Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Adaylar ve Teşkilat Ne Zaman Başarılı Olur?

AK Parti Genel Merkezinin Çanakale il Başkanlığı için 6 ismi mülkata çağırdığını yazmıştık. Listede eski milletvekili Müjdat Kuşku, Erdener Can, Ahmet Çiçek, Ali Osman Yıldız gibi ismler vardı. Bu isimlerden ikisi; Müjdat Kuşku ve Erdener Can ön plana çıkıyorlardı. Yapılan değerlendirmeler sonucu Başbakanın da onayıyla il başkanlığına Erdener Canın getirilmesi uygun görüldü. Ak Parti Çanakkale basın bürosu da bir açıklama yaparak; “Erdener Can il Başkanımız olarak belirlenmiştir” denildi. Bu açıklama sosyal medyada “demokrasi nerede, hani katılımcılık” gibi eleştirelere de sebep oldu. Fakat 13 yıldır iktidar olan AK Partinin, iktidarı elinde bulundurma yöntemlerinin bu disiplin ve sadakatla olduğunu da unutmamak gerek ve bu durumu “eleştirsek” de parti içi mesele olarak bakmak gerekir. Erdener Canın yönetiminde ise süprizlerin olacağı biliniyor, bu süprizlerle parti içi muhalif olanlar, küskünler, uzaklaşmış olanlar kazanılarak 2015 seçimlerine güçlü bir örgütle girilmek isteniyor. Erdener Can isminin genel merkez tarafından belirlenmesinin ardından İl Başkanlığı seçimlerin de sona gelindi diyebiliriz, “prosedür” işleri önümüzdeki hafta yapılacak kongre ile son bulacak. AK Partide bundan sonraki gündem ve yoğun kulisler, kimlerin milletvekili adayı olacağı konusunda olacak. Sosyal medyada ve kongrelerde boy gösteren aday adayları birer ikişer “aday adayıyım” diyecekler. AK Partide  20ye yakın milletvekili aday adayı var, hemen hepsi de birinci ya da ikinci sıradan aday olduklarına kesin gözüyle bakıyorlar.  Matematiğe ters ama siyaset işte... Burada dikkatimi çeken ise, aday adaylarından hiçbiri üçüncü sıradan meclise girilebileceği ihtimali üzerinde durmuyor! Çünkü böyle birşeyin mümkün olamayacağına inanmışlar. Oysa ki siyaset iddia işidir, 13 yılda Çanakkale ili için çok büyük hizmetler yapıldığını, rakamlarla hemen her ortamda anlatan parti mensuplarının neden böyle bir iddiası yok acaba? AK Parti kurulduğundan beri Çanakkaleden iki milletvekili çıkarıyor, ne zaman ki üçüncü bir aday çıkarır ise, işte burada büyük başarı vardır. Bakalım 2015 seçimlerinde 3 hatta 4 milletvekili çıkaracağız diyen AK Partili adaylar olur mu?
Ekleme Tarihi: 13 Aralık 2014 - Cumartesi

Adaylar ve Teşkilat Ne Zaman Başarılı Olur?

AK Parti Genel Merkezinin Çanakale il Başkanlığı için 6 ismi mülkata çağırdığını yazmıştık. Listede eski milletvekili Müjdat Kuşku, Erdener Can, Ahmet Çiçek, Ali Osman Yıldız gibi ismler vardı. Bu isimlerden ikisi; Müjdat Kuşku ve Erdener Can ön plana çıkıyorlardı.

Yapılan değerlendirmeler sonucu Başbakanın da onayıyla il başkanlığına Erdener Canın getirilmesi uygun görüldü. Ak Parti Çanakkale basın bürosu da bir açıklama yaparak; “Erdener Can il Başkanımız olarak belirlenmiştir” denildi. Bu açıklama sosyal medyada “demokrasi nerede, hani katılımcılık” gibi eleştirelere de sebep oldu. Fakat 13 yıldır iktidar olan AK Partinin, iktidarı elinde bulundurma yöntemlerinin bu disiplin ve sadakatla olduğunu da unutmamak gerek ve bu durumu “eleştirsek” de parti içi mesele olarak bakmak gerekir.

Erdener Canın yönetiminde ise süprizlerin olacağı biliniyor, bu süprizlerle parti içi muhalif olanlar, küskünler, uzaklaşmış olanlar kazanılarak 2015 seçimlerine güçlü bir örgütle girilmek isteniyor. Erdener Can isminin genel merkez tarafından belirlenmesinin ardından İl Başkanlığı seçimlerin de sona gelindi diyebiliriz, “prosedür” işleri önümüzdeki hafta yapılacak kongre ile son bulacak.

AK Partide bundan sonraki gündem ve yoğun kulisler, kimlerin milletvekili adayı olacağı konusunda olacak. Sosyal medyada ve kongrelerde boy gösteren aday adayları birer ikişer “aday adayıyım” diyecekler. AK Partide  20ye yakın milletvekili aday adayı var, hemen hepsi de birinci ya da ikinci sıradan aday olduklarına kesin gözüyle bakıyorlar.  Matematiğe ters ama siyaset işte...

Burada dikkatimi çeken ise, aday adaylarından hiçbiri üçüncü sıradan meclise girilebileceği ihtimali üzerinde durmuyor! Çünkü böyle birşeyin mümkün olamayacağına inanmışlar. Oysa ki siyaset iddia işidir, 13 yılda Çanakkale ili için çok büyük hizmetler yapıldığını, rakamlarla hemen her ortamda anlatan parti mensuplarının neden böyle bir iddiası yok acaba? AK Parti kurulduğundan beri Çanakkaleden iki milletvekili çıkarıyor, ne zaman ki üçüncü bir aday çıkarır ise, işte burada büyük başarı vardır. Bakalım 2015 seçimlerinde 3 hatta 4 milletvekili çıkaracağız diyen AK Partili adaylar olur mu?

Yazıya ifade bırak !