Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Çanakkale’nin Bir Mustafa’yı Daha Kaybetmeye Tahammülü Yoktur!

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale’nin göbeğinde bir mekanın güvenlik görevlisi kapı girişinde bıçaklı saldırıya uğrayarak öldürüldü. Laz Mustafa olarak bilinen ve etrafından çok sevilen Mustafa Özpınar adeta pisi pisine ölüme gitti. Güvenlik kameraları görüntüleri o ana ait yaşananları saniye saniye ortaya koydu. Maalesef olan oldu gibi bir umursamaz anlayışla bu meseleyi kapatamayız. Ekmeğinin peşinde olan bir kardeşimizi kaybettik Allah mekanını cennet eylesin fakat yaşananlar bir dizi eksikliği de ortaya çıkarmıştır. Maalesef alkol ve uyuşturucuya çok kolay ulaşanlar ve kontrollerini bu maddelere teslim edenler güzelim Çanakkale’yi yaşanamayacak bir yer haline getiriyorlar. Gece kulüplerinin ve içkili mekanların sayısının bir hayli fazla olduğu ve her geçen gün arttığı şehrimizde bu mekanların güvenlik konusu ve şehirde emniyet tarafından sağlanan asayiş meselesinin yeniden masaya yatırılması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Sormak isterim; bu mekanların kapılarında duran güvenlik görevlilerine emniyet bir eğitim vermiş, bir toplantı yapmış mıdır? Bu mekanların önünde duran güvenlik görevlilerinin boyundan, kilosuna bir standartı var mıdır? Bu güvenlik görevlilerinin görevi mekana zorla girmek isteyenleri tokatla uzaklaştırmak mıdır? Yoksa zorla girmek isteyen kişilere gerekli uyarıları yapıp, orada oyalayarak emniyet güçlerine haber vererek işlem yapılmasını mı sağlamaktır? Emniyet bu güvenlik görevlilerine eğitim vermelidir derken onlara yakın dövüş, silah eğitimi gibi bir eğitim vermesinden bahsetmiyorum. Emniyet bu tip mekanların önünde duran kişilerin bu işi fizik, teknik ve en önemlisi de psikolojik açıdan yapabileceklerini denetlemelidir ve ortak bir yöntem konusunda eğitimler vermelidir. Mekanların güvenliğini sağlayan bu kişiler kayıt altında alınmalı, emniyette kurulacak özel bir birim ile irtibatlandırılarak sürekli iletişim halinde olması sağlanmalıdır. Çünkü bu tip mekanların önünde duranlar güvenlik şirketlerine bağlı güvenlikçiler gibi kayıt altında değillerdir. Çanakkale valimizin ve emniyet müdürümüzün yaşanan bu son olaydan sonra hepimizin çoluk, çocuğunun gittiği bu mekanlarla ilgili özel bir çalışma ve rapor hazırlatması ve bir an önce gerekli önlemleri alması elzemdir. Çanakkale’nin Bir Mustafa’yı Daha Kaybetmeye Tahammülü Yoktur!
Ekleme Tarihi: 06 Eylül 2017 - Çarşamba

Çanakkale’nin Bir Mustafa’yı Daha Kaybetmeye Tahammülü Yoktur!

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale’nin göbeğinde bir mekanın güvenlik görevlisi kapı girişinde bıçaklı saldırıya uğrayarak öldürüldü. Laz Mustafa olarak bilinen ve etrafından çok sevilen Mustafa Özpınar adeta pisi pisine ölüme gitti. Güvenlik kameraları görüntüleri o ana ait yaşananları saniye saniye ortaya koydu. Maalesef olan oldu gibi bir umursamaz anlayışla bu meseleyi kapatamayız. Ekmeğinin peşinde olan bir kardeşimizi kaybettik Allah mekanını cennet eylesin fakat yaşananlar bir dizi eksikliği de ortaya çıkarmıştır.

Maalesef alkol ve uyuşturucuya çok kolay ulaşanlar ve kontrollerini bu maddelere teslim edenler güzelim Çanakkale’yi yaşanamayacak bir yer haline getiriyorlar. Gece kulüplerinin ve içkili mekanların sayısının bir hayli fazla olduğu ve her geçen gün arttığı şehrimizde bu mekanların güvenlik konusu ve şehirde emniyet tarafından sağlanan asayiş meselesinin yeniden masaya yatırılması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Sormak isterim; bu mekanların kapılarında duran güvenlik görevlilerine emniyet bir eğitim vermiş, bir toplantı yapmış mıdır? Bu mekanların önünde duran güvenlik görevlilerinin boyundan, kilosuna bir standartı var mıdır? Bu güvenlik görevlilerinin görevi mekana zorla girmek isteyenleri tokatla uzaklaştırmak mıdır? Yoksa zorla girmek isteyen kişilere gerekli uyarıları yapıp, orada oyalayarak emniyet güçlerine haber vererek işlem yapılmasını mı sağlamaktır?

Emniyet bu güvenlik görevlilerine eğitim vermelidir derken onlara yakın dövüş, silah eğitimi gibi bir eğitim vermesinden bahsetmiyorum. Emniyet bu tip mekanların önünde duran kişilerin bu işi fizik, teknik ve en önemlisi de psikolojik açıdan yapabileceklerini denetlemelidir ve ortak bir yöntem konusunda eğitimler vermelidir. Mekanların güvenliğini sağlayan bu kişiler kayıt altında alınmalı, emniyette kurulacak özel bir birim ile irtibatlandırılarak sürekli iletişim halinde olması sağlanmalıdır. Çünkü bu tip mekanların önünde duranlar güvenlik şirketlerine bağlı güvenlikçiler gibi kayıt altında değillerdir.

Çanakkale valimizin ve emniyet müdürümüzün yaşanan bu son olaydan sonra hepimizin çoluk, çocuğunun gittiği bu mekanlarla ilgili özel bir çalışma ve rapor hazırlatması ve bir an önce gerekli önlemleri alması elzemdir. Çanakkale’nin Bir Mustafa’yı Daha Kaybetmeye Tahammülü Yoktur!

Yazıya ifade bırak !