Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

Çanakkale’de yollar, kaldırımlar, her şeyi anlatacaktır!

Çanakkale'yi ve yönetenlerini yakından tanımak istiyorsanız, şehirde yarım saat yürüyün yeter. Yollar, kaldırımlar, her şeyi size anlatacaktır!  "Neden Değişim istiyoruz?" sorusuna cevap olsun... İşte yol ve kaldırım deyince gözümüzün önüne gelenler: - Arnavut kaldırımlarının üzerine asfalt döküyoruz. - Langır lungur oynamayan kaldırım taşlarımız yok gibi. - Telefon ve rögar kapakları ya çukur ya da tümsek. Ya düşersiniz ya da zıplarsınız. - Yamalı bohçaya dönmemiş ve boydan boya kazılmamış ana caddemiz ya da ara sokağımız yok gibi. - Yağmur yağdığında, akıp gidecek bir eğim neredeyse hiçbirinde yok. - Standart bir kaldırım genişliği ara ki bulasınız. Kimi yerlerde hiç yok, kimilerinde ölçü diye bir şey bulmak mümkün değil! - Kaldırım yüksekliği, her asfalt yenilenmesinde ya daha da azalıyor ya da yok olup gidiyor. - Hız kesici tümsekler tam bir komedi. Yükseklik ve genişlikleri her yerde farklı. Asfalt olmayanlarının ömrü üç ayı geçmiyor. - Çürük dişe dönüşen, patlayan, çöken, yok olan kaldırımlara sahip çıkan yok, yok, yok! - Cadde ve kaldırımlarda çöp tenekesi ara ki bulasınız! - Eğer civarda kafe, restoran varsa sokağa taşınan masalar nedeniyle kaldırım diye bir şey kalmamış. - En komiği ise aynı bölgedeki 100 metrelik bir kaldırımda, en az 10 çeşit zemin uygulaması var. Kimi asfalt yapmış, kimi granit mermer, kimi de fayans ya da taş döşemiş. - Yol çalışması var diye iki tane işçi yolu kapatıyor, tın tın, bir saatte bitecek işi 10 saatte yapıyor ve hesap soran yok.
Ekleme Tarihi: 24 Ocak 2018 - Çarşamba

Çanakkale’de yollar, kaldırımlar, her şeyi anlatacaktır!

Çanakkale'yi ve yönetenlerini yakından tanımak istiyorsanız, şehirde yarım saat yürüyün yeter. Yollar, kaldırımlar, her şeyi size anlatacaktır! 

"Neden Değişim istiyoruz?" sorusuna cevap olsun...

İşte yol ve kaldırım deyince gözümüzün önüne gelenler:

- Arnavut kaldırımlarının üzerine asfalt döküyoruz.

- Langır lungur oynamayan kaldırım taşlarımız yok gibi.

- Telefon ve rögar kapakları ya çukur ya da tümsek. Ya düşersiniz ya da zıplarsınız.

- Yamalı bohçaya dönmemiş ve boydan boya kazılmamış ana caddemiz ya da ara sokağımız yok gibi.

- Yağmur yağdığında, akıp gidecek bir eğim neredeyse hiçbirinde yok.

- Standart bir kaldırım genişliği ara ki bulasınız. Kimi yerlerde hiç yok, kimilerinde ölçü diye bir şey bulmak mümkün değil!

- Kaldırım yüksekliği, her asfalt yenilenmesinde ya daha da azalıyor ya da yok olup gidiyor.

- Hız kesici tümsekler tam bir komedi. Yükseklik ve genişlikleri her yerde farklı. Asfalt olmayanlarının ömrü üç ayı geçmiyor.

- Çürük dişe dönüşen, patlayan, çöken, yok olan kaldırımlara sahip çıkan yok, yok, yok!

- Cadde ve kaldırımlarda çöp tenekesi ara ki bulasınız!

- Eğer civarda kafe, restoran varsa sokağa taşınan masalar nedeniyle kaldırım diye bir şey kalmamış.

- En komiği ise aynı bölgedeki 100 metrelik bir kaldırımda, en az 10 çeşit zemin uygulaması var. Kimi asfalt yapmış, kimi granit mermer, kimi de fayans ya da taş döşemiş.

- Yol çalışması var diye iki tane işçi yolu kapatıyor, tın tın, bir saatte bitecek işi 10 saatte yapıyor ve hesap soran yok.

Yazıya ifade bırak !