Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Başkan Gökhan İsterse Sarıçay’ı Bu Mezbelelikten Kurtarır

Geçtiğimiz hafta gündeme getirmiş olduğumuz Sarıçayın mezbelelik haline ilişkin haberimiz binlerce okuyucuya ulaştı ve yüzlerce yorum aldık. Haberimizde CHPli Eskişehir Belediyesinin Porsuk çayını ıslah ederek şehrin en önemli destinasyonlarından biri haline getirmiş olması örneğinden yola çıkarak CHPli Çanakkale Belediyesin de bu işe el atmasını gerektiğini vurguladık. Konu Belediye meclis toplantısında AK Partili Tülay Ömercioğlu tarafından da dile getirildi ve vatandaşın talebini şehrin belediye başkanına iletti. Ömercioğlu; “Sarıçay, Fevzipaşanın en büyük alanlarından birisidir. Sarıçayla ilgili birçok proje üretilmişti… Orası Çanakkale için çok büyük bir nimettir. Burada yapılacak bir proje oradaki halka istihdam sağlayacağı gibi Çanakkalenin çevresine de güzellik katacaktır. Ancak bununla ilgili bir değerlendirme yapılmadı. Eskişehir ise Türkiyeye gösterebilecek bir örnek yaptı”  sözlerine karşılık Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Sarıçay için yapacak bir şeylerinin olmadığını belirterek; “Ben Sarıçayla ilgili şunu söylemek istiyorum; geldiğim günden beri Sarıçayın ıslahıyla ilgili Devlet Su İşlerine defalarca gittim. Sarıçayın biz içine herhangi bir eylem ve işlem yapabilme durumunda değiliz. Sarıçayın sadece kenarı belediyeye ait, Sarıçay Devlet Su İşlerine aittir. Onlarla görüşülüp planlama yapılması gerekmektedir. Halkın parasını harcıyoruz doğru bir şey yapmak zorundayız” Dikkatlerinizden kaçmaması için altını çizmek istiyorum belediye başkanı şehrin aslında orkestra şefidir. Başkan burada şefliğini gösterip, Ankarada iktidar, muhalefet partilerinin vekillerini de yanına alarak, ilgili bakanlıklarda lobi çalışması yapması gerekmez mi? Eğer bu lobi çalışmaları yapılırsa inanın değil Sarıçay Çanakkale top yekün kalkınır ve bu şehir hak ettiği yatırımları  kolaylıkla elde eder, buradaki püf nokta belediyenin talep etmesidir. Çanakkale, Ankarada bu güne kadar bu denli güçlü temsil edilmemişti, Sayın Belediye Başkanımız bu temsili doğru şekilde kullanıp, kolaylıkla halledilecek bu bağlantıları sağlayarak Sarıçayı bu mezbelelikten kurtarabilir ve seçim zamanı geldiğinde de ben yaptım diyebilir. Fakat kurumlarla ve kişilerle kavga edilerek, tavır alınarak bir arpa boyu yol alınamayacağını geçmiş bize gösterdi. ÇTSO ile kavgalı olan Başkan Gökhan, eğer bu kavgada şehrin menfaatlerini ön planda tutmuş olsaydı Çanakkale bugün kurvaziyer limanı, yat limanı gibi mega projeleri şehre kazandırmış olacaktı.
Ekleme Tarihi: 04 Mart 2016 - Cuma

Başkan Gökhan İsterse Sarıçay’ı Bu Mezbelelikten Kurtarır

Geçtiğimiz hafta gündeme getirmiş olduğumuz Sarıçayın mezbelelik haline ilişkin haberimiz binlerce okuyucuya ulaştı ve yüzlerce yorum aldık. Haberimizde CHPli Eskişehir Belediyesinin Porsuk çayını ıslah ederek şehrin en önemli destinasyonlarından biri haline getirmiş olması örneğinden yola çıkarak CHPli Çanakkale Belediyesin de bu işe el atmasını gerektiğini vurguladık. Konu Belediye meclis toplantısında AK Partili Tülay Ömercioğlu tarafından da dile getirildi ve vatandaşın talebini şehrin belediye başkanına iletti. Ömercioğlu; “Sarıçay, Fevzipaşanın en büyük alanlarından birisidir. Sarıçayla ilgili birçok proje üretilmişti… Orası Çanakkale için çok büyük bir nimettir. Burada yapılacak bir proje oradaki halka istihdam sağlayacağı gibi Çanakkalenin çevresine de güzellik katacaktır. Ancak bununla ilgili bir değerlendirme yapılmadı. Eskişehir ise Türkiyeye gösterebilecek bir örnek yaptı”  sözlerine karşılık Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Sarıçay için yapacak bir şeylerinin olmadığını belirterek; “Ben Sarıçayla ilgili şunu söylemek istiyorum; geldiğim günden beri Sarıçayın ıslahıyla ilgili Devlet Su İşlerine defalarca gittim. Sarıçayın biz içine herhangi bir eylem ve işlem yapabilme durumunda değiliz. Sarıçayın sadece kenarı belediyeye ait, Sarıçay Devlet Su İşlerine aittir. Onlarla görüşülüp planlama yapılması gerekmektedir. Halkın parasını harcıyoruz doğru bir şey yapmak zorundayız”

Dikkatlerinizden kaçmaması için altını çizmek istiyorum belediye başkanı şehrin aslında orkestra şefidir. Başkan burada şefliğini gösterip, Ankarada iktidar, muhalefet partilerinin vekillerini de yanına alarak, ilgili bakanlıklarda lobi çalışması yapması gerekmez mi? Eğer bu lobi çalışmaları yapılırsa inanın değil Sarıçay Çanakkale top yekün kalkınır ve bu şehir hak ettiği yatırımları  kolaylıkla elde eder, buradaki püf nokta belediyenin talep etmesidir. Çanakkale, Ankarada bu güne kadar bu denli güçlü temsil edilmemişti, Sayın Belediye Başkanımız bu temsili doğru şekilde kullanıp, kolaylıkla halledilecek bu bağlantıları sağlayarak Sarıçayı bu mezbelelikten kurtarabilir ve seçim zamanı geldiğinde de ben yaptım diyebilir. Fakat kurumlarla ve kişilerle kavga edilerek, tavır alınarak bir arpa boyu yol alınamayacağını geçmiş bize gösterdi. ÇTSO ile kavgalı olan Başkan Gökhan, eğer bu kavgada şehrin menfaatlerini ön planda tutmuş olsaydı Çanakkale bugün kurvaziyer limanı, yat limanı gibi mega projeleri şehre kazandırmış olacaktı.

Yazıya ifade bırak !