İYİ Parti Olarak, Yerel Seçimlere Tek Başına Katılma Arzusu İçerisindeyiz

Siyaset 12.07.2023 - 13:29, Güncelleme: 12.07.2023 - 13:33
 

İYİ Parti Olarak, Yerel Seçimlere Tek Başına Katılma Arzusu İçerisindeyiz

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, KRT televizyonunda Seçil Özer'e yaptığı açıklamalarında, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerle ilgili düşüncelerini paylaştı. İYİ Parti'nin yerel seçimlere ittifakla katılıp katılmayacağı sorusuna Milletvekili Uz, "Çeşitli denemelerde bulunduk, farklı kombinasyonları denedik. Artık İYİ Parti olarak tek başımıza seçimlere girmek istiyoruz. Bu arzumuz oldukça güçlü" şeklinde cevap verdi.
"İYİ Parti, Seçimlere Tek Başına Katılma Arzusunda" İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, KRT Televizyonu'nda Seçil Özer tarafından sunulan Gündem Özel programının bu haftaki konuğu oldu. Programda, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in kongrede yaptığı konuşma ele alındı. Akşener'in konuşmasıyla birlikte İYİ Parti'nin yerel seçimlere tek başına mı gireceği sorusu gündeme geldi. Rıdvan Uz, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in kongredeki mesajı, İYİ Parti olarak büyük bir hissedar olmak istediğimizi anlatıyor. Biz çeşitli denemeler yaptık, farklı stratejiler denedik. Artık İYİ Parti olarak tek başımıza seçimlere girmek istiyoruz. Genel Başkanımızın söylemleri de bu yönde. Bu fikir tabanda da kabul görüyor. İttifaklarla kazanmanın mümkün olmadığına ve böylelikle daha başarılı olabileceğimize inanan bir düşünce ortaya çıktı. Biz de bunu denemek istiyoruz ve Genel Başkanımızın söylemlerinin bu anlama geldiğini düşünüyorum" şeklinde cevap verdi. "Çeşitli Denemeler Yaptık, Ancak Tek Başımıza..." İYİ Parti tabanının da tek başına seçimlere katılma arzusuna dikkat çeken Rıdvan Uz, "Ben taban siyasetçisiyim ve partimizin ilçe ve il başkanlarıyla sürekli iletişim halindeyiz. Birçok arkadaşımız, 'Farklı denemeler yaptık ancak istediğimiz sonuca ulaşamadık. Artık kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmeliyiz. İyi bir organizasyona sahibiz ve kendimizi ifade ederek tek başımıza yol almamız gerekiyor' diyor. Bu düşünceleri, partimizde yaygın bir şekilde duyuyorum" ifadelerini kullandı. "İşbirliği İhtimali Zamanla Belli Olacak" Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlerde denenen ittifak stratejilerinin başarısızlıkla sonuçlandığına dikkat çeken Rıdvan Uz, yerel seçimlerde ittifak olasılığının artık olmadığını belirtti. İş birliği ihtimaline yönelik soruya ise şu şekilde cevap verdi: "İYİ Parti olarak büyük bir hissedarlık sürecine girdiğimizi ve bu yönde adımlar atmaya başladığımızı düşünenlerdenim. Genel Başkanımızın kongredeki söylemlerinden de bu sonucu çıkarıyorum. Çünkü genel başkanımız, kongrede itiraz ettiği konuları bir araya getirdiğinizde, bunlardan uzaklaşıp temizlenmiş bir yapı oluşursa, hatalı durumları ve eksiklikleri düzeltme kararı alınırsa, belki de iş birliği mümkün olabilir. Bunun zamanla netlik kazanacağını düşünüyorum" şeklinde cevap verdi.
İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, KRT televizyonunda Seçil Özer'e yaptığı açıklamalarında, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerle ilgili düşüncelerini paylaştı. İYİ Parti'nin yerel seçimlere ittifakla katılıp katılmayacağı sorusuna Milletvekili Uz, "Çeşitli denemelerde bulunduk, farklı kombinasyonları denedik. Artık İYİ Parti olarak tek başımıza seçimlere girmek istiyoruz. Bu arzumuz oldukça güçlü" şeklinde cevap verdi.

"İYİ Parti, Seçimlere Tek Başına Katılma Arzusunda"

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, KRT Televizyonu'nda Seçil Özer tarafından sunulan Gündem Özel programının bu haftaki konuğu oldu. Programda, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in kongrede yaptığı konuşma ele alındı. Akşener'in konuşmasıyla birlikte İYİ Parti'nin yerel seçimlere tek başına mı gireceği sorusu gündeme geldi. Rıdvan Uz, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in kongredeki mesajı, İYİ Parti olarak büyük bir hissedar olmak istediğimizi anlatıyor. Biz çeşitli denemeler yaptık, farklı stratejiler denedik. Artık İYİ Parti olarak tek başımıza seçimlere girmek istiyoruz. Genel Başkanımızın söylemleri de bu yönde. Bu fikir tabanda da kabul görüyor. İttifaklarla kazanmanın mümkün olmadığına ve böylelikle daha başarılı olabileceğimize inanan bir düşünce ortaya çıktı. Biz de bunu denemek istiyoruz ve Genel Başkanımızın söylemlerinin bu anlama geldiğini düşünüyorum" şeklinde cevap verdi.

"Çeşitli Denemeler Yaptık, Ancak Tek Başımıza..."

İYİ Parti tabanının da tek başına seçimlere katılma arzusuna dikkat çeken Rıdvan Uz, "Ben taban siyasetçisiyim ve partimizin ilçe ve il başkanlarıyla sürekli iletişim halindeyiz. Birçok arkadaşımız, 'Farklı denemeler yaptık ancak istediğimiz sonuca ulaşamadık. Artık kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmeliyiz. İyi bir organizasyona sahibiz ve kendimizi ifade ederek tek başımıza yol almamız gerekiyor' diyor. Bu düşünceleri, partimizde yaygın bir şekilde duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"İşbirliği İhtimali Zamanla Belli Olacak"

Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlerde denenen ittifak stratejilerinin başarısızlıkla sonuçlandığına dikkat çeken Rıdvan Uz, yerel seçimlerde ittifak olasılığının artık olmadığını belirtti. İş birliği ihtimaline yönelik soruya ise şu şekilde cevap verdi: "İYİ Parti olarak büyük bir hissedarlık sürecine girdiğimizi ve bu yönde adımlar atmaya başladığımızı düşünenlerdenim. Genel Başkanımızın kongredeki söylemlerinden de bu sonucu çıkarıyorum. Çünkü genel başkanımız, kongrede itiraz ettiği konuları bir araya getirdiğinizde, bunlardan uzaklaşıp temizlenmiş bir yapı oluşursa, hatalı durumları ve eksiklikleri düzeltme kararı alınırsa, belki de iş birliği mümkün olabilir. Bunun zamanla netlik kazanacağını düşünüyorum" şeklinde cevap verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.