ÇANAKKALE BELEDİYESİNİN BECERİKSİZLİĞİ ESNAFI İFLASA SÜRÜKLEDİ
ÇANAKKALE BELEDİYESİNİN BECERİKSİZLİĞİ ESNAFI İFLASA SÜRÜKLEDİ
Nisan ayında başlayan ancak Haziran ayının sonuna gelinmesine rağmen tamamlanamayan bu "sonsuz" çalışmalar, 1.5 kilometrelik Barış Caddesi'ni adeta yaşanmaz hale getirdi. Cadde üzerinde kepçeler, moloz yığınları ve çamurdan geçilmiyor...
ESNAF İFLASIN EŞİĞİNDE, KİRALAR ÖDENEMİYOR!
Batma noktasına gelen esnafın açıklamaları
"Şu an çok mağduruz. İşlerimiz hiç yok! Kira ödeyemiyoruz, elektrik su ödeyemiyoruz. Bu yollar galiba hiç bitmeyecek!"
"Kazıyorlar, döküyorlar, yine yine, tekrar kazıyorlar. İki gün sonra yine kazıyorlar. Bir işi sağlam yapmıyorlar!"
"Üç aydır AYNI İŞİ yapıyorlar. Olan parayı da bitirdik, şu an cepte de para kalmadı!"
MAHALLELİNİN SIKINTISI BÜYÜK:
Araçlar caddeye giremiyor, esnafın malları, vatandaşın alışverişi yapılamıyor.
"Araba her zaman çamurlu, pis! Resmen engelli parkur gibi olduk!"
Evler ve dükkanlar toz, toprak ve çamura bulanmış durumda: "İçeride basıp geliyorlar, içeriye çamur dolduruyorlar. İçeride kumaşlarım, eşyalarımın hepsi mahvoldu!"
Çöp toplama bile aksıyor: "Çöpleri de alamıyorlar, giremiyorlar ki!"
KİMLER SORUMLU? AK Parti Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Dr. Hakan Çetin'den Çanakkale Belediyesi'ne TEPKİ!
Dr. Hakan Çetin, bu bitmek bilmeyen çilenin temelinde PLANSILIK olduğunu net bir şekilde vurguladı:
"Barış Caddesi'nde 3 aydır alt yapı çalışmaları devam ediyor. Burada yaşayan insanların ciddi şikayetleri var. Aslına bakarsanız yapılan basit bir altyapı çalışması gibi görünüyor fakat sadece 1,5 kilometrelik yoldaki bu çalışma aşağı yukarı 3 ay oldu."
"İnsanlar evlerindeki tozdan, gürültüden, esnaflar müşterilerin kendilerine ulaşamamasından ciddi sıkıntılar çekiyorlar. Belediye başkanımızdan rica ediyoruz, gelip bu esnafımızı bir dinlesin ve bu işi biraz daha hızlandırsın."
Dr. Çetin, sorunun kaynağını doğrudan işaret ediyor: İHALE SÜREÇLERİ!
"Sonuçta bunlar ihale ile yapılan işler. İhaleye ne yazarsanız o olur. Dersiniz ki ‘bu işin 3 ay içerisinde teslim edilmesini istiyorum.’ katılan firma ona göre işlem yapar. Eğer siz 6 ay 1 yıl süre koyarsanız bu sokaktaki perişanlık devam eder!"*
Yani sorun sadece çalışmanın kendisi değil, belediyenin bu ihaleleri ne kadar sürede bitirmeyi hedeflediği! Farklı kurumların (Belediye, Telekom, Gaz, Su...) koordinasyonsuz bir şekilde aynı yeri defalarca kazması da cabası!
Çanakkale Belediyesi'ne ve yetkililere sesleniyoruz: Barış Caddesi'ndeki bu zulüm bitsin! Esnafımız işine dönsün, mahallelimiz rahat bir nefes alsın! Vatandaşın çilesini görmezden gelmeyin!