Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Ayhan Abinin Gazeteci Arkadaşı Kaş Yapayım Derken Göz Çıkarmış

Erdener Can istifa etti, neden etti, niye etti inanın hiç işin o kısmıyla ilgilenmiyorum. İlgilendiğim kısım şudur; Erdener Can, geçmiş hiç bir il başkanın yapmadığı çıkışları yapmış ve bunu bir kültür olarak il başkanlığı makamına kazandırmıştır. Bugüne kadar hiç bir il başkanı bu şekilde muhalefet etmemiş, bu denli altı dolu, ayakları yere basan eleştiriler yapmamıştı. Bunu en iyi Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Milletvekilleri ve teşkilat başkanları bilirler, eminim ki Canın gitmesine en çok onlar sevinmiştir ama Yeşim Karadağın bu kültürü aynı şekilde devam ettireceğinden şüphem yok.   Erdener Can onlarca aday adayının olduğu 7 Haziran seçimlerindeki duruşuyla takdir toplamış ve bu süreçte en çokta aday adaylarının takdirini kazanmıştır.  Tüm aday adaylarına eşit mesafede durmuş ve aylarca süren aday adaylığı döneminde evinin yolunu unutmuştur. 7 Haziran sonrası 2 vekilden 1 vekile düşen Çanakkale sonuçlarında kendini de sorumlu tutmuş ve 1 Kasıma kadar adeta siperdeki asker gibi, gece gündüz demeden savaşmıştır. Bu süreçte yaptığı çalışmalar, açıklamalar gönüllerdeki yerini almıştır.  Ve herkesin Erdener Cana bir teşekkür borcu vardır. Hal böyleyken yerel bir gazetemizin sahibi köşe yazısını manşete taşımış ve arkadaşı olan AK Parti Milletvekili Ayhan Gidere zarar verecek bir soru sormuştur. “Erdener Canı Ayhan Gider mi Yedi?”   Ayhan abi bu konuda herhangi bir açıklama da yapmamıştır. Ya gazeteci arkadaşının yazısını önemsememiş, dikkate almamış, etkisine inanmamış, ya da... ya da demeyeyim!!! Çünkü benim tanıdığım Ayhan abi, basın üzerinden kimseye ayar vermez, böyle bir şeyi ayıp görür, tarzı değildir. Ayhan abi insani ilişkileri çok güçlü olan ve vefalı bir insandır. Bu teşkilata il başkanlığı yapmış bir isme her zaman teşekkür edecek birisidir, aksini düşünmediğim ve Ayhan abinin bu “basit” olayı atladığını düşündüğüm için konuya değinme ihtiyacı hissettim. Son olarak “Erdener Canı Ayhan Gider mi Yedi?”  “yemek ne ya, bir şeyleri çağrıştırıyor ama neyse... Son söz Ayhan abinin gazeteci arkadaşı kaş yapayım derken göz çıkarmış sanki bana öyle geldi...  
Ekleme Tarihi: 12 Mart 2016 - Cumartesi

Ayhan Abinin Gazeteci Arkadaşı Kaş Yapayım Derken Göz Çıkarmış

Erdener Can istifa etti, neden etti, niye etti inanın hiç işin o kısmıyla ilgilenmiyorum.

İlgilendiğim kısım şudur; Erdener Can, geçmiş hiç bir il başkanın yapmadığı çıkışları yapmış ve bunu bir kültür olarak il başkanlığı makamına kazandırmıştır. Bugüne kadar hiç bir il başkanı bu şekilde muhalefet etmemiş, bu denli altı dolu, ayakları yere basan eleştiriler yapmamıştı. Bunu en iyi Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Milletvekilleri ve teşkilat başkanları bilirler, eminim ki Canın gitmesine en çok onlar sevinmiştir ama Yeşim Karadağın bu kültürü aynı şekilde devam ettireceğinden şüphem yok.  

Erdener Can onlarca aday adayının olduğu 7 Haziran seçimlerindeki duruşuyla takdir toplamış ve bu süreçte en çokta aday adaylarının takdirini kazanmıştır.  Tüm aday adaylarına eşit mesafede durmuş ve aylarca süren aday adaylığı döneminde evinin yolunu unutmuştur. 7 Haziran sonrası 2 vekilden 1 vekile düşen Çanakkale sonuçlarında kendini de sorumlu tutmuş ve 1 Kasıma kadar adeta siperdeki asker gibi, gece gündüz demeden savaşmıştır. Bu süreçte yaptığı çalışmalar, açıklamalar gönüllerdeki yerini almıştır.  Ve herkesin Erdener Cana bir teşekkür borcu vardır.

Hal böyleyken yerel bir gazetemizin sahibi köşe yazısını manşete taşımış ve arkadaşı olan AK Parti Milletvekili Ayhan Gidere zarar verecek bir soru sormuştur. “Erdener Canı Ayhan Gider mi Yedi?”  

Ayhan abi bu konuda herhangi bir açıklama da yapmamıştır. Ya gazeteci arkadaşının yazısını önemsememiş, dikkate almamış, etkisine inanmamış, ya da... ya da demeyeyim!!! Çünkü benim tanıdığım Ayhan abi, basın üzerinden kimseye ayar vermez, böyle bir şeyi ayıp görür, tarzı değildir. Ayhan abi insani ilişkileri çok güçlü olan ve vefalı bir insandır. Bu teşkilata il başkanlığı yapmış bir isme her zaman teşekkür edecek birisidir, aksini düşünmediğim ve Ayhan abinin bu “basit” olayı atladığını düşündüğüm için konuya değinme ihtiyacı hissettim.

Son olarak “Erdener Canı Ayhan Gider mi Yedi?”  “yemek ne ya, bir şeyleri çağrıştırıyor ama neyse... Son söz Ayhan abinin gazeteci arkadaşı kaş yapayım derken göz çıkarmış sanki bana öyle geldi...

 

Yazıya ifade bırak !