Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Onlar Çanakkale’yi Kullanıyor Ama Çanakkale Onları Kullanamıyor!

Troya 2018 yılında THY iki uçağını Troya temalı görsellerle giydirdi. Troya’nın bir yönüyle Çanakkale’nin tanıtımına, turizmine “çok büyük katkı” sağladı. Öyle ki Çanakkale’deki bütün devlet erkanı toplandı İstanbul’a yapılan “giydirme törenine” gitti.  Ama aynı THY yıllardır Çanakkale-İstanbul arasına bir sefer koyamadı. Doluluk oranlarıyla ilgili hiç bir sorun olmamasına rağmen Onur Air’ de seferlerini durdu. Geldiğimiz gün itibariyle Çanakkale-İstanbul arası uçak seferleri artık yok.  Her 18 Mart’ta “Türkiye’nin manevi başkenti” diye reklam yaparak kendi markalarını pazarlayan THY, Anadolu Jet, Onur Air, Pegasus, Atlas Jet gibi hava yolu taşımacılığı yapan firmaların bu “tavrı” ne kadar yanıltıcı bir “reklam” değil mi?  Dediğim gibi doluluk oranlarıyla ilgili hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen firmalar tarafından “reklam malzemesi” olarak da sıkça kullanılan Çanakkale’ye yapılan bu “haksızlığın” sebebi acaba ne ola ki? Çanakkale’yi her 18 Mart’ta reklam malzemesi olarak kullanan bu firmaları Çanakkale, Çanakkaleliler neden kullanamıyor?   Çanakkale’den İstanbul’a sefer olmaması demek, Çanakkale’nin bir yönüyle dünyaya açılan bir kapısının olmaması anlamına da geliyor. Ve biz böylesi bir durumdayken yıllardır inşaasını beklediğimiz ve geçtiğimiz günlerde açılan Troya müzesine milyonlarca ziyaretçi bekliyoruz!  Konuyla ilgili olarak,  şehrimizde faaliyet gösteren turizmle ilgili sivil toplum kuruluşlarından şöyle okkalı bir açıklama da yapılmadı.  Bu konu maalesef Çanakkale’nin kaderi haline geldi. Her iki yılda bir aynı sorun tekrar ediyor. Araya vekiller, üst düzey bürokratlar hatır gönül giriyor mesele çözülüyor derken yeniden aynı durum... Ayrıca böylesi bir konunun siyasetin konusu haline gelmesi, getirilmesi ise ayrı bir garabettir. Çanakkale Şehitlikleri, Assos, Truva, Antik Kent, Bozcaada, Gökçeada gibi birçok alt markayı bünyesinde barındıran Çanakkale markasına karşı hava yolu firmalarının bir sorumluluğu var çok bir şey değil bu firmaların sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyoruz.  Son söz; Çanakkale-İstanbul arasında uçak yok. Konunun muhatapları M.İlker Aycı başta olmak bu sorunu kökten çözmeliler. Aslında ben zamanında yazmıştım. Çanakkale bu sorunu kendi dinamikleriyle nasıl çözebileceğine dair “UÇAĞI KİM ALSIN?” diye sormuş, cevaplarını da vermiştim. Buyurun ilgili yazı şuracıktadır....http://www.gazetedegisim.com/canakkale-isterse-ucak-sorununu-cozer    
Ekleme Tarihi: 06 Kasım 2018 - Salı

Onlar Çanakkale’yi Kullanıyor Ama Çanakkale Onları Kullanamıyor!

Troya 2018 yılında THY iki uçağını Troya temalı görsellerle giydirdi. Troya’nın bir yönüyle Çanakkale’nin tanıtımına, turizmine “çok büyük katkı” sağladı. Öyle ki Çanakkale’deki bütün devlet erkanı toplandı İstanbul’a yapılan “giydirme törenine” gitti. 

Ama aynı THY yıllardır Çanakkale-İstanbul arasına bir sefer koyamadı. Doluluk oranlarıyla ilgili hiç bir sorun olmamasına rağmen Onur Air’ de seferlerini durdu. Geldiğimiz gün itibariyle Çanakkale-İstanbul arası uçak seferleri artık yok. 

Her 18 Mart’ta “Türkiye’nin manevi başkenti” diye reklam yaparak kendi markalarını pazarlayan THY, Anadolu Jet, Onur Air, Pegasus, Atlas Jet gibi hava yolu taşımacılığı yapan firmaların bu “tavrı” ne kadar yanıltıcı bir “reklam” değil mi? 

Dediğim gibi doluluk oranlarıyla ilgili hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen firmalar tarafından “reklam malzemesi” olarak da sıkça kullanılan Çanakkale’ye yapılan bu “haksızlığın” sebebi acaba ne ola ki? Çanakkale’yi her 18 Mart’ta reklam malzemesi olarak kullanan bu firmaları Çanakkale, Çanakkaleliler neden kullanamıyor?  

Çanakkale’den İstanbul’a sefer olmaması demek, Çanakkale’nin bir yönüyle dünyaya açılan bir kapısının olmaması anlamına da geliyor. Ve biz böylesi bir durumdayken yıllardır inşaasını beklediğimiz ve geçtiğimiz günlerde açılan Troya müzesine milyonlarca ziyaretçi bekliyoruz! 

Konuyla ilgili olarak,  şehrimizde faaliyet gösteren turizmle ilgili sivil toplum kuruluşlarından şöyle okkalı bir açıklama da yapılmadı. 

Bu konu maalesef Çanakkale’nin kaderi haline geldi. Her iki yılda bir aynı sorun tekrar ediyor. Araya vekiller, üst düzey bürokratlar hatır gönül giriyor mesele çözülüyor derken yeniden aynı durum... Ayrıca böylesi bir konunun siyasetin konusu haline gelmesi, getirilmesi ise ayrı bir garabettir. Çanakkale Şehitlikleri, Assos, Truva, Antik Kent, Bozcaada, Gökçeada gibi birçok alt markayı bünyesinde barındıran Çanakkale markasına karşı hava yolu firmalarının bir sorumluluğu var çok bir şey değil bu firmaların sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyoruz. 

Son söz; Çanakkale-İstanbul arasında uçak yok. Konunun muhatapları M.İlker Aycı başta olmak bu sorunu kökten çözmeliler. Aslında ben zamanında yazmıştım. Çanakkale bu sorunu kendi dinamikleriyle nasıl çözebileceğine dair “UÇAĞI KİM ALSIN?” diye sormuş, cevaplarını da vermiştim. Buyurun ilgili yazı şuracıktadır....http://www.gazetedegisim.com/canakkale-isterse-ucak-sorununu-cozer

 

 

Yazıya ifade bırak !