önem veren bir kimse ise eğer kaldıracak, kaldırmalı. Şimdi benim bu afişleri kaldırın demem daha farklı bir sebepten hemen kısaca özetleyeyim. Gökhan’ın afişlerinde bir şey dikkatinizi çekti mi? Parti logosu yok, belediye logosu var. Yani o afiş ve sloganlar “belediye hizmeti” olarak billboardlarda yer alıyor. Yani belediye bir hizmetini duyurmak istediğinde o billboardları ücretsiz olarak kullanabiliyor. Sayın Başkanın afişleri de “hizmet” kategorisinden ücretsiz olarak yayınlanıyor. Evet sistemde böyle bir boşluk olabilir ve o koltukta oturan partisi, görüşü ne olursa olsun herkes bu yönteme başvuruyor da olabilir ama herkes yapıyor diye Ülgür Gökhan da yapacak diye bir kural yok, ben bu konudan Sayın Gökhan’ın bilgisi olduğunu düşünmüyorum, düşünmek istemiyorum, işgüzar bir müdürün marifetidir diye umut ediyorum! Son olarak bir şey daha eklemek isterim, belediyeden reklam alanları kiralamak isteyenlere 31 Mart’a kadar dolu deniyor ve Şubat-31 Mart arası kullanım için parasını ödemiş, sözleşme yapmış belediyenin müşterileri ise 31 Mart’tan sonraya öteleniyor. Burada belediyenin maddi bir kaybı, müşterilerin ise bir hak kaybı söz konusu malum konuyla ilgilenirken işin bu kısmında el atılırsa iyi olur diye bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. 

Yazıya ifade bırak !