Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Başarısızlığın Mimarlarından Biri de Muharrem Erkek

Başarısızlığın Mimarlarından Biri de Muharrem Erkek  Milliyetçilerin oylarına talip olan Kılıçdaroğlu radikal söylemleriyle, milliyetçilerin sinir uçlarına dokunan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu TV ekranlarına çıkarıyor ve İmamoğlu’yla birlikte yeni kampanya ekibinin başına getiriyor.  Oylarını daha da aşağı çekmek için alel acele açıklamalarla yapmaması gereken her şeyi yapıyor. Ve “Kaftancıoğlu, İmamoğlu ve Yavaş’ı yeni kampanya da görevlendirerek “başarılı” olmuş bu isimleri 28 Mayıs akşamı ortaya çıkacak olan büyük başarısızlığa ortak ederek, “ne dediyseniz” yaptım bu başarısızlıkta sizin de payınız var demenin zemini hazırlıyor. Bu zemini hazırlayanlar arasında Milliet İttifakının kazanması halinde Adalet Bakanı olacağı söyleyenen Muharrem Erkek de var. Onun durumunu 28 Mayıs’tan sonra detaylıca konuşuruz.   Sinan Oğan Kimi Destekleyecek? Sinan Oğan'ın, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemeye yakın olduğu ve Göç Bakanlığı teklifi götürüldüğü iddia edildi. (TELE1) [Ümit Özdağ ve Sinan Oğan, devlet yapısı içindeki farklı kliklerin önemli isimlerindendir. Oğan isminin aday çıkarılmasını doğru şekilde okuyanlar aslında bunu görürler.  Oğan’ın aday gösterilmesi tamamen İYİ Partiyle ilgili bir konuydu ve görev tamamladı. (Uzun bir konu ayrıca yazılabilir.) Oğan “tarafsız kalacağız” derse o zaman Cumhur ittifakının çok da istemediği bir hamle yapmış olur. Ama böyle olacağına çok ihtimal vermiyorum.  Oğan, Erdoğan derse zaten oylarının yarısını taşıyacak ve Erdoğan’ın çok daha rahat kazanmasını sağlayacaktır. Kılıçdaroğlu derse, HDP, Kılıçdaroğlu’ndan desteğini sessiz bir şekilde geri çekecek, sandığa büyük ölçüde gitmeyecek ve Kılıçdaroğlu çok daha büyük bir fark kaybedecektir.]   Davutoğlu Ortakları Tarafından Linç Edilecek İsmail Saymaz; “Davutoğlu'nun fotoğrafına bakarken iki yıl önceki 'Esselâmü Aleyküm derim, bütün Anadolu'yu ayağa kaldırırım' sözleri aklıma geliyor. Sevgili hocam, artık 'Esselâmü Aleyküm' deyiverin de Anadolu ayağa kalksın. Vakit kalmadı.” [28 Mayıs akşamından sonra yaşanacakları az çok tahmin edebiliyoruz. Meral hanımın masadan kalktığındaki hakaretlerin çok daha fazlasını özellikle Davutoğlu yiyecek…  Ortalık, Millet İttifakı açısından yangın yeriyken Davutoğlu, “milletvekillerimizle ilk grup toplantımızı yaptık” diyerek sosyal medya hesabından fotoğraf paylaştı ve gelen tepkiler üzerine bu paylaşımı sildi. Hoca maalesef hırsların kurbanı olmuştu “biz” bunu partiyi kurduğu gün gördük. Kılıçdaroğlu ve ekibi ise Davutoğlu’nun sildiği paylaşım sonrası net olarak gördü.  Davutoğlu’nun Anadolu’yu geçtik kendi memleketinde bir mahalleyi bile ayağı kaldıramadığının ispatı Konya’da alınan oylardır…]
Ekleme Tarihi: 20 Mayıs 2023 - Cumartesi

Başarısızlığın Mimarlarından Biri de Muharrem Erkek

Başarısızlığın Mimarlarından Biri de Muharrem Erkek 

Milliyetçilerin oylarına talip olan Kılıçdaroğlu radikal söylemleriyle, milliyetçilerin sinir uçlarına dokunan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu TV ekranlarına çıkarıyor ve İmamoğlu’yla birlikte yeni kampanya ekibinin başına getiriyor. 

Oylarını daha da aşağı çekmek için alel acele açıklamalarla yapmaması gereken her şeyi yapıyor. Ve “Kaftancıoğlu, İmamoğlu ve Yavaş’ı yeni kampanya da görevlendirerek “başarılı” olmuş bu isimleri 28 Mayıs akşamı ortaya çıkacak olan büyük başarısızlığa ortak ederek, “ne dediyseniz” yaptım bu başarısızlıkta sizin de payınız var demenin zemini hazırlıyor.

Bu zemini hazırlayanlar arasında Milliet İttifakının kazanması halinde Adalet Bakanı olacağı söyleyenen Muharrem Erkek de var. Onun durumunu 28 Mayıs’tan sonra detaylıca konuşuruz.

 

Sinan Oğan Kimi Destekleyecek?

Sinan Oğan'ın, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemeye yakın olduğu ve Göç Bakanlığı teklifi götürüldüğü iddia edildi. (TELE1)

[Ümit Özdağ ve Sinan Oğan, devlet yapısı içindeki farklı kliklerin önemli isimlerindendir. Oğan isminin aday çıkarılmasını doğru şekilde okuyanlar aslında bunu görürler. 

Oğan’ın aday gösterilmesi tamamen İYİ Partiyle ilgili bir konuydu ve görev tamamladı. (Uzun bir konu ayrıca yazılabilir.)

Oğan “tarafsız kalacağız” derse o zaman Cumhur ittifakının çok da istemediği bir hamle yapmış olur. Ama böyle olacağına çok ihtimal vermiyorum. 

Oğan, Erdoğan derse zaten oylarının yarısını taşıyacak ve Erdoğan’ın çok daha rahat kazanmasını sağlayacaktır. Kılıçdaroğlu derse, HDP, Kılıçdaroğlu’ndan desteğini sessiz bir şekilde geri çekecek, sandığa büyük ölçüde gitmeyecek ve Kılıçdaroğlu çok daha büyük bir fark kaybedecektir.]

 

Davutoğlu Ortakları Tarafından Linç Edilecek

İsmail Saymaz; “Davutoğlu'nun fotoğrafına bakarken iki yıl önceki 'Esselâmü Aleyküm derim, bütün Anadolu'yu ayağa kaldırırım' sözleri aklıma geliyor. Sevgili hocam, artık 'Esselâmü Aleyküm' deyiverin de Anadolu ayağa kalksın. Vakit kalmadı.”

[28 Mayıs akşamından sonra yaşanacakları az çok tahmin edebiliyoruz. Meral hanımın masadan kalktığındaki hakaretlerin çok daha fazlasını özellikle Davutoğlu yiyecek… 

Ortalık, Millet İttifakı açısından yangın yeriyken Davutoğlu, “milletvekillerimizle ilk grup toplantımızı yaptık” diyerek sosyal medya hesabından fotoğraf paylaştı ve gelen tepkiler üzerine bu paylaşımı sildi.

Hoca maalesef hırsların kurbanı olmuştu “biz” bunu partiyi kurduğu gün gördük. Kılıçdaroğlu ve ekibi ise Davutoğlu’nun sildiği paylaşım sonrası net olarak gördü. 

Davutoğlu’nun Anadolu’yu geçtik kendi memleketinde bir mahalleyi bile ayağı kaldıramadığının ispatı Konya’da alınan oylardır…]

Yazıya ifade bırak !