Kamil Ali Aşkın
Köşe Yazarı
Kamil Ali Aşkın
 

Türk Menşeeli COVİD 19 Aşısı

TÜRK MENŞEELİ PREZERVATİF - Türk Menşeeli COVİD 19 Aşısı, 04.12.2020 tarihinde; “ COVİD - 19 Aşısı - Aşılanma Hakkında 2019’da Meclise Sunulan Yasa Teklifi ! ” başlıklı bir yazı yazmış ve genel olarak pandemi ve aşı hakkında düşüncelerimi paylaşmış idim. ( https://www.gazetedegisim.com/yazar/kamil-ali-askin/covid-19-asisi-asilanma-hakkinda-2019-da-meclise-sunulan-yasa-teklifi-551-kose-yazisi  ) O günden bu güne, dünya ile birlikte ülkemizde de alınan kapanma tedbirlerinin yanında öne geçilemeyen pandemi belasına, başat tedbir olarak önerilen aşılanma, görünen o ki istenen etkiyi dünyada ve ülkemizde gösteremediği anlaşılmaktadır.  Bireylerin aşı olma adedinde de ilk doz, ikinci doz, üçüncü doz ( hatırlatma dozu ) şeklinde mütemadiyen artış yapılmasına doğru gidilmektedir. Çevremde beşinci doz aşı oldum diyen bireylere, sosyal medyadan bu durumu ilan edenlere bile rastlamaya başladım.  Vaka sayılarının ise aşılanma oranına rağmen düşmediği söylenmektedir. Dileyim o ki 2022 yılı artık pandeminin bittiği yıl olsun.  Bu arada yerli aşı da milletimizin imdadına hızır gibi yetişti.  Hayırlı olsun. Ancak, yerli aşı Türkovac aşının piyasaya sürülmesi için çaba gösteren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve ekibinin PR’ı, Alman aşısı üreten kişiler kadar yapılmadı maalesef.  İmdat deyince yerli bir prezervatif firmasının, başarılı bir reklamı geldi aklıma. “ Arka fonda doğum günlerinde terennüm edilen şarkının müziği eşliğinde görüntüye gelen bebek resimleri ve anons eşliğinde İlker, Songül, Soner, Yeter, İmdat ya da … ”  şeklinde biten reklam  bence etkili ve başarılı. Merak edenler, video paylaşımları ile meşhur sosyal medya mecrasından bu reklamı izleyebilirler. Bu prezervatif reklamının Türk toplumunun doğum kontrolüne ve böylece nüfusun azaltılmasındaki etkisinde ne kadar başarılı olduğuna ilişkin bir çalışma mutlaka vardır ancak, aynı mantıkla gider isek, bunca aşı reklamına rağmen, salgın hastalığın önüne henüz hem dünyada hem de ülkemizde geçilemediği ise ortada.  Dolayısı ile ilk doz, ikinci doz, üçüncü doz, dördüncü doz, beşinci doz derken, yeter ve imdat doz şeklinde ilerlenmez inşallah.  Bu vesile ile 2022 yılının dünyaya ve ülkemize barış, huzur, sağlık, ekonomik refah getirmesini dilerim.  Hukukun içinde, sorumluluk bilinci ile en önemlisi sevgi ile kalın. 03.01.2022          
Ekleme Tarihi: 28 Ocak 2022 - Cuma

Türk Menşeeli COVİD 19 Aşısı

TÜRK MENŞEELİ PREZERVATİF - Türk Menşeeli COVİD 19 Aşısı,

04.12.2020 tarihinde; “ COVİD - 19 Aşısı - Aşılanma Hakkında 2019’da Meclise Sunulan Yasa Teklifi ! ” başlıklı bir yazı yazmış ve genel olarak pandemi ve aşı hakkında düşüncelerimi paylaşmış idim. ( https://www.gazetedegisim.com/yazar/kamil-ali-askin/covid-19-asisi-asilanma-hakkinda-2019-da-meclise-sunulan-yasa-teklifi-551-kose-yazisi  )

O günden bu güne, dünya ile birlikte ülkemizde de alınan kapanma tedbirlerinin yanında öne geçilemeyen pandemi belasına, başat tedbir olarak önerilen aşılanma, görünen o ki istenen etkiyi dünyada ve ülkemizde gösteremediği anlaşılmaktadır. 

Bireylerin aşı olma adedinde de ilk doz, ikinci doz, üçüncü doz ( hatırlatma dozu ) şeklinde mütemadiyen artış yapılmasına doğru gidilmektedir. Çevremde beşinci doz aşı oldum diyen bireylere, sosyal medyadan bu durumu ilan edenlere bile rastlamaya başladım. 

Vaka sayılarının ise aşılanma oranına rağmen düşmediği söylenmektedir. Dileyim o ki 2022 yılı artık pandeminin bittiği yıl olsun. 

Bu arada yerli aşı da milletimizin imdadına hızır gibi yetişti.  Hayırlı olsun.

Ancak, yerli aşı Türkovac aşının piyasaya sürülmesi için çaba gösteren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve ekibinin PR’ı, Alman aşısı üreten kişiler kadar yapılmadı maalesef. 

İmdat deyince yerli bir prezervatif firmasının, başarılı bir reklamı geldi aklıma. “ Arka fonda doğum günlerinde terennüm edilen şarkının müziği eşliğinde görüntüye gelen bebek resimleri ve anons eşliğinde İlker, Songül, Soner, Yeter, İmdat ya da … ”  şeklinde biten reklam  bence etkili ve başarılı. Merak edenler, video paylaşımları ile meşhur sosyal medya mecrasından bu reklamı izleyebilirler.

Bu prezervatif reklamının Türk toplumunun doğum kontrolüne ve böylece nüfusun azaltılmasındaki etkisinde ne kadar başarılı olduğuna ilişkin bir çalışma mutlaka vardır ancak, aynı mantıkla gider isek, bunca aşı reklamına rağmen, salgın hastalığın önüne henüz hem dünyada hem de ülkemizde geçilemediği ise ortada. 

Dolayısı ile ilk doz, ikinci doz, üçüncü doz, dördüncü doz, beşinci doz derken, yeter ve imdat doz şeklinde ilerlenmez inşallah. 

Bu vesile ile 2022 yılının dünyaya ve ülkemize barış, huzur, sağlık, ekonomik refah getirmesini dilerim. 

Hukukun içinde, sorumluluk bilinci ile en önemlisi sevgi ile kalın. 03.01.2022          

Yazıya ifade bırak !