Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

ÇTSO Üyelerinin Şunu Görmesi Gerekiyor

ÇTSO seçimlerine az bir süre kala mevcut ve olası durum senaryolarıyla ilgili görüşlerimi biz kez daha sizlerle paylaşmak istiyorum.  Öncelikle mevcut yönetimin tam anlamıyla tatilde olduğunu ve sahaya inmeye gerek görmediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Şapkamızı koysak kazanırız diye düşünüyorlar herhalde! “Onlar” seçimi masada kazanırız diye yatarken yeni dönemde “Çanakkale için” diyerek yola çıkan, çalışma yapan güçlü bir grup var. Sahadalar ve sürekli nabız yokluyor ve Çanakkale’nin yarınları için neler yapabiliriz diye kafa patlatıyorlar. Bu grubun önündeki en büyük engel mevcut yönetimin yarattığı korku iklimi! Odaya başkan olabilecek ve Çanakkale’yi hızla ileri taşıyacak yönetici adayları resmen bastırılmış ve sindirilmiş gibi görünüyor. Görüşülen kişilerden alınan ortak cevap; “Biz bunların karşısında onların üslubunda konuşmayı ve silahlarıyla savaşmayı bilemiyoruz. Bizler saygın iş insanlarıyız, gece yarılanda sosyal medyadan hakarete karşı nasıl mücadele edilir ve cevap verilir bilmiyoruz. Çevremizde böyle insanlar yok! Bu tarz insanlardan kendimizi, işimizi ve ailelerimiz uzak tutmaya çalıştık bugüne kadar. Aynı seviyeye de zaten inmek istemiyoruz. Ancak içimizdeki Çanakkale sevgisi ile de bir şeyler yapılması gerektiğine inanıyor ve istiyoruz.” Hal böyle olunca abiler 4 yıldır olduğu gibi bugün de tabi ki tatilde olur!  Bir de yönetim kurulunu yaptığı “muhteşem” sosyal medya paylaşımlarıyla “bende hala iş var” mesajı ile etkileyen bir genel sekreter var. Nasılsa kendisine odanın kâğıt kürek işleri haricinde ne iş yapıyorsun diye soran yok! Üyeler için yeni ne yaptın ortaya ne koydun diyen yok! Çanakkale için bugüne kadar hangi fikri ortaya koydun diyen yok!  Daha önce de ifade etmiştim yönetimler gelir gider ama odayı asıl yöneten genel sekreterdir. Yönetim kim olursa olsun artık vizyoner birisinin hatta birilerinin bu makama gelmesi şart olmuştur. Ama tabi bunun için öncelikle gerçekten ve yürekten iş yapmak isteyen, o görevde neden bulunduğunun bilincinde olan insanların komite, meclis ve yönetimlerde yer almaları gerekiyor.  Vatan ve ülke sevgisini bayrak veya kurt resmi paylaşmak olduğunu sananların devri çoktan geçti ve kapandı!Çanakkale için ülke için üreten, düşünen ve uygulayan vizyoner insanların icraatın başında olması gerekiyor.  Oda üyelerinin şunu görmesi gerekiyor; bu odayı valiye atar, vekile gider, belediye başkanına posta koymayı marifet sanan kimseler bir yere taşıyamaz.    ÇTSO konusunu ara ara özellikle gündeme getiriyorum. Çünkü Çanakkale Boğaz Köprüsü şehrimizi bambaşka bir yere taşıdı ÇTSO yöneticileri uzaktan baktı, Ezine Gıda OSB’de fabrikalar yükselmeye başladı yine uzaktan bakıyorlar. Bu memlekete fildişi kulelerinden uzaktan bakanların katacakları bir şey yoktur! Memlekete için, yarının gençleri için gelin bu mevzulara biraz daha yakından bakın. Ekim ayına çok az bir zaman kaldı gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz…
Ekleme Tarihi: 31 Temmuz 2022 - Pazar

ÇTSO Üyelerinin Şunu Görmesi Gerekiyor

ÇTSO seçimlerine az bir süre kala mevcut ve olası durum senaryolarıyla ilgili görüşlerimi biz kez daha sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Öncelikle mevcut yönetimin tam anlamıyla tatilde olduğunu ve sahaya inmeye gerek görmediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Şapkamızı koysak kazanırız diye düşünüyorlar herhalde!

“Onlar” seçimi masada kazanırız diye yatarken yeni dönemde “Çanakkale için” diyerek yola çıkan, çalışma yapan güçlü bir grup var. Sahadalar ve sürekli nabız yokluyor ve Çanakkale’nin yarınları için neler yapabiliriz diye kafa patlatıyorlar.

Bu grubun önündeki en büyük engel mevcut yönetimin yarattığı korku iklimi! Odaya başkan olabilecek ve Çanakkale’yi hızla ileri taşıyacak yönetici adayları resmen bastırılmış ve sindirilmiş gibi görünüyor. Görüşülen kişilerden alınan ortak cevap; “Biz bunların karşısında onların üslubunda konuşmayı ve silahlarıyla savaşmayı bilemiyoruz. Bizler saygın iş insanlarıyız, gece yarılanda sosyal medyadan hakarete karşı nasıl mücadele edilir ve cevap verilir bilmiyoruz. Çevremizde böyle insanlar yok! Bu tarz insanlardan kendimizi, işimizi ve ailelerimiz uzak tutmaya çalıştık bugüne kadar. Aynı seviyeye de zaten inmek istemiyoruz. Ancak içimizdeki Çanakkale sevgisi ile de bir şeyler yapılması gerektiğine inanıyor ve istiyoruz.”

Hal böyle olunca abiler 4 yıldır olduğu gibi bugün de tabi ki tatilde olur! 

Bir de yönetim kurulunu yaptığı “muhteşem” sosyal medya paylaşımlarıyla “bende hala iş var” mesajı ile etkileyen bir genel sekreter var. Nasılsa kendisine odanın kâğıt kürek işleri haricinde ne iş yapıyorsun diye soran yok! Üyeler için yeni ne yaptın ortaya ne koydun diyen yok! Çanakkale için bugüne kadar hangi fikri ortaya koydun diyen yok! 

Daha önce de ifade etmiştim yönetimler gelir gider ama odayı asıl yöneten genel sekreterdir. Yönetim kim olursa olsun artık vizyoner birisinin hatta birilerinin bu makama gelmesi şart olmuştur. Ama tabi bunun için öncelikle gerçekten ve yürekten iş yapmak isteyen, o görevde neden bulunduğunun bilincinde olan insanların komite, meclis ve yönetimlerde yer almaları gerekiyor. 

Vatan ve ülke sevgisini bayrak veya kurt resmi paylaşmak olduğunu sananların devri çoktan geçti ve kapandı!Çanakkale için ülke için üreten, düşünen ve uygulayan vizyoner insanların icraatın başında olması gerekiyor. 

Oda üyelerinin şunu görmesi gerekiyor; bu odayı valiye atar, vekile gider, belediye başkanına posta koymayı marifet sanan kimseler bir yere taşıyamaz.   

ÇTSO konusunu ara ara özellikle gündeme getiriyorum. Çünkü Çanakkale Boğaz Köprüsü şehrimizi bambaşka bir yere taşıdı ÇTSO yöneticileri uzaktan baktı, Ezine Gıda OSB’de fabrikalar yükselmeye başladı yine uzaktan bakıyorlar. Bu memlekete fildişi kulelerinden uzaktan bakanların katacakları bir şey yoktur! Memlekete için, yarının gençleri için gelin bu mevzulara biraz daha yakından bakın. Ekim ayına çok az bir zaman kaldı gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz…

Yazıya ifade bırak !