Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

AK Partinin Çanakkale’deki %63 Oy Hedefi

Geçtiğimiz hafta AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir ile yaptığım röportajda; “Hedefimiz Demokrat Partinin rahmetli Menderesin Çanakkalede aldığı oyu almaktır, bu oy oranı %63’tür. Demokrat Parti 1950’de %62,63, 1954’te %63,40 ve 1957’de %55,78 oy almıştır. Çanakkaleliler Demokrat Partiye Türkiye ortalamasının hep üzerinde oy vermiştirler. Çanakkalede, Çanakkalelilerde bir demokrat damar, cevher, taban var, Çanakkale halkı demokrattır. Çanakkaledeki bu demokrat damarı bulup, cevheri yeniden ortaya çıkarmak bizim görevimizdir. İnanıyorum ki AK Parti Çanakkale’nin o demokrat tabanıyla bulaşacak ve %63 oy alacaktır. Sosyolojik altyapı buna müsait, bizim yapmamız gereken Çanakkale halkına kendimizi biraz daha iyi bunu başaracağımıza inanıyorum. Bunlar hayal değil, sosyolojik gerçeklerdir.” diyerek Çanakkale için çok önemli hedefler koymuştur. Siyaset iddia işidir, Kaşdemir “%63 oy alacağız” diyerek kendisine ve Çanakkale teşkilatlarına çok önemli bir iddiada bulunmuş ve hedef koymuştur. Peki bu hedef ne kadar gerçekçidir, gelin bir bakalım? Öncelikle hedefi gerçekleştirebilecek kadrolarınız var mı, ona bakmak lazım? Kaşdemir’in birinci sırada olduğu listede, ikinci, üçüncü, dördüncü sırada aday olmak için başvuru yapan isimlerin her biri birbirinden değerli, çok önemli isimler yani %63’oyu alabilecek, seçmende karşılığı olan kadrolar hazır bekliyor. Bakanız; Teşkilatın içinden gelen partinin maddi, manevi yükünü yıllarca sırtlanmış olan, Muzaffer Kutlu, Julide İskenderoğlu, Orçun Oktay aday adayı. Davanın kurucuları arasında yer alan Ali Rıza Tekin, Ali Aşkın gibi çok değerli isimler aday adayı. AK Parti hükümetinin kaynaklarını en doğru şekilde köylere ulaşmasını sağlayan ve siyaset kurumu ile bürokrasiyi görev yaptığı süre boyunca hiç karşı karşıya getirmeyen Ayhan Gider aday adayı. Partinin kuruluşundan beri içinde olan, Çanakkaleli üst düzey bürokrat Davut Gazi Benli aday adayı, üslubu ve icraatlarıyla gönüllerde çok ayrı yeri olan gönül insanı Kamil Özer aday adayı. Hükümetin tarım politikalarını bir adım daha ileriye götürmek için Mehmet Daniş’in çok önemli destekleriyle, önemli işlere imza atan Tar- Koop Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz aday adayı, siyasetin içinden gelen Anavatan Partisinde Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yapmış Bülent Biçer aday adayı. Hacı Ramazan Işıldak, Erdoğan Madak, Sebahattin Güner, Yeşim Karadağ, Yasin Öztürk, Necmettin Çakmak, Ahmet Yonar, Murat Efe, Cihat Gündüz, Ahmet Dere, Mücahid Demir,Güven Barış Yüksel gibi çok değerli isimler AK Partiden aday adayı. Genel merkez, bu isimlerle sağlam bir sıralama yaptığında ve şu anda aday adayı olan isimler de bu listeye destek vererek sanki adaymış, hatta birinci sıradaymış gibi can siperane çalıştıkları vakit AK Parti Çanakkale’de %63 oy alır.
Ekleme Tarihi: 21 Şubat 2015 - Cumartesi

AK Partinin Çanakkale’deki %63 Oy Hedefi

Geçtiğimiz hafta AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir ile yaptığım röportajda; “Hedefimiz Demokrat Partinin rahmetli Menderesin Çanakkalede aldığı oyu almaktır, bu oy oranı %63’tür. Demokrat Parti 1950’de %62,63, 1954’te %63,40 ve 1957’de %55,78 oy almıştır. Çanakkaleliler Demokrat Partiye Türkiye ortalamasının hep üzerinde oy vermiştirler. Çanakkalede, Çanakkalelilerde bir demokrat damar, cevher, taban var, Çanakkale halkı demokrattır. Çanakkaledeki bu demokrat damarı bulup, cevheri yeniden ortaya çıkarmak bizim görevimizdir. İnanıyorum ki AK Parti Çanakkale’nin o demokrat tabanıyla bulaşacak ve %63 oy alacaktır. Sosyolojik altyapı buna müsait, bizim yapmamız gereken Çanakkale halkına kendimizi biraz daha iyi bunu başaracağımıza inanıyorum. Bunlar hayal değil, sosyolojik gerçeklerdir.” diyerek Çanakkale için çok önemli hedefler koymuştur.

Siyaset iddia işidir, Kaşdemir “%63 oy alacağız” diyerek kendisine ve Çanakkale teşkilatlarına çok önemli bir iddiada bulunmuş ve hedef koymuştur. Peki bu hedef ne kadar gerçekçidir, gelin bir bakalım?

Öncelikle hedefi gerçekleştirebilecek kadrolarınız var mı, ona bakmak lazım? Kaşdemir’in birinci sırada olduğu listede, ikinci, üçüncü, dördüncü sırada aday olmak için başvuru yapan isimlerin her biri birbirinden değerli, çok önemli isimler yani %63’oyu alabilecek, seçmende karşılığı olan kadrolar hazır bekliyor.

Bakanız; Teşkilatın içinden gelen partinin maddi, manevi yükünü yıllarca sırtlanmış olan, Muzaffer Kutlu, Julide İskenderoğlu, Orçun Oktay aday adayı. Davanın kurucuları arasında yer alan Ali Rıza Tekin, Ali Aşkın gibi çok değerli isimler aday adayı. AK Parti hükümetinin kaynaklarını en doğru şekilde köylere ulaşmasını sağlayan ve siyaset kurumu ile bürokrasiyi görev yaptığı süre boyunca hiç karşı karşıya getirmeyen Ayhan Gider aday adayı. Partinin kuruluşundan beri içinde olan, Çanakkaleli üst düzey bürokrat Davut Gazi Benli aday adayı, üslubu ve icraatlarıyla gönüllerde çok ayrı yeri olan gönül insanı Kamil Özer aday adayı. Hükümetin tarım politikalarını bir adım daha ileriye götürmek için Mehmet Daniş’in çok önemli destekleriyle, önemli işlere imza atan Tar- Koop Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz aday adayı, siyasetin içinden gelen Anavatan Partisinde Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yapmış Bülent Biçer aday adayı. Hacı Ramazan Işıldak, Erdoğan Madak, Sebahattin Güner, Yeşim Karadağ, Yasin Öztürk, Necmettin Çakmak, Ahmet Yonar, Murat Efe, Cihat Gündüz, Ahmet Dere, Mücahid Demir,Güven Barış Yüksel gibi çok değerli isimler AK Partiden aday adayı.

Genel merkez, bu isimlerle sağlam bir sıralama yaptığında ve şu anda aday adayı olan isimler de bu listeye destek vererek sanki adaymış, hatta birinci sıradaymış gibi can siperane çalıştıkları vakit AK Parti Çanakkale’de %63 oy alır.

Yazıya ifade bırak !