Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

2023 Sonrası Muharrem Erkek ve CHP

CHP’de son dönemde başrolünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in olduğu bu fotoğraflar 2023 seçimlerinden sonra çok daha anlamlı hale gelecektir.  Serdar Soydan, Bülent Şarlan, Muharrem Erkek, Hanifi Araz, İsmet Güneşhan, Remzi Yiğit, Celal Karakaş, Cem Belli, Hamza Karagöz, …. Erdal Gezen Senaryo 1.  Millet İttifakı iktidar olursa, M. Erkek bu masadaki istediği ismi belediye başkan adayı yapar ve bugüne kadar istediği şekilde nüfuz edemediği yerel siyaseti ilçeler dahil olmak üzere baştan sona dizayn eder. CHP Çanakkale siyasetinde kendisiyle birlikte 2023 sonrası 20 yılın yol haritasını ve aktörlerini belirler. (Masadaki bazı isimlerin “makul adam” olarak iki tarafa da yakınız mesajları içeren fotoğraflarını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’la ya makamında ziyaret ederek ya da bir şekilde denk getirecekleri bir yemekte yan yana gelerek fotoğrafı verirler.) Burada bir parantez açmak gerekiyor. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın siyaseten verdiği demeçlerdeki “ön seçim” vurgusu önümüzdeki dönemde daha da anlamlı hale gelecektir. “Ön seçim” söylemi/talebi sadece Ü.Gökhan tarafından değil birçok isim tarafından dillendirilecek ve CHP siyasetinde öncelikli ilke olarak konuşulacak. Söylenecek her şey “ön seçim” şerhi düşülerek söylenecek.  Senaryo 2.  2023 seçimlerini Millet İttifakı kaybederse CHP’de kongreye gidilir ve CHP genel merkezindeki tüm kadrolar baştan aşağı değişir.  Genel merkezde Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları dışında hiçbir şeyi kalmaz. Dolayısıyla genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan M. Erkek’in sıradan bir milletvekiline göre vermesi gereken hesap çok daha ağır olacağı için Çanakkale’de ki mevzulara hiçbir şekilde müdahil olmaz açıkçası olamaz!  Bir parantez de burada açalım. Millet İttifakının kaybetmesi durumunda yerelde CHP’li belediye başkanları çok daha önem kazanır ve siyaseten çok daha fazla söz hakkı sahibi olurlar. Tam da burada Ü.Gökhan 2024 seçimlerinde ön seçimden daha önce olduğu gibi büyük bir farkla birinci olarak çıkar. Belirli bir süre belediye başkanlığı yapar ve CHP Çanakkale siyasetinde kendisinden sonraki 20 yılın yol haritasını ve aktörlerini belirler.  Dipnot: 2023 seçimlerinde Millet İttifakının kaybetmesi durumunda. İttifak ortağı partilerin genel başkanları (Deva Partisi Ali Babacan hariç) tamamı değişir. CHP genel başkanlığı koltuğuna muhtemelen Ekrem İmamoğlu oturur. (2023 seçimlerinde İmamoğlu’nun aday gösterilmeyeceğini düşünenlerdenim.) Peki Cumhur İttifakında ne olur? Genel başkanlar Erdoğan ve Bahçeli de genel başkanlık koltuklarını varislerine devrederler ve bir sonraki seçimlerde ittifakın adını Türkiye İttifakı koyarak çalışmalarına başlarlar.
Ekleme Tarihi: 14 Mart 2022 - Pazartesi

2023 Sonrası Muharrem Erkek ve CHP

CHP’de son dönemde başrolünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in olduğu bu fotoğraflar 2023 seçimlerinden sonra çok daha anlamlı hale gelecektir. 

Serdar Soydan, Bülent Şarlan, Muharrem Erkek, Hanifi Araz, İsmet Güneşhan, Remzi Yiğit, Celal Karakaş, Cem Belli, Hamza Karagöz, …. Erdal Gezen

Senaryo 1. 

Millet İttifakı iktidar olursa, M. Erkek bu masadaki istediği ismi belediye başkan adayı yapar ve bugüne kadar istediği şekilde nüfuz edemediği yerel siyaseti ilçeler dahil olmak üzere baştan sona dizayn eder. CHP Çanakkale siyasetinde kendisiyle birlikte 2023 sonrası 20 yılın yol haritasını ve aktörlerini belirler. (Masadaki bazı isimlerin “makul adam” olarak iki tarafa da yakınız mesajları içeren fotoğraflarını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’la ya makamında ziyaret ederek ya da bir şekilde denk getirecekleri bir yemekte yan yana gelerek fotoğrafı verirler.)

Burada bir parantez açmak gerekiyor. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın siyaseten verdiği demeçlerdeki “ön seçim” vurgusu önümüzdeki dönemde daha da anlamlı hale gelecektir. “Ön seçim” söylemi/talebi sadece Ü.Gökhan tarafından değil birçok isim tarafından dillendirilecek ve CHP siyasetinde öncelikli ilke olarak konuşulacak. Söylenecek her şey “ön seçim” şerhi düşülerek söylenecek. 

Senaryo 2. 

2023 seçimlerini Millet İttifakı kaybederse CHP’de kongreye gidilir ve CHP genel merkezindeki tüm kadrolar baştan aşağı değişir. 

Genel merkezde Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları dışında hiçbir şeyi kalmaz. Dolayısıyla genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan M. Erkek’in sıradan bir milletvekiline göre vermesi gereken hesap çok daha ağır olacağı için Çanakkale’de ki mevzulara hiçbir şekilde müdahil olmaz açıkçası olamaz! 

Bir parantez de burada açalım. Millet İttifakının kaybetmesi durumunda yerelde CHP’li belediye başkanları çok daha önem kazanır ve siyaseten çok daha fazla söz hakkı sahibi olurlar. Tam da burada Ü.Gökhan 2024 seçimlerinde ön seçimden daha önce olduğu gibi büyük bir farkla birinci olarak çıkar. Belirli bir süre belediye başkanlığı yapar ve CHP Çanakkale siyasetinde kendisinden sonraki 20 yılın yol haritasını ve aktörlerini belirler. 

Dipnot: 2023 seçimlerinde Millet İttifakının kaybetmesi durumunda. İttifak ortağı partilerin genel başkanları (Deva Partisi Ali Babacan hariç) tamamı değişir. CHP genel başkanlığı koltuğuna muhtemelen Ekrem İmamoğlu oturur. (2023 seçimlerinde İmamoğlu’nun aday gösterilmeyeceğini düşünenlerdenim.)

Peki Cumhur İttifakında ne olur? Genel başkanlar Erdoğan ve Bahçeli de genel başkanlık koltuklarını varislerine devrederler ve bir sonraki seçimlerde ittifakın adını Türkiye İttifakı koyarak çalışmalarına başlarlar.

Yazıya ifade bırak !