Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

31 Mart Notları, İYİ Parti Burak Kunt

Çanakkale Merkez İlçe Seçim Sonuçları:  Toplam Seçmen: 102.869  Kullanılan Oy: 80.151  Katılım Oranı: %77,92 Muharrem Erkek (CHP): 31.058 oy (%39,70), 18 meclis üyesi  Burak Kunt (İyi Parti): 28.861 oy (%36,89), 8 meclis üyesi  Jülide İskenderoğlu (AK Parti): 14.291 oy (%18,27), 5 meclis üyesi Muharrem Erkek 2.197 oyla belediye başkanlığını kazandı kendisini tebrik ederiz. Kunt aradaki bu farktan 1.099 oyu daha alsaydı başkanlığı kazanmış olacaktı ama olmadı. Kunt belki başkanlığı kazanamadı ama bu şehrin siyasetine çok şey kazandırdı. Mesela hiçbir kurumdan gruptan, lobiden, kişiden ne beş kuruş “seçim desteği” aldı ne de bunlara “seçilirsem size söz…” diye başlayan cümleler kurdu. İYİ Partinin Türkiye’de bu denli irtifa kaybettiği bir dönemde belediye başkan adaylığının partiler üstü bir konu olduğunun altını çizerek bir partinin değil “Çanakkale’nin Belediye Başkan adayıyım hayallerimiz değil hedeflerimiz” var diyerek oy istedi. Peki Burak Kunt bundan sonra ne yapar? İl başkanlığı, genel merkezde görev gibi şeyleri kesinlikle istemediğini talip olmadığını biliyorum. Ama bizim bu şehrin insanları olarak bu mücadeleye, vizyona sahip Burak Kunt’a bir şeyler yaptırmamız gerekiyor. Derdimiz koltuk değil diyen şehrin aktörlerinin eğer samimilerse “Burak Gel Bu Koltuğa Otur”demesini gerekir. Burak Kunt, 31 Mart akşamı seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından bir konuşma yaptı bu konuşmada altını çizdiğim bölümleri sizlerle paylaşarak bitirmek istiyorum. Kunt konuşmasında Çanakkalelilerin hizmet odaklı siyasete olan desteğini vurguladı ve “Memleketin sonuçsuz siyasi kavgalara mahkum olmasına gösterilen bu tepki, hizmet etmek için mücadele eden, rakipler ile alakalı konuşmak yerine sadece projelerden bahseden bir siyasete verilen bu destek bugün tüm herkesin kendisine çeki düzen vermesine sebep olacaktır.” dedi. %60 oy alacağını iddia ederek projeler üretmek yerine sadece partisinin oyuna güvenenlerin 2-3 binlik oy farkıyla kazandığını belirten Kunt, “Artık onlar da bizim sayemizde hizmet etmek zorundadırlar. Bana destek veren hemşehrilerim bugün bunun en büyük sebebidir.” diye konuştu. Kunt, kendisine destek veren tüm hemşehrilerine, kapısı kapıya dolaşan kadınlara, geceleri bile uyumadan çalışan gençlere ve ilk günden itibaren kendisine inanan ekibine teşekkür etti. Birçok dezavantaja ve iftira siyasetine rağmen aldıkları bu sonuçla Çanakkale için mücadelelerinin devam edeceğini vurgulayan Kunt, “Bundan sonra kimse koltuğunu garanti görmesin. Her daim yeni Burak Kuntlar olacaktır. Ümit her daim vardır. Çalışmayana ders verecek millet her zaman vardır.” ifadelerini kullandı. Bu yazıda 31 Mart’a dair görüşlerimi merkez ilçede İYİ Parti Burak Kunt adına nasıl gördüğümü yazdım. Bir sonraki yazımın konusu AK Parti Jülide İskenderoğlu olacak. Sonra MHP ve ilçeler olarak devam edecek.
Ekleme Tarihi: 03 Nisan 2024 - Çarşamba

31 Mart Notları, İYİ Parti Burak Kunt

Çanakkale Merkez İlçe Seçim Sonuçları: 

Toplam Seçmen: 102.869 

Kullanılan Oy: 80.151 

Katılım Oranı: %77,92

Muharrem Erkek (CHP): 31.058 oy (%39,70), 18 meclis üyesi 

Burak Kunt (İyi Parti): 28.861 oy (%36,89), 8 meclis üyesi 

Jülide İskenderoğlu (AK Parti): 14.291 oy (%18,27), 5 meclis üyesi

Muharrem Erkek 2.197 oyla belediye başkanlığını kazandı kendisini tebrik ederiz. Kunt aradaki bu farktan 1.099 oyu daha alsaydı başkanlığı kazanmış olacaktı ama olmadı. Kunt belki başkanlığı kazanamadı ama bu şehrin siyasetine çok şey kazandırdı. Mesela hiçbir kurumdan gruptan, lobiden, kişiden ne beş kuruş “seçim desteği” aldı ne de bunlara “seçilirsem size söz…” diye başlayan cümleler kurdu. İYİ Partinin Türkiye’de bu denli irtifa kaybettiği bir dönemde belediye başkan adaylığının partiler üstü bir konu olduğunun altını çizerek bir partinin değil “Çanakkale’nin Belediye Başkan adayıyım hayallerimiz değil hedeflerimiz” var diyerek oy istedi.

Peki Burak Kunt bundan sonra ne yapar? İl başkanlığı, genel merkezde görev gibi şeyleri kesinlikle istemediğini talip olmadığını biliyorum. Ama bizim bu şehrin insanları olarak bu mücadeleye, vizyona sahip Burak Kunt’a bir şeyler yaptırmamız gerekiyor. Derdimiz koltuk değil diyen şehrin aktörlerinin eğer samimilerse “Burak Gel Bu Koltuğa Otur”demesini gerekir.

Burak Kunt, 31 Mart akşamı seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından bir konuşma yaptı bu konuşmada altını çizdiğim bölümleri sizlerle paylaşarak bitirmek istiyorum.

Kunt konuşmasında Çanakkalelilerin hizmet odaklı siyasete olan desteğini vurguladı ve “Memleketin sonuçsuz siyasi kavgalara mahkum olmasına gösterilen bu tepki, hizmet etmek için mücadele eden, rakipler ile alakalı konuşmak yerine sadece projelerden bahseden bir siyasete verilen bu destek bugün tüm herkesin kendisine çeki düzen vermesine sebep olacaktır.” dedi.

%60 oy alacağını iddia ederek projeler üretmek yerine sadece partisinin oyuna güvenenlerin 2-3 binlik oy farkıyla kazandığını belirten Kunt, “Artık onlar da bizim sayemizde hizmet etmek zorundadırlar. Bana destek veren hemşehrilerim bugün bunun en büyük sebebidir.” diye konuştu.

Kunt, kendisine destek veren tüm hemşehrilerine, kapısı kapıya dolaşan kadınlara, geceleri bile uyumadan çalışan gençlere ve ilk günden itibaren kendisine inanan ekibine teşekkür etti.

Birçok dezavantaja ve iftira siyasetine rağmen aldıkları bu sonuçla Çanakkale için mücadelelerinin devam edeceğini vurgulayan Kunt, “Bundan sonra kimse koltuğunu garanti görmesin. Her daim yeni Burak Kuntlar olacaktır. Ümit her daim vardır. Çalışmayana ders verecek millet her zaman vardır.” ifadelerini kullandı.

  • Bu yazıda 31 Mart’a dair görüşlerimi merkez ilçede İYİ Parti Burak Kunt adına nasıl gördüğümü yazdım. Bir sonraki yazımın konusu AK Parti Jülide İskenderoğlu olacak. Sonra MHP ve ilçeler olarak devam edecek.
Yazıya ifade bırak !