Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Muharrem Erkek, Kılıçdaroğlu’ndan Söz Almış!

Ekrem İmamoğlu’nun değişim diyerek genel başkanlık koltuğuna oturmak istemesinin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise bu değişime kulak tıkamasının çok basit bir hesabı var.  1 yıldan az bir süre kalan yerel seçimlerde, İmamoğlu yeniden İBB başkanlığına aday olduğu takdirde kaybedeceğini görüyor tam da bu yüzden genel başkanlık koltuğuna oturmak ve karizmasını korumak istiyor. Kılıçdaroğlu da bunu görüyor ve “İmamoğlu belasından kurtulmak için” ısrarla İmamoğlu’nun belediye başkanlığı görevini yürütmesini ve yeniden aday olmasını istiyor.   Genel merkezdeki özel bir ekip illerde Kılıçdaroğlu’na bağlılık açıklaması yapmayanları fişleyerek yerel seçimlerde sizi aday yapmayız tehdidinde bulunuyor. Aynı tehditleri İmamoğlu’nun ekibi de yapıyor. Tam anlamıyla taraf olmayanın bertaraf olacağı bir süreç yaşanıyor.  Çanakkale’de benzer bir tablo yaşanıyor.  Muharrem Erkek, bakan olmadı, milletvekili olamadı üstüne üstün bir de Kılıçdaroğlu kendisini genel başkan yardımcılığı görevinden aldı. Peki ne olacak? Tutunacak tek bir dal var o da belediye başkan adaylığı… Erkek, Kılıçdaroğlu’ndan belediye başkanlığı için söz aldığını belirterek bunun konuşulmasını, duyulmasını istiyor ve o da taraf olmayanın bertaraf olacağını söylüyor.  Peki bu başkanlık işi nasıl olacak? Elbette ki genel merkezin atamasıyla çünkü üye ya da delege bazında yapılacak herhangi seçimde Erkek’in sandıktan çıkması çok zor. Erkek bir şey daha söylüyor, CHP Vekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan da benim yanımda…  “Rakibi” olan mevcut belediye başkanı Ülgür Gökhan ne diyor? “Benim şartım, ön seçim olursa aday olacağımı hep belirtiyorum. Süreci değerlendireceğiz, ben tek başına hareket eden biri değilim. Bizim de bir grubumuz ekibimiz var. Ön seçim olması şartı ile zamanı geldiğinde kararımızı vereceğiz.”  Millet İttifakının kazanması durumunda Adalet Bakanı olacağı Kılıçdaroğlu tarafından ilan edilmiş bir ismin Muharrem Erkek’in bugüne kadar “demokrasi, insan hakları, adalet” gibi söylemlerinin hepsinin “fasa fiso” olduğunu, CHP’nin neden %25’i aşamadığının sebebi Muharrem Erkek zihniyetin genel merkezde söz sahibi olmasıdır. Bu zihniyetin, Erkek’in 2019 yerel seçimlerinde Çanakkale Belediye Meclisine 7 ismi ön seçime sokmadan genel merkez atamasıyla koltuğa oturtmasına şahit olmuştuk. İşe bakın ki Erkek’in “elemanları da” aynı zihniyette lafa gelince “demokrasi, insan hakları, adalet” uygulamada ise nüfuz ticareti…
Ekleme Tarihi: 06 Temmuz 2023 - Perşembe

Muharrem Erkek, Kılıçdaroğlu’ndan Söz Almış!

Ekrem İmamoğlu’nun değişim diyerek genel başkanlık koltuğuna oturmak istemesinin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise bu değişime kulak tıkamasının çok basit bir hesabı var. 

1 yıldan az bir süre kalan yerel seçimlerde, İmamoğlu yeniden İBB başkanlığına aday olduğu takdirde kaybedeceğini görüyor tam da bu yüzden genel başkanlık koltuğuna oturmak ve karizmasını korumak istiyor. Kılıçdaroğlu da bunu görüyor ve “İmamoğlu belasından kurtulmak için” ısrarla İmamoğlu’nun belediye başkanlığı görevini yürütmesini ve yeniden aday olmasını istiyor.  

Genel merkezdeki özel bir ekip illerde Kılıçdaroğlu’na bağlılık açıklaması yapmayanları fişleyerek yerel seçimlerde sizi aday yapmayız tehdidinde bulunuyor. Aynı tehditleri İmamoğlu’nun ekibi de yapıyor. Tam anlamıyla taraf olmayanın bertaraf olacağı bir süreç yaşanıyor. 

Çanakkale’de benzer bir tablo yaşanıyor. 

Muharrem Erkek, bakan olmadı, milletvekili olamadı üstüne üstün bir de Kılıçdaroğlu kendisini genel başkan yardımcılığı görevinden aldı. Peki ne olacak? Tutunacak tek bir dal var o da belediye başkan adaylığı… Erkek, Kılıçdaroğlu’ndan belediye başkanlığı için söz aldığını belirterek bunun konuşulmasını, duyulmasını istiyor ve o da taraf olmayanın bertaraf olacağını söylüyor. 

Peki bu başkanlık işi nasıl olacak? Elbette ki genel merkezin atamasıyla çünkü üye ya da delege bazında yapılacak herhangi seçimde Erkek’in sandıktan çıkması çok zor. Erkek bir şey daha söylüyor, CHP Vekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan da benim yanımda… 

“Rakibi” olan mevcut belediye başkanı Ülgür Gökhan ne diyor? “Benim şartım, ön seçim olursa aday olacağımı hep belirtiyorum. Süreci değerlendireceğiz, ben tek başına hareket eden biri değilim. Bizim de bir grubumuz ekibimiz var. Ön seçim olması şartı ile zamanı geldiğinde kararımızı vereceğiz.” 

Millet İttifakının kazanması durumunda Adalet Bakanı olacağı Kılıçdaroğlu tarafından ilan edilmiş bir ismin Muharrem Erkek’in bugüne kadar “demokrasi, insan hakları, adalet” gibi söylemlerinin hepsinin “fasa fiso” olduğunu, CHP’nin neden %25’i aşamadığının sebebi Muharrem Erkek zihniyetin genel merkezde söz sahibi olmasıdır. Bu zihniyetin, Erkek’in 2019 yerel seçimlerinde Çanakkale Belediye Meclisine 7 ismi ön seçime sokmadan genel merkez atamasıyla koltuğa oturtmasına şahit olmuştuk. İşe bakın ki Erkek’in “elemanları da” aynı zihniyette lafa gelince “demokrasi, insan hakları, adalet” uygulamada ise nüfuz ticareti…

Yazıya ifade bırak !