Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Kılıçdaroğlu Doğrusunu Göstersin

Artık eskiden olduğu gibi siyasi partiler araçlarla konvoy yapmıyorlar, bu adet mahallede arabaların  sayısı bir elin parmaklarını geçmeyen zamanlarda kaldı diyebiliriz. Şükür herkesin arabası var, bir konvoy yapalım diyen parti şehrin trafiğini kilitler ve bu durum oy kaybına bile sebep olur. İlerleyen yıllarda eskide kalacak adetlerden birisinin de, caddelerde seçim müzikleri çalarak dolaşan araçların olacağını düşünüyorum. Belki de eski de kalacak en önemli propaganda aracı  mitingler olacak. Önümüzdeki on yıldan sonra siyasi partilerin bu şekilde mitingler yaptığını göremeyebiliriz. Çünkü gelişen kitle iletişim araçları ve teknoloji seçmene çok daha kolay, ekonomik ve istediğiniz mesajı net olarak verebilme imkanı sağlıyor. Önümüzdeki yıllarda 4G-5G teknolojileriyle gelişen GSM operatörlerinin, siyasi parti liderlerinin istedikleri seçmen gruplarına ulaşmada çok önemli bir rol oynayacağını tahmin etmek çok zor olmasa gerek. Zaten mitingler de eski tadı vermiyor, bakınız geçtiğimiz 18 Martta Sayın Erdoğan Çanakkalede miting yapmıştı, kapanan yollar ve bozulan düzen hemen herkesi rahatsız etmişti. Aynı şekilde geçtiğimiz gün ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlunun Cumhuriyet meydanında yaptığı miting de aynı sonucu doğurdu. Seçmen; “Ne gerek var, zaten televizyonda izliyoruz” diyerek. Bu kadar masrafa ve eziyete gerek olmadığı mesajını verdi.  Yani önümüzdeki yıllarda çok daha teknolojiye dayalı propaganda araçları kullanılarak temiz seçimler yaşayacağımızı bugünden görmek mümkün. Sayın Erdoğan ve sağ partilere oy veren seçmenler CHP Lideri Kılıçdaroğlunun şehitliği ziyaret etmemesi konusunu gündeme getirmişti. Bu konuyu şahsım da sosyal medya hesabımdan “Sayın @kilicdarogluk bugün ‪#‎canakkale deydiniz ŞEHİTLERİMİZE BİR FATİHA okumak için 100. yılda KEŞKE şehitliği de ZİYARET etseydiniz!” tekrar gündeme getirdim ve birçok yorum aldım. Yorumlarda “Fatiha Okumayı biliyor mu acaba?” diye soran da vardı, “AKP’lilerin gibi din gösterişimi yapsaydı” diyen de ,“Uzaktan da gider dua, eğer kalbin temiz ve hırsız değilsen uçaktan bile okusan olur. Mezarın başına gidip tv çekimi yapmaya gerek yok” diyen de... Ben ise yapılan bu yorumlar karşısında  şunu söylemeyi doğru buluyorum; Sayın Kılıçdaroğlu 100.yılda Çanakkale Şehitliğini ziyaret etmelidir. Eğer şehitliği ziyaret eden diğer siyasetçiler, ziyaretlerini yanlış şekilde yapıyorlarsa, işe siyaset katıyorlarsa Kılıçdaroğlu bu ziyaretin nasıl doğru şekilde yapılması gerektiğini göstermelidir... Sayın Gökhan ve Sayın Kılıçdaroğlu bir pazar günü sözleşsinler, yanlarına bir alan kılavuzu da alsınlar (gerçi başkan  alan kılavuzlarına hurafe anlatıyor demişti de, neyse rehber alsınlar o zaman) şehitliği bir ziyaret etsinler, birer Fatiha okuyup, Twitterda yer bildirimi yapsınlar, bu işi tatlıya bağlayalım. Yoksa bu durum çok daha uzun süre siyaset malzemesi olacaktır.
Ekleme Tarihi: 09 Mayıs 2015 - Cumartesi

Kılıçdaroğlu Doğrusunu Göstersin

Artık eskiden olduğu gibi siyasi partiler araçlarla konvoy yapmıyorlar, bu adet mahallede arabaların  sayısı bir elin parmaklarını geçmeyen zamanlarda kaldı diyebiliriz. Şükür herkesin arabası var, bir konvoy yapalım diyen parti şehrin trafiğini kilitler ve bu durum oy kaybına bile sebep olur. İlerleyen yıllarda eskide kalacak adetlerden birisinin de, caddelerde seçim müzikleri çalarak dolaşan araçların olacağını düşünüyorum. Belki de eski de kalacak en önemli propaganda aracı  mitingler olacak. Önümüzdeki on yıldan sonra siyasi partilerin bu şekilde mitingler yaptığını göremeyebiliriz. Çünkü gelişen kitle iletişim araçları ve teknoloji seçmene çok daha kolay, ekonomik ve istediğiniz mesajı net olarak verebilme imkanı sağlıyor. Önümüzdeki yıllarda 4G-5G teknolojileriyle gelişen GSM operatörlerinin, siyasi parti liderlerinin istedikleri seçmen gruplarına ulaşmada çok önemli bir rol oynayacağını tahmin etmek çok zor olmasa gerek.

Zaten mitingler de eski tadı vermiyor, bakınız geçtiğimiz 18 Martta Sayın Erdoğan Çanakkalede miting yapmıştı, kapanan yollar ve bozulan düzen hemen herkesi rahatsız etmişti. Aynı şekilde geçtiğimiz gün ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlunun Cumhuriyet meydanında yaptığı miting de aynı sonucu doğurdu. Seçmen; “Ne gerek var, zaten televizyonda izliyoruz” diyerek. Bu kadar masrafa ve eziyete gerek olmadığı mesajını verdi.  Yani önümüzdeki yıllarda çok daha teknolojiye dayalı propaganda araçları kullanılarak temiz seçimler yaşayacağımızı bugünden görmek mümkün.

Sayın Erdoğan ve sağ partilere oy veren seçmenler CHP Lideri Kılıçdaroğlunun şehitliği ziyaret etmemesi konusunu gündeme getirmişti. Bu konuyu şahsım da sosyal medya hesabımdan “Sayın @kilicdarogluk bugün #‎canakkale deydiniz ŞEHİTLERİMİZE BİR FATİHA okumak için 100. yılda KEŞKE şehitliği de ZİYARET etseydiniz!” tekrar gündeme getirdim ve birçok yorum aldım.

Yorumlarda “Fatiha Okumayı biliyor mu acaba?” diye soran da vardı, “AKP’lilerin gibi din gösterişimi yapsaydı” diyen de ,“Uzaktan da gider dua, eğer kalbin temiz ve hırsız değilsen uçaktan bile okusan olur. Mezarın başına gidip tv çekimi yapmaya gerek yok” diyen de...

Ben ise yapılan bu yorumlar karşısında  şunu söylemeyi doğru buluyorum; Sayın Kılıçdaroğlu 100.yılda Çanakkale Şehitliğini ziyaret etmelidir. Eğer şehitliği ziyaret eden diğer siyasetçiler, ziyaretlerini yanlış şekilde yapıyorlarsa, işe siyaset katıyorlarsa Kılıçdaroğlu bu ziyaretin nasıl doğru şekilde yapılması gerektiğini göstermelidir... Sayın Gökhan ve Sayın Kılıçdaroğlu bir pazar günü sözleşsinler, yanlarına bir alan kılavuzu da alsınlar (gerçi başkan  alan kılavuzlarına hurafe anlatıyor demişti de, neyse rehber alsınlar o zaman) şehitliği bir ziyaret etsinler, birer Fatiha okuyup, Twitterda yer bildirimi yapsınlar, bu işi tatlıya bağlayalım. Yoksa bu durum çok daha uzun süre siyaset malzemesi olacaktır.

Yazıya ifade bırak !