Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

İyi Parti Çanakkale’de Kimin Oyuna Talip?

Sosyal demokrat kimliği ve CHP’ye yakınlığı ile bilinen, bugüne kadar belki de sağa hiç oy vermemiş bir isim olan İrfan Dehmen’in İyi Parti Çanakkale kurucu il başkanı olarak atanmış olması, partinin Çanakkale’de ki teşkilatlanması açısından büyük sürpriz oldu. Uzun yıllardır eğitim işiyle uğraşan, Çanakkale’de çok kimsenin tanımadığı ama tanıyanların temiz adamdır diye kefil olduğu Dehmen’in siyasete girmiş olması Çanakkale açısından bir kazanımdır.Genel merkezin görevlendirdiği ismin Çanakkale temasları sonrası hazırladığı rapor doğrultusunda yapılan bu atama aslında İyi Partinin Çanakkale’de ki istikametini de bir yönüyle belirlemiş oldu. Bu istikametin hangi yönde olduğunu gösteren önemli bir atamada, 1 Kasım seçimleri sonrası MHP’nin Çanakkale’de kazandığı 1 vekili kaybetmesi ve teşkilatla yaşadığı büyük sorunlardan dolayı daha o gece aktif siyaseti bıraktığını açıklayan İsmet Balkan’ın İyi Parti Çanakkale merkez ilçe başkanı olarak atanmış olmasıdır. Peki İyi partinin Çanakkale’de ki istikameti ne yöndedir? Bunu 1 Kasım’dan sonra Meral Akşener’in yanında durduğunu söyleyen ve onu destekleyen isimlerin nerede olduğuna bakarak görebiliriz. 1 Kasım seçimleri sonrası MHP’ye bayrak açmış, muhalif kanatta yer almış birçok ismin İyi Partide olmadığını, olamadığını görüyoruz.  Hatta “Sen MHP’lisin bizim partimizde işin yok!” denilerek ötelendiğini duyuyoruz. MHP’lileri öteleyen, AK Partilileri ise adeta öcü gibi gören bu teşkilatlanmanın Çanakkale’de talip olduğu oylar herhalde CHP’nin oylarıdır. Bu haliyle ilk seçimde barajı geçmesi mümkün gözükmeyen bir partinin bu denli “şımarık” davranmasının sebebi acaba nedir? Mesela kurucular kurulunda görev alan ve bu işe uzun süredir gerçekten emek harcayan Rıdvan Uz, siyasetin insanla yapıldığı gerçeğini ne zaman kabul edecek ve siyaseten ihtiyacı olduğu insanlarla kavgayı ne zaman bırakacaktır? İyi Partide gözüken tablo şudur; MHP’de yönetici sıfatıyla siyaset zemini bulamayanlar adeta kendilerine bir kulüp kurmuştur. Biletlerinin bile nerede satıldığı bilinmeyen bu kulübe isteyen herkesin girmesi ise mümkün değildir. Bu tablonun Çanakkale’de AK Partiye çok büyük fayda sağlayacağının altını ise özellikle çizmek isterim. Baskı, şantaj, rüşvet ile satın aldığı delegelerle, merkezde ve ilçelerde teşkilat seçimlerini birer birer kazanan ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan il kongresini de kazanarak CHP’yi Çanakkale’de adeta kendi malı haline getirecek olan Ülgür Gökhan’a büyük tepki vardır. Ülgür Gökhan, Muharrem Erkek ve Serdar Soydan kartelinin kıvraklığıyla mücadele edemeyen muhalif CHP’liler ise ilk seçimde bu kartele bir ders vermek istemektedirler. İşte tam burada Dehmen’in il başkanı olduğu İyi Parti muhalif CHP’liler ve sağın solunda duranlar için büyük bir fırsat olacaktır. MHP’lileri öteleyen, AK Partilileri ise öcü gibi gören İyi Partinin bu “başarısı” önümüzdeki ilk seçimlerde kendisini gösterecektir.  
Ekleme Tarihi: 15 Aralık 2017 - Cuma

İyi Parti Çanakkale’de Kimin Oyuna Talip?

Sosyal demokrat kimliği ve CHP’ye yakınlığı ile bilinen, bugüne kadar belki de sağa hiç oy vermemiş bir isim olan İrfan Dehmen’in İyi Parti Çanakkale kurucu il başkanı olarak atanmış olması, partinin Çanakkale’de ki teşkilatlanması açısından büyük sürpriz oldu. Uzun yıllardır eğitim işiyle uğraşan, Çanakkale’de çok kimsenin tanımadığı ama tanıyanların temiz adamdır diye kefil olduğu Dehmen’in siyasete girmiş olması Çanakkale açısından bir kazanımdır.

Genel merkezin görevlendirdiği ismin Çanakkale temasları sonrası hazırladığı rapor doğrultusunda yapılan bu atama aslında İyi Partinin Çanakkale’de ki istikametini de bir yönüyle belirlemiş oldu. Bu istikametin hangi yönde olduğunu gösteren önemli bir atamada, 1 Kasım seçimleri sonrası MHP’nin Çanakkale’de kazandığı 1 vekili kaybetmesi ve teşkilatla yaşadığı büyük sorunlardan dolayı daha o gece aktif siyaseti bıraktığını açıklayan İsmet Balkan’ın İyi Parti Çanakkale merkez ilçe başkanı olarak atanmış olmasıdır.

Peki İyi partinin Çanakkale’de ki istikameti ne yöndedir? Bunu 1 Kasım’dan sonra Meral Akşener’in yanında durduğunu söyleyen ve onu destekleyen isimlerin nerede olduğuna bakarak görebiliriz. 1 Kasım seçimleri sonrası MHP’ye bayrak açmış, muhalif kanatta yer almış birçok ismin İyi Partide olmadığını, olamadığını görüyoruz.  Hatta “Sen MHP’lisin bizim partimizde işin yok!” denilerek ötelendiğini duyuyoruz. MHP’lileri öteleyen, AK Partilileri ise adeta öcü gibi gören bu teşkilatlanmanın Çanakkale’de talip olduğu oylar herhalde CHP’nin oylarıdır.

Bu haliyle ilk seçimde barajı geçmesi mümkün gözükmeyen bir partinin bu denli “şımarık” davranmasının sebebi acaba nedir? Mesela kurucular kurulunda görev alan ve bu işe uzun süredir gerçekten emek harcayan Rıdvan Uz, siyasetin insanla yapıldığı gerçeğini ne zaman kabul edecek ve siyaseten ihtiyacı olduğu insanlarla kavgayı ne zaman bırakacaktır?

İyi Partide gözüken tablo şudur; MHP’de yönetici sıfatıyla siyaset zemini bulamayanlar adeta kendilerine bir kulüp kurmuştur. Biletlerinin bile nerede satıldığı bilinmeyen bu kulübe isteyen herkesin girmesi ise mümkün değildir.

Bu tablonun Çanakkale’de AK Partiye çok büyük fayda sağlayacağının altını ise özellikle çizmek isterim. Baskı, şantaj, rüşvet ile satın aldığı delegelerle, merkezde ve ilçelerde teşkilat seçimlerini birer birer kazanan ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan il kongresini de kazanarak CHP’yi Çanakkale’de adeta kendi malı haline getirecek olan Ülgür Gökhan’a büyük tepki vardır. Ülgür Gökhan, Muharrem Erkek ve Serdar Soydan kartelinin kıvraklığıyla mücadele edemeyen muhalif CHP’liler ise ilk seçimde bu kartele bir ders vermek istemektedirler. İşte tam burada Dehmen’in il başkanı olduğu İyi Parti muhalif CHP’liler ve sağın solunda duranlar için büyük bir fırsat olacaktır. MHP’lileri öteleyen, AK Partilileri ise öcü gibi gören İyi Partinin bu “başarısı” önümüzdeki ilk seçimlerde kendisini gösterecektir.  

Yazıya ifade bırak !