Kerem İriç
Köşe Yazarı
Kerem İriç
 

AK Partili Vekillerden Konuya El Atmasını Bekliyoruz

AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, emin adımlarla şehre dokunarak yürüyor. Çanakkale Turanla önemli tecrübeler ediniyor ve Çanakakkale siyasetini önümüzdeki dönemde güzel günler bekliyor. Turan, Ayhan Giderden boşalan İl Özel İdare Genel Sekreterliği koltuğuna hizmetlerin aksamaması için güvendiği, bildiği ve şehre değer katacağını düşündüğü bir ismi kısa sürede atadı yeni genel sekreter Can Aksoy oldu. Bu durum herkes tarafından da memnuniyetle karşılandı. Şimdi bekleyen bir genel sekreter ataması daha var. Uzun süredir boş olan bir koltuk var, herhalde uzun süredir boş olduğu için unutuldu. Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği(GMKA) bu koltuk iki yılı geçen bir süredir, vekaleten işin ehli olmayan insanlar tarafından doldurulmaya çalışılıyor. Daha da açık söyleyeyim bu koltuğun bu durumda olmasından çok da kimse şikayetçi değil! Çünkü Balıkesir bu durumu avantaja çevirmiş durumda ve işlerine geliyor. GMKA sanki Balıkesir Belediyesinin ve Balıkesir Valiliğinin bir alt birimi gibi çalışıyor. Kurum içi problemler almış başını gidiyor. Aslında Çanakkalenin de olan bu kurum Çanakkaleye olması gerektiği şekilde hizmet vermiyor mesela hiçbir satın almasını Çanakkaleden yapmıyor. Önceki genel sekreter, Balıkesirliydi, bu sefer ki Çanakkaleli olsun diye çok bekledik iki yıl geçti halen daha bekliyoruz. Milyonluk bütçesi olan bu kurum bir an önce bu başı boşluktan kurtarılmalı ve bu konuya el atılmalıdır. Sayın Turandan, Sayın Kaşdemir ‘den bu konuyla ivedi şekilde ilgilenmelerini Çanakkale adına istirham ediyorum. Ayrıca vekillerimizden ajansların yapılarıyla alakalı olarak da bir çalışma yapmalarını rica ediyorum. Düşünce güzel ama işleyiş tüm Türkiyedeki ajanslarında problemli. Mesela şöyle bir soru sorun; GMKAdaki ajansa bugüne kadar kaç uzman alındı, kaçı işten ayrıldı, ben söyleyeyim bu sayı neredeyse otuzu buluyor.... Genel Sekreterin kaderi, yönetim kurulunun iki dudağının arasında...gibi birçok yapısal sorun var, bu konuda çok daha fazla bir şey yazmak istemiyorum ama eğer bu ajansların yapısında değişiklikler olmazsa bu kurum tam olarak kuruluş amacına hizmet etmez.  
Ekleme Tarihi: 09 Mayıs 2015 - Cumartesi

AK Partili Vekillerden Konuya El Atmasını Bekliyoruz

AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, emin adımlarla şehre dokunarak yürüyor. Çanakkale Turanla önemli tecrübeler ediniyor ve Çanakakkale siyasetini önümüzdeki dönemde güzel günler bekliyor. Turan, Ayhan Giderden boşalan İl Özel İdare Genel Sekreterliği koltuğuna hizmetlerin aksamaması için güvendiği, bildiği ve şehre değer katacağını düşündüğü bir ismi kısa sürede atadı yeni genel sekreter Can Aksoy oldu. Bu durum herkes tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Şimdi bekleyen bir genel sekreter ataması daha var. Uzun süredir boş olan bir koltuk var, herhalde uzun süredir boş olduğu için unutuldu. Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği(GMKA) bu koltuk iki yılı geçen bir süredir, vekaleten işin ehli olmayan insanlar tarafından doldurulmaya çalışılıyor. Daha da açık söyleyeyim bu koltuğun bu durumda olmasından çok da kimse şikayetçi değil! Çünkü Balıkesir bu durumu avantaja çevirmiş durumda ve işlerine geliyor. GMKA sanki Balıkesir Belediyesinin ve Balıkesir Valiliğinin bir alt birimi gibi çalışıyor. Kurum içi problemler almış başını gidiyor. Aslında Çanakkalenin de olan bu kurum Çanakkaleye olması gerektiği şekilde hizmet vermiyor mesela hiçbir satın almasını Çanakkaleden yapmıyor. Önceki genel sekreter, Balıkesirliydi, bu sefer ki Çanakkaleli olsun diye çok bekledik iki yıl geçti halen daha bekliyoruz.

Milyonluk bütçesi olan bu kurum bir an önce bu başı boşluktan kurtarılmalı ve bu konuya el atılmalıdır. Sayın Turandan, Sayın Kaşdemir ‘den bu konuyla ivedi şekilde ilgilenmelerini Çanakkale adına istirham ediyorum. Ayrıca vekillerimizden ajansların yapılarıyla alakalı olarak da bir çalışma yapmalarını rica ediyorum. Düşünce güzel ama işleyiş tüm Türkiyedeki ajanslarında problemli. Mesela şöyle bir soru sorun; GMKAdaki ajansa bugüne kadar kaç uzman alındı, kaçı işten ayrıldı, ben söyleyeyim bu sayı neredeyse otuzu buluyor.... Genel Sekreterin kaderi, yönetim kurulunun iki dudağının arasında...gibi birçok yapısal sorun var, bu konuda çok daha fazla bir şey yazmak istemiyorum ama eğer bu ajansların yapısında değişiklikler olmazsa bu kurum tam olarak kuruluş amacına hizmet etmez.

 

Yazıya ifade bırak !