Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Bülent Turan’ın Bugüne Kadar Yaptığı En Kıymetli İş Olacak

Geçtiğimiz hafta satır aralarında kalan bir haberi paylaşmak isterim. “AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve il kurum müdürleriyle birlikte Ankara’da Bakanlık ziyaretleri gerçekleştirerek ilimizde devam eden ve planlanan yatırımlar ile projeleri görüştü.” “Bülent Turan Güzellemesi” Yapılacaksa Kesinlikle Yapılmalı  Bir günde 9 bakanlık ziyaret edildi, 8 bakanla görüşüldü. (Sağlık bakanı yurt dışında olduğu için bakan yardımcısıyla görüşüldü.) Bütün kurumlar dosyalarını hazırlamış “ne istiyorlarsa almaya gitmişlerdi.” Öyle de oldu “ne istedilerse aldılar” hangi kurumun ne talebi varsa hepsine onay çıktı. Turan ayrıca İl Genel Meclis üyelerini de davet etmişti. Onların da bazı talepleri vardı. Bazı köylere çöp kamyonu, su deposu, yollar ve bazı hibe kredi talepleri vardı onların talepleri de kabul gördü. Burada bir “Bülent Turan güzellemesi” yapılacaksa kesinlikle yapılmalı. Ne diyelim helal olsun adama… *** Şimdi gelelim “Bülent Turan’ın Bugüne Kadar Yaptığı En Kıymetli İş Olacak” dediğim ve beni en çok heyecanlandıran yatırıma. Yıllardır konuşulan ama bir arpa boyu yol alınamayan Belediyenin “bizim işimiz değil” Ankara’nın ise “hayır sizin işiniz” dediği Sarıçay’ın Islahı meselesi çözüme kavuştu.  Sadece Çanakkale’nin Projesine Onay Çıktı Bülent Turan, Çevre Şehircilik Bakanına “özel ricam” dedi ve bakan bey tamam dedi. Proje çalışması başladı önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak ve Haziran gibi ilk kazma vurulacak.  Konu Nisan ayı belediye meclisinde de gündeme geldi ve belediye başkanı Ülgür Gökhan dedi ki; “Bu bölgede başka hiçbir ıslah projesine onay çıkmadı, bütçe verilmedi. Sadece Çanakkale’nin projesine onay çıktı. Bülent Turan’a teşekkür ederiz.” Abi Şu İşe Bir El Atın Hemen şuracıkta kendime de bir pay çıkarayım. “Beni en çok heyecanlandıran yatırım” dememin sebebi ise Turan’la ikili sohbetlerimizin neredeyse tamamında “abi şu işe bir el atın” dememdi. Projenin hayata geçmesinde benim “dırdırımın” da az biraz etkisi olmuşsa ne mutlu bana. O sohbetlerde hep söylediğim şey şuydu; “Boğaz Köprüsü, Ezine OSB, Tüneller falan filan bunlar çok büyük yatırımlar. Ama 18 yaş altını ve 65 yaş üstünü açıkçası çok da ilgilendirmeyen yatırımlar bunlar. Bu yaş grubu için en kıymetli iş Sarıçay’ın Islahı olacak. Gençler arkadaşlarıyla gelecek uzanacak çimlere sohbet muhabbet, 65 yaş üstü vatandaşlarımız gelecek çayını kahvesini içecek sohbet mubabbet…” Çok güzel olacak çok teşekkür ederiz, hayırlı olsun.
Ekleme Tarihi: 05 Nisan 2022 - Salı

Bülent Turan’ın Bugüne Kadar Yaptığı En Kıymetli İş Olacak

Geçtiğimiz hafta satır aralarında kalan bir haberi paylaşmak isterim. AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve il kurum müdürleriyle birlikte Ankara’da Bakanlık ziyaretleri gerçekleştirerek ilimizde devam eden ve planlanan yatırımlar ile projeleri görüştü.”

“Bülent Turan Güzellemesi” Yapılacaksa Kesinlikle Yapılmalı 

Bir günde 9 bakanlık ziyaret edildi, 8 bakanla görüşüldü. (Sağlık bakanı yurt dışında olduğu için bakan yardımcısıyla görüşüldü.) Bütün kurumlar dosyalarını hazırlamış “ne istiyorlarsa almaya gitmişlerdi.” Öyle de oldu “ne istedilerse aldılar” hangi kurumun ne talebi varsa hepsine onay çıktı. Turan ayrıca İl Genel Meclis üyelerini de davet etmişti. Onların da bazı talepleri vardı. Bazı köylere çöp kamyonu, su deposu, yollar ve bazı hibe kredi talepleri vardı onların talepleri de kabul gördü. Burada bir “Bülent Turan güzellemesi” yapılacaksa kesinlikle yapılmalı. Ne diyelim helal olsun adama…

***

Şimdi gelelim “Bülent Turan’ın Bugüne Kadar Yaptığı En Kıymetli İş Olacak” dediğim ve beni en çok heyecanlandıran yatırıma. Yıllardır konuşulan ama bir arpa boyu yol alınamayan Belediyenin “bizim işimiz değil” Ankara’nın ise “hayır sizin işiniz” dediği Sarıçay’ın Islahı meselesi çözüme kavuştu. 

Sadece Çanakkale’nin Projesine Onay Çıktı

Bülent Turan, Çevre Şehircilik Bakanına “özel ricam” dedi ve bakan bey tamam dedi. Proje çalışması başladı önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak ve Haziran gibi ilk kazma vurulacak. 

Konu Nisan ayı belediye meclisinde de gündeme geldi ve belediye başkanı Ülgür Gökhan dedi ki; “Bu bölgede başka hiçbir ıslah projesine onay çıkmadı, bütçe verilmedi. Sadece Çanakkale’nin projesine onay çıktı. Bülent Turan’a teşekkür ederiz.”

Abi Şu İşe Bir El Atın

Hemen şuracıkta kendime de bir pay çıkarayım. “Beni en çok heyecanlandıran yatırım” dememin sebebi ise Turan’la ikili sohbetlerimizin neredeyse tamamında “abi şu işe bir el atın” dememdi. Projenin hayata geçmesinde benim “dırdırımın” da az biraz etkisi olmuşsa ne mutlu bana. O sohbetlerde hep söylediğim şey şuydu; “Boğaz Köprüsü, Ezine OSB, Tüneller falan filan bunlar çok büyük yatırımlar. Ama 18 yaş altını ve 65 yaş üstünü açıkçası çok da ilgilendirmeyen yatırımlar bunlar. Bu yaş grubu için en kıymetli iş Sarıçay’ın Islahı olacak. Gençler arkadaşlarıyla gelecek uzanacak çimlere sohbet muhabbet, 65 yaş üstü vatandaşlarımız gelecek çayını kahvesini içecek sohbet mubabbet…” Çok güzel olacak çok teşekkür ederiz, hayırlı olsun.

Yazıya ifade bırak !