Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

AK Parti Bu Adamlarla mı Seçime Girecek?

2018 seçimlerinde AK Partiden Milletvekili aday adayı olan, aday gösterilmedikten kısa bir süre sonra Gelecek Partisine geçen ve sonrasında il başkanlığı koltuğuna oturan Vahap Özsüer bir toplantıda Çanakkale 1915 Boğaz Köprüsünü polemik malzemesi yaparak; “Çanakkale 1915 köprüsünden bu iktidarı denize gömeceğiz!” dedi. Maksadını fazlasıyla aşan bir ifade, Özsüer de bunu farketmiş olacak ki sonrasında “ya aslında tam olarak öyle söylemek istememiştim” dedi. Görünmek İsteyen, Görünene Saldırır AK Parti Grup başkanvekili Bülent Turan ise “Özsüer zihniyetinin” bu çıkışına “2023 Çanakkale'ye dünyanın en büyük köprüsünü yapanlar ile köprüyü sadece polemik konusu yapıp oradan bizi denize dökeceğini düşünen dangalakların seçimi olacak” dedi. Özsüer başkanlık koltuğuna oturduktan sonra onca basın açıklaması yaptı, neredeyse hiçbiri medyada yer bulmadı. Ama ne zaman ki Bülent Turan’a çattı o zaman işler değişti. Buna şaşırmamak lazım çünkü “görünmek isteyen, görünene saldırır.”  CHP Yanlısı Oktrollar Şimdi gelelim asıl dikkat çekmek istediğim bölüme… Bülent Turan’ın bu çıkışı sonrası “CHP yanlısı oktrollar” Turan’ın söylediklerini cımbızlayarak başka bir yere çektiler. “Oktorollerin” yalanlarına karşı AK Parti İl Başkanı Naim Makas katıldığı bir programda gereken cevabı vermeye çalıştı.   Nerede Bu Adamlar? Fakat bir eksik vardı, Makas’tan başka konuya dair tek kelime eden olmadı. Her birinin sosyal medya hesabına özellikle baktım. İlçe başkanları, kadın kolları, yönetimdekiler, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri hiçbiri topa girmemişler. Bu adamlar hemen her programda Bülent Turan’ın arkasında, yanında yöresinde pozisyon alarak fotoğraf karesine girmek için birbirlerini ezmiyorlar mı, nerede bu adamlar? Bu Adamlarla mı Seçime Girilecek Bu tablo karşısında başta Bülent Turan olmak üzere İl başkanı Naim Makas oturup bir değerlendirme yapmalılar. Yarın seçim gelecek bu adamlarla mı seçime girilecek! İşin kaymağını yiyelim, protokolde her zaman kendimize yer bulalım, devlet dairesinde işimiz olduğunda cebimizden “AK Partili kartvizitini” çıkartalım ama problemli bir konu olduğunda “aman bizi bu işe bulaştırmayın!” Her olayda bir kenara çekilenler gerçekten de bir kenarda kalacaklardır, kalmalıdırlar.  Yazıyı “aman bizi bu işe bulaştırmayın!” diyenlere ithafen bir cümle daha edip bitiriyorum.  “Siyaseti geçim kapısı olarak gören menfaat düşkünlerinden, ikbal avcılarından şikâyetçiyim. Heyecan ticareti yapanlardan. İnsanları kırarak ve kullanarak ilerleyenlerden. Bir adım öne çıkınca geriye dönüp bakmayanlardan. Her şart altında kazançlı çıkmayı meslek haline getirenlerden şikayetçiyim.” 
Ekleme Tarihi: 05 Mayıs 2022 - Perşembe

AK Parti Bu Adamlarla mı Seçime Girecek?

2018 seçimlerinde AK Partiden Milletvekili aday adayı olan, aday gösterilmedikten kısa bir süre sonra Gelecek Partisine geçen ve sonrasında il başkanlığı koltuğuna oturan Vahap Özsüer bir toplantıda Çanakkale 1915 Boğaz Köprüsünü polemik malzemesi yaparak; “Çanakkale 1915 köprüsünden bu iktidarı denize gömeceğiz!” dedi.

Maksadını fazlasıyla aşan bir ifade, Özsüer de bunu farketmiş olacak ki sonrasında “ya aslında tam olarak öyle söylemek istememiştim” dedi.

Görünmek İsteyen, Görünene Saldırır

AK Parti Grup başkanvekili Bülent Turan ise “Özsüer zihniyetinin” bu çıkışına “2023 Çanakkale'ye dünyanın en büyük köprüsünü yapanlar ile köprüyü sadece polemik konusu yapıp oradan bizi denize dökeceğini düşünen dangalakların seçimi olacak” dedi.

Özsüer başkanlık koltuğuna oturduktan sonra onca basın açıklaması yaptı, neredeyse hiçbiri medyada yer bulmadı. Ama ne zaman ki Bülent Turan’a çattı o zaman işler değişti. Buna şaşırmamak lazım çünkü “görünmek isteyen, görünene saldırır.” 

CHP Yanlısı Oktrollar

Şimdi gelelim asıl dikkat çekmek istediğim bölüme… Bülent Turan’ın bu çıkışı sonrası “CHP yanlısı oktrollar” Turan’ın söylediklerini cımbızlayarak başka bir yere çektiler. “Oktorollerin” yalanlarına karşı AK Parti İl Başkanı Naim Makas katıldığı bir programda gereken cevabı vermeye çalıştı.  

Nerede Bu Adamlar?

Fakat bir eksik vardı, Makas’tan başka konuya dair tek kelime eden olmadı. Her birinin sosyal medya hesabına özellikle baktım. İlçe başkanları, kadın kolları, yönetimdekiler, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri hiçbiri topa girmemişler. Bu adamlar hemen her programda Bülent Turan’ın arkasında, yanında yöresinde pozisyon alarak fotoğraf karesine girmek için birbirlerini ezmiyorlar mı, nerede bu adamlar?

Bu Adamlarla mı Seçime Girilecek

Bu tablo karşısında başta Bülent Turan olmak üzere İl başkanı Naim Makas oturup bir değerlendirme yapmalılar. Yarın seçim gelecek bu adamlarla mı seçime girilecek! İşin kaymağını yiyelim, protokolde her zaman kendimize yer bulalım, devlet dairesinde işimiz olduğunda cebimizden “AK Partili kartvizitini” çıkartalım ama problemli bir konu olduğunda “aman bizi bu işe bulaştırmayın!” Her olayda bir kenara çekilenler gerçekten de bir kenarda kalacaklardır, kalmalıdırlar. 

Yazıyı “aman bizi bu işe bulaştırmayın!” diyenlere ithafen bir cümle daha edip bitiriyorum. 

“Siyaseti geçim kapısı olarak gören menfaat düşkünlerinden, ikbal avcılarından şikâyetçiyim. Heyecan ticareti yapanlardan. İnsanları kırarak ve kullanarak ilerleyenlerden. Bir adım öne çıkınca geriye dönüp bakmayanlardan. Her şart altında kazançlı çıkmayı meslek haline getirenlerden şikayetçiyim.” 

Yazıya ifade bırak !