Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

AK Parti İstanbul’da Kimi Aday Gösterecek?

AK Parti İstanbul belediye başkan adayını belirlerken “İstanbul’un en büyük sorunu nedir?” diye sordu. En çok iki sorun dile getirildi, Deprem ve Ulaşım pazar günü açıklanacak isim kamuoyunda “bu sorunları iktidarın da gücünü arkasına alarak çözer” güvenini veren bir isim olacak. Kim olur Murat Kurum olur, kim olur daha önce TOKİ’de görev almış imar ve şehircilikte adı geçmiş ve kamuoyunun az/çok tanıdığı bir isim olur. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın ismi geçiyor kendisinin aday gösterilmesi ihtimal dahilinde görmüyorum çünkü İstanbul’da sorun Deprem ve Ulaşım. Eğer güvenlik tehditlerinin olduğu bir dönem olsaydı Yerlikaya aday gösterildi. Benzer şekilde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da adı geçti eğer pandemi döneminde yerel seçimler olsaydı Koca aday gösterildi ve bu iki isimde kazanırdı. Adı geçen birçok isim için durum aynı “Zamanın Ruhu” dediğimiz kavram AK Partinin adayını belirleyecek.  AK Parti 2019’da “Kimi Aday Gösterirsek Kazanırız!” hatasına yeniden düşmeyecek. O yüzden pazar günü açıklanacak isim ve AK Partinin İstanbul özelinde yürüteceği seçim kampanyası oldukça dikkat çekecek. “6 Şubat depreminde hayatını kaybeden 50 bin vatandaşımız ve yerle bir olan şehirler… aynı deprem yarın İstanbul’da olsa ne olur?” sorusu aslında seçmenin kime oy vereceğinin cevabı olacak.  Yerel seçimlerde iktidar partisinden olanı seçelim motivasyonuna en çok İstanbul’da şahit olacağız. AK Parti deprem bölgesinde 1 yılda yeniden inşa edilen şehirleri ayağı kaldırmak için neler yaptıklarını medyada sıklıkla göstererek “İstanbul’da deprem olmadan bu dönüşümü sağlayalım. Bize oy verin” diyecek ve karşılığını da alacak.   Henüz aday açıklanmadı ama iddiamı ortaya koymak isterim AK Parti 31 Mart’ta İstanbul’u yeniden kazanacak!  Keşke İstanbul için planlana bu organizasyon Çanakkale için de yapılsaydı…
Ekleme Tarihi: 04 Ocak 2024 - Perşembe

AK Parti İstanbul’da Kimi Aday Gösterecek?

AK Parti İstanbul belediye başkan adayını belirlerken “İstanbul’un en büyük sorunu nedir?” diye sordu. En çok iki sorun dile getirildi, Deprem ve Ulaşım pazar günü açıklanacak isim kamuoyunda “bu sorunları iktidarın da gücünü arkasına alarak çözer” güvenini veren bir isim olacak. Kim olur Murat Kurum olur, kim olur daha önce TOKİ’de görev almış imar ve şehircilikte adı geçmiş ve kamuoyunun az/çok tanıdığı bir isim olur.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın ismi geçiyor kendisinin aday gösterilmesi ihtimal dahilinde görmüyorum çünkü İstanbul’da sorun Deprem ve Ulaşım. Eğer güvenlik tehditlerinin olduğu bir dönem olsaydı Yerlikaya aday gösterildi. Benzer şekilde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da adı geçti eğer pandemi döneminde yerel seçimler olsaydı Koca aday gösterildi ve bu iki isimde kazanırdı. Adı geçen birçok isim için durum aynı “Zamanın Ruhu” dediğimiz kavram AK Partinin adayını belirleyecek. 

AK Parti 2019’da “Kimi Aday Gösterirsek Kazanırız!” hatasına yeniden düşmeyecek. O yüzden pazar günü açıklanacak isim ve AK Partinin İstanbul özelinde yürüteceği seçim kampanyası oldukça dikkat çekecek.

“6 Şubat depreminde hayatını kaybeden 50 bin vatandaşımız ve yerle bir olan şehirler… aynı deprem yarın İstanbul’da olsa ne olur?” sorusu aslında seçmenin kime oy vereceğinin cevabı olacak. 

Yerel seçimlerde iktidar partisinden olanı seçelim motivasyonuna en çok İstanbul’da şahit olacağız. AK Parti deprem bölgesinde 1 yılda yeniden inşa edilen şehirleri ayağı kaldırmak için neler yaptıklarını medyada sıklıkla göstererek “İstanbul’da deprem olmadan bu dönüşümü sağlayalım. Bize oy verin” diyecek ve karşılığını da alacak.  

Henüz aday açıklanmadı ama iddiamı ortaya koymak isterim AK Parti 31 Mart’ta İstanbul’u yeniden kazanacak! 

Keşke İstanbul için planlana bu organizasyon Çanakkale için de yapılsaydı…

Yazıya ifade bırak !