“ÇANAKKALE 1970- 1980’Lİ YILLARIN ANTALYA’SI...”
“ÇANAKKALE 1970- 1980’Lİ YILLARIN ANTALYA’SI...”
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın 100. Yıl nedeniyle ziyaret eden Antalya Ticaret Borsası, Çanakkale daveti ve misafirperverliğinden dolayı ÇTSO Yönetimine teşekkürlerini ileten ve ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’ni çok beğendiğini de ifade eden Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır Çanakkale’yi 1970, 1980’li yılların Antalya’sına benzettiğini belirtti
ÇANAKKALE’Yİ HAK ETTİĞİ YERE BİRLİKTE GETİRELİM
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın 100. Yıl nedeniyleziyaret eden Antalya Ticaret Borsası’ydı. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ve Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan ile birlikte Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinden oluşan 15 kişilik Antalya heyetine Çanakkale ekonomisini ÇTSO’yu ve projelerini tanıtan Sadık Aydoğan, 2 yıl önce hizmete açılan Kongre Fuar Merkezi’nin çeşitli konferans ve etkinliklere ev sahipliği yaptığını, Odanın önceki binasını da ÇTSO Çanakkale Evi ve yerel lezzetlerin sunulduğu restoran olarak turizmin katkı sağladığını ifade etti. ÇTSO İş Merkezi’nden sağlanan gelirin başarılı öğrencilere burs olarak verildiğini, yoğun ilgiyle karşılaşan Ar Ge Merkezi’nin tamamen dolduğunu ve ikincisinin yapımı için çalışmalara başlandığını belirten Sadık Aydoğan, “100. Yıl nedeniyle Su Gösterileri Sistemi ve Games of Troy adlı iki projemizi de uygulamaya soktuk. Çanakkale turizmine katkı amacıyla kioskları kent merkezine yerleştirdik, üç boyutlu tanıtım filmi hazırladık. Odamız ayrıca, Çanakkale’ye bir Kruvaziyer Limanı projesini hararetle desteklemekte ve projelendirdiği Çanakkale Merkez ile Lapseki’ye yat limanı yapılması sürecini de ısrarla takip etmektedir” diye konuştu. ÇTSO’nun iki organize sanayi bölgesi kurma hazırlığında olduğunu da söyleyen Aydoğan, Avrupa Birliği ülkelerine süt ürünleri ihracatının önünü açmayı hedefleyen Ezine Gıda İhtisas OSB kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca Çan ilçemize de Dr. İbrahim Bodur OSB ile ilgili çalışmalarımız son hızıyla sürüyor. Ezine Gıda İhtisas OSB’yi sadece Çanakkale için değil, tüm Türkiye için düşünüyoruz. Antalya Ticaret Borsası üyeleri olarak sizler de yatırımı düşünebilirsiniz” dedi. Sadık Aydoğan, Çanakkale’nin tarım ağırlıklı bir ekonomi olduğunu, sanayinin Biga ve Çan yöresinde yoğunlaştığını, Merkez’de ise turizm ve eğitim ekonomisinin ağırlıkta olduğunu vurgulayarak, “Yeni açıklanacak 1/100.00 plan ve bu plana dahil edilen Çanakkale Boğaz Köprüsü ve otoyollar nedeniyle Çanakkale’nin geleceğini parlak görüyoruz. Çanakkale marka değeri yüksek bir ilimiz ama maalesef bu markanın içini dolduramadık” dedi. Aydoğan, Antalyalı işadamlarını da yatırıma çağırarak, “Çanakkale’yi hak ettiği yere birlikte getirelim” çağrısında bulundu.
ÇANAKKALE 1970- 1980’Lİ YILLARIN ANTALYA’SI...
Çanakkale daveti ve misafirperverliğinden dolayı ÇTSO Yönetimine teşekkürlerini ileten ve ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’ni çok beğendiğini de ifade eden Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ise, Çanakkale’yi 1970, 1980’li yılların Antalya’sına benzettiğini belirtti. Çandır, “Ancak diğer yandan da gelişmeyi betonla, binalarla, tarım topraklarını yok etmekle eş değer gören anlayışın yavaş yavaş ipuçlarını da gördüm. Kentleri yaşanmaz hale getiren bu anlayışı ve sonuçlarını biz Antalya’da yaşadık. İyi bir planlama ile Çanakkale, Antalya’nın aksine bir yandan gelişirken diğer yandan yaşanabilir bir şehir haline gelebilir. Buna dikkat etmek lazım” diye konuştu. Antalya Ticaret Borsası’nın faaliyetlerinden söz eden geçen yıl 5. kez düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’na Çanakkale’yi de yöresel değerleriyle beklediklerini belirterek, Antalya Ticaret Borsası’nın 25 yıllığına kiraladığı zeytinlik arazi için bir şirket kurarak, Avrupa’nın en büyük botanik parkını kurma kararı aldıklarını ifade etti.