Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Barbaros Mahallesinin Muhtarı Ölmüş mü?

“AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, Barbaros Mahallesi'nde yer alan Anafartalar Camii cemaati ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Caminin yanındaki tatlı su çeşmesinin yaklaşık 1 yıldır akmadığını ifade eden vatandaşlar, çeşme için Gider'den yardım istedi. Defalarca Çanakkale Belediyesi'ne gitmelerine rağmen belediyenin ilgilenmediğini belirten mahalle sakinlerinin tatlı su sorununa duyarsız kalmayan Gider, Çanakkale Valiliği ile iletişime geçerek çalışmaların başlamasını sağladı.” servis edilen haber aynen bu şekilde idi. Sonrasında bir haber daha servis edildi, çalışmalar sonuç verdi çeşme aktı… Mahalleli çeşmenin yeniden almasından çok mutlu olmuş ilgilenenlere çok teşekkürler etmişler. Ama demişler; “Bizim burada 4 tane musluğumuz var. Bir tanesi akmaya başladı. Gönül ister ki en az 2 tanesi aksın. Hiç olmazsa daha da avantaj sağlar. Biz 4 tanesi de aksın istemiyoruz. En azından 2 tanesinin akmasını istiyoruz. Bugün 1 tane musluk akmaya başladı.” O kadar uğraşın sonunda en azından iki tanesi aksaydı bari ne diyelim. Mahalleli işin “oralara” gitmesinden yani siyasete malzeme edilmesinden aslında rahatsız olmuş olmuş ki şu ifadeleri kullanmış; “Gönül ister ki iş oralara gitmesin. Ama Ülgür Bey, “Benim bir bilgim olmadı” dedi. Biz tabi kimseyi suçlamıyoruz. Biz çeşmeyi onarmaya çalıştık. Fakat bize yaptırmadılar. Bizim yolu kazmaya yetkimiz yoktu. Güzel şeylerin olmasını istiyoruz. Suyumuzun gelmesinden mutluyuz.” Bir çeşme için adeta seferber olundu. İşe eski vekil belediye başkan adayı, valilik, belediye ve belediye başkanı müdahil oldu sonuçta 4 musluktan biri aktı ne diyelim büyük iş başarıldı tebrikler… Çanakkale siyasetine malzeme olan konuya bak, ardı ardına servis edilen habere bak Burada bir tebrikte mahallenin muhtarına belediye başkanı diyor ki, “Benim bir bilgim olmadı.” Peki bu muhtar ne iş yapar, ölmüş mü? Mahallede 1 yıldır akmayan bir çeşme var, vatandaş isyanda sen bir çeşme sorununu çözememişsin şimdi yine en güçlü aday olarak çıkıp 40 bin nüfusu olan o mahalle seçmeninden oy isteyeceksin. Ben o mahallede yaşasam sana oy falan vermem açık söyleyeyim. Ha önünde bir fırsat var bak onca adam bir araya gelmiş 4 musluktan birini akıtabilmiş sen geriye kalan 3 musluğu akıt, çık en büyük icraatım bu diye anlat bu millet sana oy verir hem de geçen seçimden daha fazla oy verir! 
Ekleme Tarihi: 04 Şubat 2019 - Pazartesi

Barbaros Mahallesinin Muhtarı Ölmüş mü?

“AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, Barbaros Mahallesi'nde yer alan Anafartalar Camii cemaati ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Caminin yanındaki tatlı su çeşmesinin yaklaşık 1 yıldır akmadığını ifade eden vatandaşlar, çeşme için Gider'den yardım istedi. Defalarca Çanakkale Belediyesi'ne gitmelerine rağmen belediyenin ilgilenmediğini belirten mahalle sakinlerinin tatlı su sorununa duyarsız kalmayan Gider, Çanakkale Valiliği ile iletişime geçerek çalışmaların başlamasını sağladı.” servis edilen haber aynen bu şekilde idi. Sonrasında bir haber daha servis edildi, çalışmalar sonuç verdi çeşme aktı… Mahalleli çeşmenin yeniden almasından çok mutlu olmuş ilgilenenlere çok teşekkürler etmişler. Ama demişler; “Bizim burada 4 tane musluğumuz var. Bir tanesi akmaya başladı. Gönül ister ki en az 2 tanesi aksın. Hiç olmazsa daha da avantaj sağlar. Biz 4 tanesi de aksın istemiyoruz. En azından 2 tanesinin akmasını istiyoruz. Bugün 1 tane musluk akmaya başladı.” O kadar uğraşın sonunda en azından iki tanesi aksaydı bari ne diyelim.

Mahalleli işin “oralara” gitmesinden yani siyasete malzeme edilmesinden aslında rahatsız olmuş olmuş ki şu ifadeleri kullanmış; “Gönül ister ki iş oralara gitmesin. Ama Ülgür Bey, “Benim bir bilgim olmadı” dedi. Biz tabi kimseyi suçlamıyoruz. Biz çeşmeyi onarmaya çalıştık. Fakat bize yaptırmadılar. Bizim yolu kazmaya yetkimiz yoktu. Güzel şeylerin olmasını istiyoruz. Suyumuzun gelmesinden mutluyuz.”

Bir çeşme için adeta seferber olundu. İşe eski vekil belediye başkan adayı, valilik, belediye ve belediye başkanı müdahil oldu sonuçta 4 musluktan biri aktı ne diyelim büyük iş başarıldı tebrikler… Çanakkale siyasetine malzeme olan konuya bak, ardı ardına servis edilen habere bak

Burada bir tebrikte mahallenin muhtarına belediye başkanı diyor ki, “Benim bir bilgim olmadı.” Peki bu muhtar ne iş yapar, ölmüş mü? Mahallede 1 yıldır akmayan bir çeşme var, vatandaş isyanda sen bir çeşme sorununu çözememişsin şimdi yine en güçlü aday olarak çıkıp 40 bin nüfusu olan o mahalle seçmeninden oy isteyeceksin. Ben o mahallede yaşasam sana oy falan vermem açık söyleyeyim. Ha önünde bir fırsat var bak onca adam bir araya gelmiş 4 musluktan birini akıtabilmiş sen geriye kalan 3 musluğu akıt, çık en büyük icraatım bu diye anlat bu millet sana oy verir hem de geçen seçimden daha fazla oy verir! 

Yazıya ifade bırak !