Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

AK Parti'nin Hediyesi, CHP'nin Başarısı

CHP’nin bu “başarısının” mimarı AK Parti oldu. CHP biz belediyeciliği AK Partiden daha iyi yaparız diyerek kazanmadı. Sormak isterim, kazanan hangi CHP’li adayın projesi aklınızda ve sizi heyecanlandırdı?  AK Partili aday, CHP’li olan bir belediyeyi alamamasına türlü bahaneler bulabilir(ayrıca konuşacağız) fakat elinde olanı kaybediyorsa orada durup biraz düşünelim.  Kaybedenler türlü kılıflar bularak yükü elbetteki Erdoğan’ın sırtına yükleyerek “ekonomik krizden dolayı” diyecek ve kabahatlerinin olmadığını anlatacaklar ama öyle değil. Eğer öyle olsaydı Ezine’de kaybedilirdi. Altı ay önce “yarın seçim olsa AK Parti Biga’yı kaybediyor” diye yazmıştım. Herkesin gördüğünü aslında ben yüksek sesle dile getirmiştim. Ben demiştim demek öyle beylik laflar etmek istemiyorum ama Biga’nın kaybedileceği, Lapseki’nin bıçak sırtı olduğu belliydi. Peki ne yapıldı? İl başkanı ben şu adayı değiştirmek istiyorum dedi kıyamet koptu, vekil şu adayı istiyorum dedi kıyamet koptu. Şurada sorun var böyle olmaz diyene “sen karışma” denildi. Nasıl bir paradoks bu; Doğru olan ile mümkün olan asla kesişmiyordu… Evet daha geniş bir perspektiften bakarak bir şeyler söyleyeyim ve bitireyim. Olanda hayır vardır. Erdoğan’ın balkon konuşmasından sonra buna iyice kanaat getirdim.  14 Mayıs seçimlerinde muhalefet blokunun bir araya gelmesiyle ülkenin %50’si “bu sefer kesin kazanıyoruz” dedi olmadı ve adeta bir travma yaşadı. Şimdi kaybeden o yüzde elli kazandı(ğını) düşünüyor. Erdoğan da onların kazandığını düşünmelerini istiyor.  Parasal sıkılaşma istendiği şekilde uygulanamıyordu çünkü devlet kendi harcamalarından kısmıyordu. Şimdi eli rahatladı hükümet belediyelere sadece acil ihtiyaçlarını halledecek kadar para gönderecek “yeni yatırıma para yok” diyecek.  Erdoğan bu krizi her yönüyle fırsata çevirecek demiyorum 31 Mart akşamı çevirdi bile balkondan çok mesaj verdi en dikkat çekeni ise;  Erdoğan kazandığı seçimlerde balkon konuşmasını hep yanında kurmaylarıyla yapıyordu. 31 Mart gecesi ise balkona sadece eşi Emine Erdoğan'la çıktı. Başarısızlığı tek başına sahiplendi, sırtlandı ve dedi ki; “Partimizin organlarında 31 Mart seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, öz eleştirimizi cesaretle yapacağız.” Şimdi genel merkezdekiler düşünsün…    *Seçim sonuçlarıyla ilgili yerelde birçok değerlendirme yapacağım. En kıymetli olanı ise BURAK KUNT’UN verdiği ders olacak…
Ekleme Tarihi: 01 Nisan 2024 - Pazartesi

AK Parti'nin Hediyesi, CHP'nin Başarısı

CHP’nin bu “başarısının” mimarı AK Parti oldu. CHP biz belediyeciliği AK Partiden daha iyi yaparız diyerek kazanmadı. Sormak isterim, kazanan hangi CHP’li adayın projesi aklınızda ve sizi heyecanlandırdı? 

AK Partili aday, CHP’li olan bir belediyeyi alamamasına türlü bahaneler bulabilir(ayrıca konuşacağız) fakat elinde olanı kaybediyorsa orada durup biraz düşünelim. 

Kaybedenler türlü kılıflar bularak yükü elbetteki Erdoğan’ın sırtına yükleyerek “ekonomik krizden dolayı” diyecek ve kabahatlerinin olmadığını anlatacaklar ama öyle değil. Eğer öyle olsaydı Ezine’de kaybedilirdi.

Altı ay önce “yarın seçim olsa AK Parti Biga’yı kaybediyor” diye yazmıştım. Herkesin gördüğünü aslında ben yüksek sesle dile getirmiştim. Ben demiştim demek öyle beylik laflar etmek istemiyorum ama Biga’nın kaybedileceği, Lapseki’nin bıçak sırtı olduğu belliydi.

Peki ne yapıldı? İl başkanı ben şu adayı değiştirmek istiyorum dedi kıyamet koptu, vekil şu adayı istiyorum dedi kıyamet koptu. Şurada sorun var böyle olmaz diyene “sen karışma” denildi. Nasıl bir paradoks bu; Doğru olan ile mümkün olan asla kesişmiyordu…

Evet daha geniş bir perspektiften bakarak bir şeyler söyleyeyim ve bitireyim. Olanda hayır vardır. Erdoğan’ın balkon konuşmasından sonra buna iyice kanaat getirdim. 

14 Mayıs seçimlerinde muhalefet blokunun bir araya gelmesiyle ülkenin %50’si “bu sefer kesin kazanıyoruz” dedi olmadı ve adeta bir travma yaşadı. Şimdi kaybeden o yüzde elli kazandı(ğını) düşünüyor. Erdoğan da onların kazandığını düşünmelerini istiyor. 

Parasal sıkılaşma istendiği şekilde uygulanamıyordu çünkü devlet kendi harcamalarından kısmıyordu. Şimdi eli rahatladı hükümet belediyelere sadece acil ihtiyaçlarını halledecek kadar para gönderecek “yeni yatırıma para yok” diyecek. 

Erdoğan bu krizi her yönüyle fırsata çevirecek demiyorum 31 Mart akşamı çevirdi bile balkondan çok mesaj verdi en dikkat çekeni ise;  Erdoğan kazandığı seçimlerde balkon konuşmasını hep yanında kurmaylarıyla yapıyordu. 31 Mart gecesi ise balkona sadece eşi Emine Erdoğan'la çıktı. Başarısızlığı tek başına sahiplendi, sırtlandı ve dedi ki; “Partimizin organlarında 31 Mart seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, öz eleştirimizi cesaretle yapacağız.”

Şimdi genel merkezdekiler düşünsün… 

 

*Seçim sonuçlarıyla ilgili yerelde birçok değerlendirme yapacağım. En kıymetli olanı ise BURAK KUNT’UN verdiği ders olacak…

Yazıya ifade bırak !