Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

150 Bin Ağaç Kesiliyor Bu İşgale Sessiz Kalma!

Kanadalı Alamos Gold Çanakkale’yi bir yönüyle işgal etmek ve şehri siyanür ile zehirlemek için hemen her yolu deniyor. Ancak bugüne kadar Valimizin hassaslığı nedeniyle Çanakkale üzerindeki emellerine henüz ulaşabilmiş değil.  Konunun üzücü yanı ise, yerelden bazı isimlerin ağaç katliamına ve Çanakkale’nin tek içme suyu kaynağı Atikhisar’ın siyanürlenmesine umursamaz davranması ve günlük çıkarları için türlü hesaplar yapmasıdır. Evet doğrudur, bu arkadaşlarımız için ağaç ve doğa hiç önemli değildir. Kirazlı’da bugünlerde kesilmeye başlanan ve şimdilik 150 bin ağacın kesilmesiyle başlayacak felaket onları hiç ilgilendirmiyor. Onların derdi, Alamos’un verdiği üç beş kuruş kesilmesin yeter. Ama risk ve katliam sadece ağaç kesimi değil ki. İçme suyu barajımız siyanürlenecek. Bunları can siperane savunan arkadaşlarımız ve çocukları sanki bu barajın suyunu içmiyorlar. Bu işten mamalananlar belki tehlikenin farkında olmayabilir hatta umursayabilir. Ama ya Çanakkaleliler ve Çanakkale Belediye Başkanı? Bunlar da umursamıyor mu? Ülgür Sonunda Hareketlendi Bugüne kadar defalarca uyardık. Çanakkale’nin içme suyunu dağıtan ve bu sorumluluğu taşıyan Belediye Başkanı nedense uzun zamandır kulağının üstüne yatmıştı. Hatta belediye meclisinden oybirliği ile aldığı yetkiyi unutmuştu. Bir süredir bizim yazdıklarımızı herhalde yeni idrak etti ki, bizim dün söylediklerimizin aynısını bugün söylemeye başladı, tehlikenin farkına vardı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, siyanürcüleri Allah’a havale ederek sorumluluktan kurtulamaz! Yapacağı çok basit, daha öncede defalarca söyledik, belediyenin su satış bürolarında bir broşür koyacak ve her su almaya gelen vatandaşa bu tek sayfalık broşürü verecek. Broşürün üstünde ise “içtiğiniz, kullandığınız su Atikhisar Barajından gelmektedir. Alamos Gold yerli işbirlikçileri ve para hırsı ile bu su kaynağımızı siyanürlemek istemektedir. Musluklarınızdan siyanür aktığında her şey geçmiş olacak ve bunun sorumlusu ise buna izin verenler, Alamos’a çanak tutanlar ve sessiz kalanlardır. Eğer Ağaç katliamı olmasın istiyorsanız, musluklarınızdan siyanür zehiri akmasın istiyorsanız, bu suça ortak olmak istemiyorsanız imzanızı atın” İlk aşamada bu söylediğimizi yapın göreceksiniz, Alamos ve yerli işbirlikçileri uzun süredir almak için her yolu denedikleri izinleri alamayarak Çanakkale’yi terk etmek zorunda kalacak...  
Ekleme Tarihi: 09 Aralık 2017 - Cumartesi

150 Bin Ağaç Kesiliyor Bu İşgale Sessiz Kalma!

Kanadalı Alamos Gold Çanakkale’yi bir yönüyle işgal etmek ve şehri siyanür ile zehirlemek için hemen her yolu deniyor. Ancak bugüne kadar Valimizin hassaslığı nedeniyle Çanakkale üzerindeki emellerine henüz ulaşabilmiş değil. 

Konunun üzücü yanı ise, yerelden bazı isimlerin ağaç katliamına ve Çanakkale’nin tek içme suyu kaynağı Atikhisar’ın siyanürlenmesine umursamaz davranması ve günlük çıkarları için türlü hesaplar yapmasıdır. Evet doğrudur, bu arkadaşlarımız için ağaç ve doğa hiç önemli değildir. Kirazlı’da bugünlerde kesilmeye başlanan ve şimdilik 150 bin ağacın kesilmesiyle başlayacak felaket onları hiç ilgilendirmiyor. Onların derdi, Alamos’un verdiği üç beş kuruş kesilmesin yeter.

Ama risk ve katliam sadece ağaç kesimi değil ki. İçme suyu barajımız siyanürlenecek. Bunları can siperane savunan arkadaşlarımız ve çocukları sanki bu barajın suyunu içmiyorlar. Bu işten mamalananlar belki tehlikenin farkında olmayabilir hatta umursayabilir. Ama ya Çanakkaleliler ve Çanakkale Belediye Başkanı? Bunlar da umursamıyor mu?

Ülgür Sonunda Hareketlendi

Bugüne kadar defalarca uyardık. Çanakkale’nin içme suyunu dağıtan ve bu sorumluluğu taşıyan Belediye Başkanı nedense uzun zamandır kulağının üstüne yatmıştı. Hatta belediye meclisinden oybirliği ile aldığı yetkiyi unutmuştu. Bir süredir bizim yazdıklarımızı herhalde yeni idrak etti ki, bizim dün söylediklerimizin aynısını bugün söylemeye başladı, tehlikenin farkına vardı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, siyanürcüleri Allah’a havale ederek sorumluluktan kurtulamaz! Yapacağı çok basit, daha öncede defalarca söyledik, belediyenin su satış bürolarında bir broşür koyacak ve her su almaya gelen vatandaşa bu tek sayfalık broşürü verecek. Broşürün üstünde ise “içtiğiniz, kullandığınız su Atikhisar Barajından gelmektedir. Alamos Gold yerli işbirlikçileri ve para hırsı ile bu su kaynağımızı siyanürlemek istemektedir. Musluklarınızdan siyanür aktığında her şey geçmiş olacak ve bunun sorumlusu ise buna izin verenler, Alamos’a çanak tutanlar ve sessiz kalanlardır. Eğer Ağaç katliamı olmasın istiyorsanız, musluklarınızdan siyanür zehiri akmasın istiyorsanız, bu suça ortak olmak istemiyorsanız imzanızı atın”

İlk aşamada bu söylediğimizi yapın göreceksiniz, Alamos ve yerli işbirlikçileri uzun süredir almak için her yolu denedikleri izinleri alamayarak Çanakkale’yi terk etmek zorunda kalacak...

 
Yazıya ifade bırak !